Connect with us
Enterijer

Pametni termostat za pametnu i ekonomičnu kuću

Pametni termostat, takođe poznat kao WiFi termostat, može vam pomoći da smanjite troÅ”kove energije, a istovremeno vam daje optimalnu (i daljinsku) kontrolu sistema grejanja u vaÅ”em domu. Evo kako se pametni termostat može koristiti u vaÅ”em domu.

Å ta je pametni termostat?

Pametni termostat je uređaj za kućnu automatizaciju koji reguliÅ”e sistem grejanja, koriŔćenjem veÅ”tačke inteligencije i povezivanja na internet. Dok standardni termostat funkcioniÅ”e kao jednostavna kontrolna tabla, pametni termostat može da ā€œnaučiā€ kako da reguliÅ”e temperaturu u skladu sa vaÅ”im željama. Takođe, možete kontrolisati svoj termostat sa mobilnog telefona. Programirajte uređaj na osnovu željenog rasporeda i prilagodite ga vaÅ”em standardnom rasporedu i ponaÅ”anju.

Kako funkcioniŔe pametni termostat?

Pametni termostat je spojen na internet preko internet protokola (IP). Ova IP veza omogućava korisnicima da daljinski kontroliÅ”u termostat sa računara, laptopa, tableta, pametnog telefona ili druge Web aplikacije. Termostat možete uključiti ili isključiti, videti temperaturu u VaÅ”em domu ili promeniti program iz daljine.

Standardni programabilni termostati omogućavaju vam da unapred postavite raspored željenih temperatura u prostoru koji grejete. Da li odabrati pametan ili programabilni termostat? Pametna verzija ne samo da vam omogućava da daljinski upravljate termostatom, već i da izvrÅ”ite promenu programa u zavisnosti od promene rasporeda u vaÅ”oj porodici ili u zavisnosti od promene vremenskih uslova. Evo Å”ta može da uradi ā€žpametnaā€œ opcija: Pametni termostati omogućavaju da podesite temperaturu u zavisnosti od rasporeda u toku dana. Možete podesiti posebnu temperaturu kada ustajete, kada ste na poslu, kada se vraćate sa posla i kada spavate. Naravno ukoliko imate pametni termostat u spavaćoj sobi onda ćete temperaturu podesiti u skladu sa boravkom u sobi.

Hoće li ovakav termostat uÅ”tedeti novac?

Pametni termostati mogu pomoći vlasnicima kuća i porodicama da uÅ”tede novac svakog meseca. PoÅ”to se greje samo kada i gde vam je to potrebno, imate veću kontrolu nad energijom koju vaÅ” sistem grejanja koristiti. Ovi Å”tedljivi termostati su energetski efikasni i ekoloÅ”ki prihvatljivi i smanjuju troÅ”kove VaÅ”eg mesečnog računa za struju.

Rovex Inženjering već 20 godina uspeÅ”no prati najnovija tehnoloÅ”ka dostignuća u oblasti grejanja i uÅ”tede električne energije. Nova generacija WiFi termostata omogućava dodatnu ekonomičnost sistema podnog grejanja i dodatne uÅ”tede i do 50%.

Stručnjaci Rovex inženjeringa stoje Vam na raspolaganju.

Rovex inženjering d.o.o.

ROVEX INŽENJERING d.o.o.
Đorđa Stanojevića 11b, lokal 7, 11070 Novi Beograd
+381 11 785 68 33
+381 11 311 52 08
prodaja@rovex.co.rs
www.rovex.rs