Connect with us
Novosti

Počele su pripreme za Serbia Business Run

ŠIROM SRBIJE
Novi Sad, Subotica, Niš, Beogad. Serbia Business Run je serija od 4 poslovne trke koja spaja zaposlene iz kompanija sa teritorije Srbije kroz trčanje.

Uvek četvrtak posle posla.
Jedna kompanija jedan tim.
U četri grada.

Tokom prethodnih 7 godina, prošli su put od jednog malo dogđaja u parku do najveće sportske platforme za kompanije, koja okuplja preko 700 preduzeća i 15000 zaposlenih.

Zahvaljući rastućoj zajednici volontera, partnera, kompanija učesnika, zaposlenih, naših članova i još mnogih drugih trajno menja se rekreativna kultura i nastaje snažan motiv svakome da se pokrene. Danas, sutra, za ceo život.

Ovog četvrtka na lokaciji PROSTOR, Beogradska 11. u Novom Sadu bili smo gosti zvaničnog lansiranja serije ovogodišnjih poslovnih trka Serbia Business Run 2022. gde je predstavljen i naslovni sponzor, kompanija Schneider Electric. Cilj saradnje i sinergije ova dva brenda je da Schneider Electric Serbia Business Run za 5 godina postane prvi masovni sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv!

Poslovne trke Serbia Business Run!

Poslovne trke Serbia Business Run!
Foto: Raša Aleksić

Schneider Electric, svetski lider u održivosti je naslovni sponzor serije poslovnih trka Serbia Business Run! Schneider Electric jedna od najuticajnijih kompanija u domenu održivosti postao je naslovni sponzor Serbia Business Run serije poslovnih trka i najvećeg tim bilding događaja u Srbiji.

Sedma po redu Serbia Business Run serija najboljih trkačko-poslovnih manifestacija održaće se i ove godine u najvećim poslovnim centrima naše zemlje Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu, i od ove godine nosi naziv Schneider Electric Serbia Business Run .

Cilj saradnje i sinergije ova dva brenda je da Schneider Electric Serbia Business Run za 5 godina postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv! Ovaj ambiciozni cilj biće postignut postepenim uvođenjem inovativnih tehnoloških rešenja poput solarnih panela, reciklažnog sistema na svakoj trci.

Schneider Electric, kao globalni lider u upravljanju energijom i automatizaciji, sa svojim Hub-om u Novom Sadu u Srbiji predstavlja jednu od najvećih IT kompanija u zemlji. Schneider Electric ima ključnu ulogu u ostvarivanju četvrte industrijske revolucije, budući da rešenja koja razvija, klijentima omogućavaju da ostvare svoje poslovne ciljeve, ujedno vodeći računa o održivom poslovanju i smanjenoj emisiji CO2.

Dušan Nedić i Dragoljub Damljanović

Dušan Nedić i Dragoljub Damljanović / Foto: Raša Aleksić

Kao kompanija koja je lider u oblasti energetike, Schneider Electric je svoje ponašanje i poslovanje strateški usmerila na održivost i smanjenje negativnih posledica globalnog zagrevanja. Njeno poslovanje oslanja se na odluku da do 2025. godine bude carbon neutral kompanija, da do 2030. prestane da emitujuje ugljen-dioksid, a da do 2050. dostigne net-zero supply chain.

Dragoljub Damljanović direktor Schneider Electric Hub-a u Srbiji je povodom podrške najvećem tim bildingu u našoj zemlji izjavio: “Schneider Electric predstavlja jednu od najuticajnijih kompanija u oblasti održivosti i veoma mi je drago da je upravo naša kompanija naslovni sponzor Serbia Buisness Run. Naša želja je da ovaj događaj koji tradicionalno okuplja trkače iz brojnih kompanija od ove godine ima i novi cilj a to je podizanje svesti o značaju brige o našoj okolini i važnosti odgovornog ponašanja ne samo pojedinaca, već i kompanija. Potrebno je da svako od nas preduzme konkretne korake u cilju smanjivanja emisije CO2, da utičemo na negativni trend klimatskih promena i pametno, na “zeleni” način trošimo resurse koje imamo. Ponosni smo na našu zajednicu Schneider Electric Serbia Business Run, gde zaposleni, i partneri treniraju i trče zajedno kako bi napravili razliku za našu planetu, jer je to jedan od najboljih primera posvećenosti održivosti, budućim generacijama i zelenim inovacijama”.

Ideja Serbia Business Run sportsko-poslovnog događaja jeste širenje svesti o zdravlju i zdravim životnim stilovima kroz trčanje kao idealnom načinu rekreacije. Do sada je na događajima učestvovalo preko 750 kompanija i 16.000 zaposlenih.

Foto: Raša Aleksić, dozvoljeno objavljivanje.

Pogledajte VIDEO, kako je sve izgledalo 2021. godine

Učešće na trkama Serbia Business Serije je otvoreno za sve kompanije i njihove zaposlene koje su registrovane na teritoriji Srbije, bez obzira na mesto iz kog dolazite. Učesnici trke, trče ili hodaju 5 km, a pravo učešća imaju svi, nevezano za poziciju u kompaniji, broj godina ili nivo utreniranosti. U trci učestvuju timovi kompanija, sa najmanje 3 člana, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika ili pola učesnika. Svaki učesnik dobija bogat startni paket koji uključuje medalju, majicu, bon za večeru i startni broj sa čipom. Nakon trke učesnike očekuje večera, piće i žurka.

Ukoliko želite da prijavite tim za učestvovanje na ovom jedinstvenom događaju, sve informacije i mogućnosti prijave možete pogledati na sajtu Serbia Business Run-a