Connect with us
Novosti

Tranzicija ka odr┼żivoj gradnji u fokusu – WGBW23

Dan Saveta zelene gradnje Srbije tokom Svetske nedelje zelene gradnje 2023 ÔÇô WGBW23

Savet zelene gradnje Srbije se priklju─Źuje Svetskoj nedelji zelene gradnje #WGBW23 ove godine, organizuju─çi doga─Ĺaj pod nazivom „Tranzicija u slu┼żbi zelene agende“ koji ─çe se odr┼żati 12. septembra. Ovaj doga─Ĺaj se realizuje u okviru globalne kampanje za ubrzanje odr┼żivog razvoja izgra─Ĺene sredine pod imenom #BuildingTheTransition. Doma─çin doga─Ĺaja ─çe biti Privredna komore Srbije.

Sve ve─çi uticaj klimatskih promena zahteva hitne i efikasne mere ┼íirom sveta. Nagla┼íava se potreba za opse┼żnom tranzicijom kako bismo osigurali budu─çnost na┼íe planete. Gra─Ĺevinski sektor, koji je odgovoran za znatan deo emisija CO2 iz energetskih izvora, mora da se aktivno uklju─Źi u ovu neophodnu, dubinsku promenu.

U svetlu nacionalne podr┼íke odr┼żivoj transformaciji gra─Ĺevinskog sektora putem zakonskih inicijativa za Zelenu gradnju, doga─Ĺaj koji organizuje Savet predstavlja zna─Źajnu podr┼íku naporima dr┼żave da se usmeri ka odr┼żivoj izgra─Ĺenoj sredini. Ovaj dan ─çe omogu─çiti svim relevantnim akterima da se upoznaju sa alatima, sistemima, mogu─çnostima i projektima vezanim za Zelenu Agendu kako bi se ┼íto bolje pripremili za predstoje─çe promene.

Gra─Ĺevinski sektor ima klju─Źnu ulogu u tranziciji ka dru┼ítvu koje emituje manje CO2, odr┼żivijem i otpornijem, jer ono ┼íto gradimo danas oblikuje na┼íu budu─çnost.

Da biste prisustvovali doga─Ĺaju, molimo da se registrujete i izaberete na─Źin prisustva: prisustvo u┼żivo ili online.

Vi┼íe informacija o aktivnostima tokom WGBW2023, organizovanim od strane Saveta za zelenu gradnju Srbije, kao i njihovoj globalnoj vidljivosti tokom WGBW23, mo┼żete potra┼żiti na slede─çim kontaktima: info@serbiagbc.rs.

Pratite i druge na┼íe doga─Ĺaje tokom Svetske nedelje zelene gradnje koriste─çi he┼ítegove #WGBW23 i #BuildingTheTransition.

Savet zelene gradnje Srbije
(SrbGBC ÔÇô nacionalna kancelarija)
Bulevar Mihajla Pupina 165g/1 11070 Novi Beograd
+ 381 11 22 05 809
info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs