Connect with us

Energetska efikasnost

Stari VW transporter pretvorili u kamper na solarni pogon (VIDEO)

Objavljeno

:

Postaje jasno da su električni automobili budućnost, pa to znači da bi izgradnja električnih kampera takođe trebalo da bude prioritet.

Brett Belan i njegova supruga Kira su entuzijasti koji kampuju i koji takođe pokušavaju da žive održivim načinom života. Kada su kupili svoj VW transporter, odmah su počeli da razmišljaju o načinima kako da ga pretvore u električni kamper sa solarnim napajanjem. Brettova strast prema izgradnji automobila započela je pre 12 godina kada je izgradio svoje prvo vozilo na solarni pogon – mini golf automobil.

Brett i njegova supruga kupili su stari VW transporter za 4000 dolara, prilagodili mu motor i opremili ga solarnim pločama koje su postavljene na vrh kombija. Ideja je bila da se napravi kombi koji će se puniti dok je na putu. Na vrhu kampera, prostor ispod solarnih panela pretvorili su u deo za spavanje. Stanje baterija može se kontrolisati na komandnoj tabli. Kada padne snaga ispod optimalne tačke, kamper se mora zaustaviti i napuniti.

Da biste saznali više o ovom sjajnom projektu i kako možete minivan pretvoriti u kamper na solarni pogon, pogledajte video snimak i poslušajte njihovu priču.

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno