Connect with us
Novosti

Otvorena registracija za Procesing ’22

Otvorena je registracija za 35. Me─Ĺunarodni kongres o procesnoj industriji koji Dru┼ítvo za procesnu tehniku, pri SMEITS-u, organizuje od 1. do 3. juna 2022. godine.┬á

Prva dva dana skup se odr┼żava u sali hotela Holiday Inn, a tre─çeg dana organizovana je poseta Centru za upravljanje otpadom u Vin─Źi.

Preliminarni program Procesinga ’22, sreda, 1.6.2022:

Predsedavaju─çi i uvodni─Źari: prof. dr Aleksandar Petrovi─ç, Ma┼íinski fakultet Beograd; predstavnik Ministarstva rudarstva i energetike; Bo┼íko Aleksi─ç, dipl. in┼ż.ma┼í.; Radivoje Nikoli─Źi─ç, dipl. in┼ż.ma┼í.

Tema 1:┬áZahtevi za obrazovanjem kadrova koji se bave opremom pod pritiskom. Uvodna re─Ź: Bo┼íko Aleksi─ç, dipl. in┼ż. ma┼í., ocenjiva─Ź ATS-a, predava─Ź na kursevima za IBR.

Tema 2:┬áAkreditacija u oblasti opreme pod pritiskom. Uvodna re─Ź: Radivoje Nikoli─Źi─ç, dipl. in┼ż. ma┼í., Akreditaciono telo Srbije – ATS.

Diskusije: Razgovor o minimalnom nivou potrebnog obrazovanja koja moraju da poseduju lica zaposlena u imenovanim telima i lica koja se bave ispitivanjem, odr┼żavanjem, i kori┼í─çenjem opreme pod pritiskom. Razgovor o uvo─Ĺenju sertifikacije u oblast opreme pod pritiskom. Kontrolna tela i ispitne laboratorije ÔÇô nadle┼żnosti. Akreditacija za potrebe imenovanja.

Tema 3: Inicijativa za ponovno udru┼żivanje imenovanih tela i korisnika opreme pod pritiskom. Pre vi┼íe godina pokrenuta je inicijativa za udru┼żivanje imenovanih tela pri SMEITS-u. Iako su stvoreni preduslovi za takvu aktivnosti ÔÇô to nije za┼żivelo.

Potrebno je osnovati Komitet za opremu pod pritiskom u okviru Dru┼ítva za procesnu tehniku, sa ciljem re┼íavanja aktuelne probleme u primeni propisa, brige o unapre─Ĺenju znanja, predlaganja pobolj┼íanja o svim aktivnostima, dono┼íenja preporuka za rad u oblastiÔÇŽ

─îetvrtak, 2.6.2022.

Predsedavaju─çi i uvodni─Źari: prof. dr Aleksandar Jovovi─ç, Ma┼íinski fakultet, Beograd; Vladimir Milovanovi─ç, Beo ─Źista energija, Beograd; prof. dr Filip Kokalj, Ma┼íinski fakultet Maribor, Slovenija; predstavnik Privredne komore Srbije.

Za više informacija o registraciji kao i o satnicama programa kliknite OVDE.

www.smeits.rs
Savez ma┼íinskih i elektrotehni─Źkih in┼żenjera i tehni─Źara Srbije (SMEITS)
Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd
Tel. 011 3230 041