Connect with us
Novosti

Predrag Rađen najavio Lazara Kuzmanova na ArchyEnergy konferenciji – govor o kojem se i danas priča

Osnivač i urednik časopisa “grenef” i organizator dvodnevne konferencija “ArchyEnergy” Predrag Rađen je iznenadio sve prisutne, pa i samog Lazara Kuzmanova, koji nije krio emocije, najavom na samom otvaranju. Najavu prenosimo u celosti:

Predrag Rađen, urednik i osnivač časopisa "grenef", "Podovi", "Prozori+Vrata" i organizator ArchyEnergy konferencije

Predrag Rađen, urednik i osnivač časopisa „grenef“, „Podovi“, „Prozori+Vrata“ i organizator ArchyEnergy konferencije

„On nikada ne bi menjao titelski breg za novosadski kej iako ga voli ovoliko. On ne bi menjao pobedu protiv Argentine 90-te u Italiji i one penale za još jednu titulu Liverpula, ne bi menjao svoj chardone koji sprema kući u Titelu za najbolja svetska vina. On nikada ne bi menjao svoju Tisu za Rab i plavetnilo jadranskog mora iako voli tamo da šeta sa svojom Cecom. On ne bi radio i potpisivao štogod i tek tako, ne bi u strukovnom smislu prodao veru za večeru, svaki njegov projekat se prepoznaje bez da znate da ga je on crtao „noćom“ u Stevana Musića.

Na našem drugom viđanju rekao sam mu da nije svestan snage svog imena, u stvari prezimena koje je odavno ozbiljan brend i da crta zdravo dobro i da bi trebao da podupla svoje fakture, ipak ekonomija i umetnost nikada nisu bili u istom šeširu. On je umetnik, arhitekta i partner, u stvari partners. Jako je skroman ili preskroman i to je odlika velikih ljudi.

On voli ono što radi i radi ono što voli, uglavnom „noćom“ pa ga nemojte zvati pre podneva.

Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja za svoj rad, a najdraža mu je ipak titula lige šampiona sa Liverpulom. On je izrazio želju da svojim nastupom najavi panele i dvodnevnu konferenciju, a da mi ni ne znamo šta ce pričati.

Sada nešto razmišljam, Božeee da li da mu verujem? Ma nema veze. Znam samo da ćete ga danas i sutra gledati mnogo više nego mene, a tako i treba. Počastvovan sam sto me naziva prijateljem, što imam tu čast da sa njim provodim vreme i opet se divim njegovoj skromnosti i uživam u neodoljivom šarmu, mada me mnogo više ispunjava činjenica što mi nekada pokloni flašu titelskog chardonea…

Dame i gospodo molim vas da jednim gromoglasnim aplauzom pozdravite velikog Lazara Kuzmanova… „

Otvaranje ArchyEnergy 2024 Konferencije

Otvaranje ArchyEnergy 2024 Konferencije