Connect with us
Energetska efikasnost

Zbog čega je potrebno da izolujete svoju kuću?

Prijatan život i zdrava atmosfera – to su kvaliteti po kojima se dom razlikuje od obične kuće i koji među četiri zida unose osećaj komfora i sigurnosti. Ovde važnu ulogu igra termoizolacija. S termoizolacijom uvek ste kod kuće u dobrim rukama.

Savršena zaštita

Termoizolacija Baumit deluje kao savršena zaštita noseće konstrukcije životnog prostora. Zidovi su zaštićeni od uticaja vremenskih uslova i pojave vlage na unutrašnjim površinama zidova, a na spoljnom omotaču se ne pojavljuju toplotni mostovi, pukotine i oštećenja.

Finansijske uštede

Termoizolacija kuće

Termoizolacija kuće

Termoizolacija funkcioniše na dva načina. Tokom hladnih meseci onemogućava gubitak toplote i snižava troškove grejanja. Tokom letnjih meseci, svodi na minimum potrebu za korišćenjem rashladnih uređaja. Postavljanjem termoizolacije štedite više od 50% troškova za električnu energiju.

Pametno odabrana noseća konstrukcija u kombinaciji sa ispravno osmišljenim sistemom za termoizolaciju donosi investitoru značajne uštede pri izgradnji, bezbednije malterisanje unutrašnjih zidova bez posebnih zahteva na sistem malterisanja i bezbedno izvođenje detalja.

Efikasna i odgovorna gradnja

Toplotnu zaštitu unutrašnjeg prostora postižete sistemom „noseći zid + termoizolacija“ manjom ukupnom debljinom spoljnog omotača. U praksi to znači npr. dodatnih do 4 m2 korisne površine na ca. 200 m2 izgrađene površine. Korisnik će biti zadovoljan jer će dobiti više korisne površine za smeštaj, a investitor zbog veće delotvornosti investicije, posebno u gradovima u kojima je građevinsko zemljište skupo.

Baumit termoizolacioni sistemi ne samo da štede energiju već i efikasno doprinose zaštiti životne sredine. Zahvaljujući smanjenju utroška energije kako leti tako i zimi, emisija CO2 pada ispod 50%. Na taj način, termoizolacija doprinosi odgovornom pristupu sopstvenom domu danas, kao i životu naše dece u budućnosti.

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs