Connect with us
Novosti

Poslednji poziv za učešće na 5. Balkanskom Arhitektonskom Bijenalu

Ostalo je još svega par dana za prijave za učešće na ovogodišnjem Bijenalu.

Balkansko Arhitektonsko Bijenale je jedna od najvećih i najznačajnijih internacionalnih smotri savremenog arhitektonskog i dizajnerskog stvaralaštva na ovim prostorima.

Cilj Bijenala jeste da okupi i umreži istaknute autore iz srodnih oblasti urbanizma, arhitekture i dizajna iz različitih sredina. Svrha ove međunarodne manifestacije jeste da prikaže i promoviše primere dobre prakse.

BAB 2021 će ove godine biti održan u periodu od 08. do 12. decembra, u prostoru Bioskopa Balkan. BAB 2021 će okupiti preko 250 izlagača iz svih balkanskih zemalja, a najbolji autori biće nagrađeni prestižnim nagradama i stručnim priznanjima.

Za arhitekte i dizajnere iz Srbije objavljen je OTVORENI POZIV ZA UČEŠĆE. Zainteresovani autori i timovi svoje radove za prijavu mogu poslati najkasnije do 05. novembra u ponoć.

Radovi koji stignu nakon ovog termina neće biti nominovani za nagradu i Žiri ih neće uzeti u razmatranje“ – napominje Nebojša Glišić, kustos izložbe.

Beograd, 14 Nov 2019: Balkanski arhitektonski bijenale. Foto Oksana Skendzic

Kako se prijaviti?

Otvoreni poziv za učešće na izložbi BAB 2021 važi za sve arhitekte, arhitektonske biroe i dizajnere iz Srbije. Na izložbi autori i autorski timovi mogu poslati rad koji je projektovan/realizovan u Srbiji ili u inostranstvu. Uslov za učešće jeste da je barem jedan autor projekta državljanin Republike Srbije.

Projekti koji se izlažu ne mogu biti stariji od 2 godine. Projekti koji datiraju iz 2019. godine ili su stariji neće biti prihvaćeni od strane selektora izložbe.

Moguće je izložiti najviše 2 plakata po autoru ili autorskom timu, i to u jednoj od 4 kategorije: urbanizam, arhitektura, ne-realizovani projekti i dizajn enterijera. Rad se predaje na plakatu veličine 50×70 cm (vertikalna orijentacija). Poster Template u PSD i PDF formatu moguće je preuzeti na ovoj adresi. Kotizacija za učešće na Bijenalu iznosi 50 eura.

Beograd, 14 Nov 2019: Balkanski arhitektonski bijenale. Foto Oksana Skendzic

Za izlaganje u kategoriji dizajn nameštaja važe posebni uslovi. Kotizacija za učešće u ovoj se ne plaća. Dizajneri mogu izložiti isključivo izvedene komade nameštaja: prototipove ili proizvode koji se nalaze u fabričkoj izradi. U ovom segmentu izložbe moguće je izložiti najviše do 2 komada nameštaja, a sve u dogovoru i uz saglasnost Jelene Nikolić, urednice dizajnerskog segmenta izložbe.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija urbanizam, arhitektura ili ne-realizovani projekat, vaše prijave možete poslati na adresu architecture@bab.rs. Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 64 3528073.

Ukoliko želite da izložite svoj projekat u okviru kategorija dizajn enterijera ili dizajn nameštaja, vaše prijave možete poslati na adresu design@bab.rs. Ukoliko imate dodatnih pitanja, više informacija možete dobiti pozivom na broj +381 65 6865641.

Naslovna fotografija / foto: Oksana Skendžić