Connect with us
Energetska efikasnost

Stari VW transporter pretvorili u kamper na solarni pogon (VIDEO)

Postaje jasno da su elektri─Źni automobili buduc╠ünost, pa to zna─Źi da bi izgradnja elektri─Źnih kampera tako─Ĺe trebalo da bude prioritet.

Brett Belan i njegova supruga Kira su entuzijasti koji kampuju i koji tako─Ĺe poku┼íavaju da ┼żive odr┼żivim na─Źinom ┼żivota. Kada su kupili svoj VW transporter, odmah su po─Źeli da razmi┼íljaju o na─Źinima kako da ga pretvore u elektri─Źni kamper sa solarnim napajanjem. Brettova strast prema izgradnji automobila zapo─Źela je pre 12 godina kada je izgradio svoje prvo vozilo na solarni pogon – mini golf automobil.

Brett i njegova supruga kupili su stari VW transporter za 4000 dolara, prilagodili mu motor i opremili ga solarnim plo─Źama koje su postavljene na vrh kombija. Ideja je bila da se napravi kombi koji ─çe se puniti dok je na putu. Na vrhu kampera, prostor ispod solarnih panela pretvorili su u deo za spavanje. Stanje baterija mo┼że se kontrolisati na komandnoj tabli. Kada padne snaga ispod optimalne ta─Źke, kamper se mora zaustaviti i napuniti.

Da biste saznali vi┼íe o ovom sjajnom projektu i kako mo┼żete minivan pretvoriti u kamper na solarni pogon, pogledajte video snimak i poslu┼íajte njihovu pri─Źu.