Connect with us
Energetska efikasnost

Sutra se održava konferencija o obnovljivim izvorima električne energije u Beogradu

9. Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije

U petak, 15. oktobra 2021, u beogradskom hotelu „Zepter“, održaće se 9. Međunarodna konferencija o obnovljivim izvorima električne energije.

Ubrzani napredak nauke, tehnologije i industrije dovodi do poboljšanja kvaliteta ljudskog života, ali i do stvaranja novih rizičnih situacija. Čovečanstvo je suočeno sa rizicima kakvih u ranijoj ljudskoj istoriji nije bilo. Globalno zagrevanje ili preveliko zagađenje vazduha, vode i zemljišta tipični su primeri. Nauka pre svih uočava probleme opstanka planete i života na njoj. Ona takođe pokušava i da ih reši i uspeva onoliko koliko je to realno moguće, imajući u vidu političke, socijalne, ekonomske i tehnološke faktore. Široka primena obnovljivih izvora energije i energetski efikasnih postrojenja daju veliki doprinos na tom planu i zato su glavne teme 9. Međunarodne konferencije o obnovljivim izvorima električne energije koja ima za cilj da na jednom mestu okupi istraživače, naučnike, kreatore politike, stručnjake iz oblasti industrije kako bi prikazali i razmenili svoja istraživačka iskustva.

Ciljevi konferencije su:

  • Promovisanje naučnih i stručnih ideja i rezultata istraživanja, razvoja i korišćenja OIEE
  • Unapređenje tehnologija za korišćenje OIEE kao osnovnih ili dopunskih izvora električne energije
  • Informisanje i obrazovanje javnosti o prednostima i mogućnostima korišćenja OIEE
  • Promovisanje lokalnih i globalnih interesa u primeni OIEE
  • Promovisanje racionalne upotrebe potrošača električne energije sa ciljem smanjivanja njihove potrošnje i postizanja veće energetske efikasnosti
  • Afirmacija OIEE kao održivih izvora električne energije
  • Predlaganje rešenja primerenih ekonomskoj moći i budućem razvoju
  • Razmena ideja i stavova o OIEE.

Organizator je Društvo za obnovljive izvore električne energije, pri SMEITS-u, a suorganizator je Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije. 9. Međunarodnu konferenciju o obnovljivim izvorima električne energije finansijski je podržalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Organizator

SMEITS logo

Savez mašinskih i elektrotehničkih inženjera i tehničara Srbije (SMEITS),
Društvo za obnovljive izvore električne energije (DOIEE)
Kneza Miloša 7a/II, 11000 Beograd.
Tel. +381 11/3230 041, 3031 696
office@smeits.rs
www.smeits.rs