Connect with us
Novosti

Tranzicija ka održivoj gradnji u fokusu – WGBW23

Dan Saveta zelene gradnje Srbije tokom Svetske nedelje zelene gradnje 2023 – WGBW23

Savet zelene gradnje Srbije se priključuje Svetskoj nedelji zelene gradnje #WGBW23 ove godine, organizujući događaj pod nazivom „Tranzicija u službi zelene agende“ koji će se održati 12. septembra. Ovaj događaj se realizuje u okviru globalne kampanje za ubrzanje održivog razvoja izgrađene sredine pod imenom #BuildingTheTransition. Domaćin događaja će biti Privredna komore Srbije.

Sve veći uticaj klimatskih promena zahteva hitne i efikasne mere širom sveta. Naglašava se potreba za opsežnom tranzicijom kako bismo osigurali budućnost naše planete. Građevinski sektor, koji je odgovoran za znatan deo emisija CO2 iz energetskih izvora, mora da se aktivno uključi u ovu neophodnu, dubinsku promenu.

U svetlu nacionalne podrške održivoj transformaciji građevinskog sektora putem zakonskih inicijativa za Zelenu gradnju, događaj koji organizuje Savet predstavlja značajnu podršku naporima države da se usmeri ka održivoj izgrađenoj sredini. Ovaj dan će omogućiti svim relevantnim akterima da se upoznaju sa alatima, sistemima, mogućnostima i projektima vezanim za Zelenu Agendu kako bi se što bolje pripremili za predstojeće promene.

Građevinski sektor ima ključnu ulogu u tranziciji ka društvu koje emituje manje CO2, održivijem i otpornijem, jer ono što gradimo danas oblikuje našu budućnost.

Da biste prisustvovali događaju, molimo da se registrujete i izaberete način prisustva: prisustvo uživo ili online.

Više informacija o aktivnostima tokom WGBW2023, organizovanim od strane Saveta za zelenu gradnju Srbije, kao i njihovoj globalnoj vidljivosti tokom WGBW23, možete potražiti na sledećim kontaktima: info@serbiagbc.rs.

Pratite i druge naše događaje tokom Svetske nedelje zelene gradnje koristeći heštegove #WGBW23 i #BuildingTheTransition.

Savet zelene gradnje Srbije
(SrbGBC – nacionalna kancelarija)
Bulevar Mihajla Pupina 165g/1 11070 Novi Beograd
+ 381 11 22 05 809
info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs