Connect with us

Novosti

Poslednji poziv za učešće na 5. Balkanskom Arhitektonskom Bijenalu

Objavljeno

:

BAB

Ostalo je još svega par dana za prijave za učešće na ovogodišnjem Bijenalu.

Balkansko Arhitektonsko Bijenale je jedna od najvećih i najznačajnijih internacionalnih smotri savremenog arhitektonskog i dizajnerskog stvaralaštva na ovim prostorima.

Cilj Bijenala jeste da okupi i umreži istaknute autore iz srodnih oblasti urbanizma, arhitekture i dizajna iz različitih sredina. Svrha ove međunarodne manifestacije jeste da prikaže i promoviše primere dobre prakse.

BAB 2021 će ove godine biti održan u periodu od 08. do 12. decembra, u prostoru Bioskopa Balkan. BAB 2021 će okupiti preko 250 izlagača iz svih balkanskih zemalja, a najbolji autori biće nagrađeni prestižnim nagradama i stručnim priznanjima.

Za arhitekte i dizajnere iz Srbije objavljen je OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE. Zainteresovani autori i timovi svoje radove za prijavu mogu poslati najkasnije do 05. novembra u ponoć.

Radovi koji stignu nakon ovog termina neće biti nominovani za nagradu i Žiri ih neće uzeti u razmatranje“ – napominje Nebojša Glišić, kustos izložbe.

Beograd, 14 Nov 2019: Balkanski arhitektonski bijenale. Foto Oksana Skendzic

Kako se prijaviti?

Otvoreni poziv za učešće na izložbi BAB 2021 važi za sve arhitekte, arhitektonske biroe i dizajnere iz Srbije. Na izložbi autori i autorski timovi mogu poslati rad koji je projektovan/realizovan u Srbiji ili u inostranstvu. Uslov za učešće jeste da je barem jedan autor projekta državljanin Republike Srbije.

Projekti koji se izlažu ne mogu biti stariji od 2 godine. Projekti koji datiraju iz 2019. godine ili su stariji neće biti prihvaćeni od strane selektora izložbe.

Moguće je izložiti najviše 2 plakata po autoru ili autorskom timu, i to u jednoj od 4 kategorije: urbanizam, arhitektura, ne-realizovani projekti i dizajn enterijera. Rad se predaje na plakatu veličine 50×70 cm (vertikalna orijentacija). Poster Template u PSD i PDF formatu moguće je preuzeti na ovoj adresi. Kotizacija za učešće na Bijenalu iznosi 50 eura.

Beograd, 14 Nov 2019: Balkanski arhitektonski bijenale. Foto Oksana Skendzic

Za izlaganje u kategoriji dizajn nameštaja važe posebni uslovi. Kotizacija za učešće u ovoj se ne plaća. Dizajneri mogu izložiti isključivo izvedene komade nameštaja: prototipove ili proizvode koji se nalaze u fabričkoj izradi. U ovom segmentu izložbe moguće je izložiti najviše do 2 komada nameštaja, a sve u dogovoru i uz saglasnost Jelene Nikolić, urednice dizajnerskog segmenta izložbe.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija urbanizam, arhitektura ili ne-realizovani projekat, vaše prijave možete poslati na adresu architecture@bab.rs. Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 64 3528073.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija dizajn enterijera ili dizajn nameštaja, vaše prijave možete poslati na adresu design@bab.rs. Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 65 6865641.

Naslovna fotografija / foto: Oksana Skendžić

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno