Connect with us
Arhitektura

Alu Koenig Stahl & ArchyEnergy profesionalna podr┼íka odgovornoj gradnji i odr┼żivoj budu─çnosti

Moderni, savremeni svet karakteri┼íu ubrzane promene u svim segmentima ljudskog razvoja. Inicijalna kapisla u ve─çini slu─Źajeva je razvoj tehnologije i pametnih re┼íenja, koja imaju za cilj unapre─Ĺenje kvaliteta ┼żivota. Kada je gra─Ĺevinarstvo u pitanju, ta re┼íenja uglavnom su usmerena ka razvoju odgovorne gradnje i stvaranja uslova za sigurnu i odr┼żivu budu─çnost.

Pored proizvodnje konkretnih zelenih, energetski efikasnih materijala, sistema i re┼íenja, sve ve─ça pa┼żnja usmerena je ka ┼íirenju svesti ┼íire javnosti o zna─Źaju odgovornog pona┼íanja, racionalne potro┼ínje energije, kori┼í─çenja obnovljivih izvora, smanjivanja tro┼íkova i stvaranja uslova za razvoj odr┼żive budu─çnosti. Takav jedan skup odr┼żava se po─Źetkom aprila, 8. i 9. , u Novom Sadu.

ArchyEnergy logo

U pitanju je Regionalna konferencija ÔÇ×Zelena arhitektura za odr┼żivu energetsku budu─çnostÔÇť koja ─çe okupiti stru─Źnu javnost, arhitekte, in┼żenjere, stru─Źnjake iz oblasti gra─Ĺevine, urbaniste, predstavnike kompanija proizvo─Ĺa─Źa gra─Ĺevinskih materijala, koji ─çe predstaviti najnovija, inovativna re┼íenja na polju arhitekture, gra─Ĺevine, podeliti svoja znanja, iskustva, savete za dalju energetski efikasnu, zelenu gradnju.

Delta House ÔÇô objekat sa Sch├╝co sistemima koji poseduje LEED Gold sertifikat (najvi┼íi standard zelene gradnje) / foto: Alu Koenig Stahl

Delta House ÔÇô objekat sa Sch├╝co sistemima koji poseduje LEED Gold sertifikat (najvi┼íi standard zelene gradnje) / foto: Alu Koenig Stahl

Tokom dva konferencijska dana, odr┼ża─çe se sedam panela na kojima ─çe, upravo, stru─Źni ljudi upoznati javnost za┼íto i kako da unaprede svoj svakodnevni ┼żivot kako bi dali doprinos boljoj i sigurnijoj budu─çnosti. Jedan od predstavnika, kao aktivni u─Źesnik na panelu, dolazi iz kompanije Alu Koenig Stahl.

Marija ┼áipeti─ç-Bjegovi─ç dipl.in┼ż. arhitekture, Alu Koenig Stahl d.o.o.

Marija ┼áipeti─ç-Bjegovi─ç dipl.in┼ż. arhitekture, Alu Koenig Stahl d.o.o.

Na panelu, u okviru ArchyEnergy konferencije, ispred kompanije Alu Koenig Stahl, gospo─Ĺa Marija ┼áipeti─ç-Bjegovi─ç dipl.in┼ż. arhitekture, kao svojevrsni stru─Źnjak u svojoj oblasti, izne─çe obilje korisnih, stru─Źnih informacija iz sveta gra─Ĺevinarstva i odr┼żive arhitekture. Sa druge strane, zahvaljuju─çi svom bogatom stru─Źnom opusu i brojnim projektima iza sebe, gospo─Ĺa ┼áipeti─ç-Bjegovi─ç, ─çe u─Źesnicima na panelu, ali i publici, sa visokim stepenom kompetencije, podeliti korisna znanja, re┼íenja, proizvode, ali i savete u oblasti odr┼żive arhitekture i zna─Źaja primene kvalitetnih materijala za stvaranje uslova za odr┼żivu budu─çnost.

Pravo je zadovoljstvo prisustvovati panelu, na kome su u─Źesnici stru─Źnjaci i majstori svoga znanja i zvanja, ba┼í kao ┼íto je i gospo─Ĺa ┼áipeti─ç-Bjegovi─ç.

Alu Koenig Stahl je porodi─Źna kompanija koja se ve─ç ─Źetiri generacije nalazi u privatnom vlasni┼ítvu. Od nekada┼ínje firme u Austriji, danas je stigla do imena me─Ĺunarodne kompanije koja svoja predstavni┼ítva ima ┼íirom Evrope: Ma─Ĺarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, ─îe┼íkoj, Poljskoj, Slova─Źkoj, Holandiji.

Alu Koenig Stahl je vode─çi dobavlja─Ź visoko kvalitetnih aluminijumskih, ─Źeli─Źnih i PVC sistema, i u velikoj meri uti─Źu na stvaranje odr┼żive arhitekture. U ponudi ove kompanije nalaze se ─Źuveni Sch├╝co, proizvo─Ĺa─Ź aluminijumskih i PVC sistema i Jansen specijalista ─Źeli─Źnih profila. Distribucijom ovih sistema, Alu Koenig Stahl je lider tehnolo┼íkog razvoja, posebno isto─Źne i jugoisto─Źne Evrope, gde se gradnja rapidno razvija.

GTC Green Heart je zaslu┼żio LEED Gold sertifikat / foto: Alu Koenig Stahl

GTC Green Heart je zaslu┼żio LEED Gold sertifikat / foto: Alu Koenig Stahl

Ovakav polo┼żaj Alu Koenig Stahl kompanije je opravdan, znaju─çi koliko su sistemi prozora i vrata va┼żan segment u gradnji energetski efikasnih, odr┼żivih objekata. Pored sistema za energetski efikasnu, modernu, inovativnu stolariju, Alu Koenig Stahl u svojoj ponudi nudi i ventilacione sisteme, sisteme za za┼ítitu od sunca, kao i sisteme za fasade, zimske ba┼íte, krovne konstrukcije, re┼íenja za automatizaciju zgrada, sigurnosne sisteme, alate, ma┼íine.

Pored konkretnih proizvoda, Alu Koenig Stahl je usmeren i na pru┼żanje stru─Źne pomo─çi, podr┼íke, savetodavnih usluga prilikom proizvodnje novih i izbora adekvatnih proizvoda i sistema, kako bi krajnji projekat bio najbolji mogu─çi.

Ukoliko ┼żelite da saznate ┼íta je sve novo na podru─Źju PVC kliznih sistema koji doprinose stvaranju odr┼żivog objekta, ali i pru┼żanju maksimalnog komfora prilikom svakodnevnog kori┼í─çenja, pravo je vreme da sada rezervi┼íete va┼íe mesto na ArchyEnergy konferenciji. Bilo da ste voljni da nastupite kao panelista, izlaga─Ź na ArchyEnergy izlo┼żbi ili kao posetilac, obezbedite sebi mesto.

Pored Alu Koenig Stahl kompanije, svojim prisustvom, ArchyEnergy konferenciju podr┼ża─çe i uveli─Źa─çe va┼żna imena i kompanije iz sveta gra─Ĺevinarstva i arhitekture. Konkretno, na konferenciji ima─çete priliku da vidite 25+ kompanija, 40+ panelista, 600+ posetilaca, koji ─çe dati svoj doprinos boljoj, zdravijoj i sigurnijoj budu─çnosti. Vidimo se!

Pišite nam na konferencija@grenef.com
Registracija i ulaznice na www.grenef.com/konferencija