Connect with us
Novosti

Snaga prirode na Sajmu energetike

16. Me─Ĺunarodni sajam energetike, koji se pod sloganom „Snaga prirode“ na Beogradskom sajmu odr┼żava od 23. do 25. novembra, i u okolnostima globalne pandemije „kovida-19“ mo┼że da bude regionalna karika koja nedostaje, da pove┼że sve na┼íe obaveze, potrebe i mogu─çnosti u pogledu snabdevanja ┼íto je mogu─çe kvalitetnijom i ─Źistijom energijom, uz ┼íto je mogu─çe manju ┼ítetu po okolinu i nas same.

Ovaj najve─çi i najrespektabilniji godi┼ínji regionalni skup kompanija, korporacija, preduze─ça, institucija i profesionalaca u sektorima elektri─Źne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva okuplja najzna─Źajnije doma─çe firme, institucije i organizacije, ali i eminentne inostrane kompanije, oko vizija, planova i projekata pre svega u vezi sa energetskim sektorom Republike Srbije.

16. Me─Ĺunarodni sajam energetike

16. Me─Ĺunarodni sajam energetike

Sajam energetike 2021. i u izlaga─Źkom i u konferencijskom segmentu uklju─Źuje sve tematske podnivoe – od nau─Źno-istra┼żiva─Źkog rada, preko proizvodnje i eksploatacije, do oboga─çivanja, distribucije, transporta, skladi┼ítenja ili neposrednog kori┼í─çenja prirodnih resursa, a akcenat je i na njegovom tr┼żi┼ínom karakteru, odnosno prilici da se predstave i pove┼żu investitori, proizvo─Ĺa─Źi opreme, resorna administracija, finansijske institucije, lokalna samouprava i svi drugi najbitniji ─Źinioci koji mogu da doprinesu stabilnosti i afirmaciji ovog ┼żivotno va┼żnog privrednog sektora.

U isto vreme i na istom mestu, od 23. do 25. novembra, odr┼żava se 17. Me─Ĺunarodni sajam za┼ítite ┼żivotne sredine i prirodnih resursa – EcoFair, reprezentativni skup posve─çen sistemu i mehanizmima za┼ítite ┼żivotne sredine, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju, industriju recikla┼że, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo i za┼ítite ┼żivotne sredine Republike Srbije.

Kona─Źno, jo┼í jedna sajamska manifestacija, tako─Ĺe u isto vreme i na istom mestu, 42. Me─Ĺunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 Expo, koji se bavi za┼ítitom od po┼żara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu, reagovanjem u vanrednim situacijama, i uop┼íte bezbedno┼í─çu i zdravljem na radu, upotpuni─çe dugoo─Źekivanu sajamsku atmosferu.

energetika@sajam.rs
ekologija@sajam.rs
www.sajamenergetike.rs