Connect with us
Novosti

Glavni alati za vaše dvorište

Uredjivanje dvorista trimerom / foto: Lisa Fotios from pexels.com

Ako ste u nedoumici birajući između kosilice ili trimera, pročitaljte dalji ovaj tekst da biste se odlučili šta od ova dva alata može poslužiti za vaše dvorište.

Kosilica ili trimer?

Kada je u pitanju nega travnjaka, i kosilica i trimer imaju svoje jedinstvene sposobnosti i sopstvene načine obavljanja stvari. Kosačice obavljaju „teško podizanje“ i kose većinu trave. Trimeri prate i seku šta god kosilica ostavi za sobom. Sa ova dva alata, rad u dvorištu i održavanje dvorišta može biti lak i prijatan rad.

Kosilice za travu

Kosilice za travu se koriste za održavanje prave visine trave na vašem travnjaku i istovremeno je održavaju gustom i zdravom. Postoje dve vrste kosilica za travu: ručne kosilice za travu i kosilice za jahanje. Kosilice za jahanje mogu biti na benzinski ili električni pogon. Oba tipa imaju lopatice na dnu koje se rotiraju kada se guraju ili voze. Ljudi sa manjim travnjacima odlučuju se za kosilice za travu na guranje, dok se oni sa većim travnjacima odlučuju za kosilice za vožnju zbog praktičnosti i pogodnosti ili na robot kosilice.

Važno je održavati pravu visinu travnjaka, tako da je posedovanje kosilice neophodno za zdravu baštu. Međutim, kosilice za travu mogu biti teške jer je većina njegovih delova napravljena od metala. Ova konstrukcija čini mašinu izdržljivijom i traje duže, što vam omogućava da je koristite godinama. U ponudi je veliki izbor kosilica za travu i a prilikom odabira uzmite u obzir površinu travnjaka, veličinu kosilice i kvalitet brenda. Kupovina kosilica sa dobrim recenzijama može vam pomoći da odaberete onu pravu.

Trimeri za travu

Trimeri za travu se koriste da vašem travnjaku daju dobro negovan i uglađen izgled. Žica se rotira veoma velikom brzinom što joj daje kapacitet da seče kao nož. Trimeri za travu se takođe napajaju strujom ili gasom. One na gas su lakše za korišćenje jer su bežične i ne zahtevaju struju. Loša strana je što možete udisati gas kroz isparenja, zbog čega je električni trimer za travu bolja alternativa za one koji imaju zdravstvene probleme. Za trimere, plastične oštrice su mnogo bolje i izdržljivije, a takođe ih je mnogo lakše menjati. Baš kao i za kosačice, obavezno izaberite brend i prodavnicu koja pruža profesionalne usluge kako biste dobili ono što želite u skladu sa veličinom dvorišta i izgledom dvorišta.

Sličnosti kosilice i trimera

Kosilice i trimeri su važni kako bi vaš travnjak izgledao najbolje. Oba su neophodna za pravilnu negu travnjaka i omogućavaju vam da održite odgovarajuću visinu trave. Oni takođe eliminišu korov i sprečavaju insekte i štetočine od utočišta na vašem travnjaku. Ukoliko se odlučite za oba imaćete uvek lep izgled vašeg travnjaka tako da su i najsitniji detalji sređeni i uređeni.

Kakva su razlike?

Kosilice i trimeri su neophodni jedni drugima ukoliko želite da vaš travnjak izgleda kao u magazinima. Jedan daje savršenu visinu trave i ravnomerno košenje velikih površina dok drugi alat dovodi do urednosti dvorište kada su u pitanju kosenje trave oko drveća, stepenika, žardinjera. Biće vam potrebni sati da pokosite ceo travnjak samo trimerom, dok vam kosilica neće dozvoliti da sečete oko drveta ili dođete do nekih mesta.