Connect with us
Enterijer

Kako da uz pomoć Feng Shui pravila pronađete kutak novca u vašem domu

Jedna od najpopularnijih tema feng shui-a je bogatstvo. Po ovom drevnom kineskom učenju postoji čak i kutak vašeg doma koji odgovara vašem prosperitetu i obilju. Uz pomoć, pomenutog učenja, možete naučiti kako da pronađete i aktivirate kutak novca, ili kutak bogatstva vašeg doma koristeći feng shui alat koji se zove bagua. Bagua je energetska mapa feng shui-a po kojoj je životni prostor podeljen na osam oblasti oko centra.

Vaš dom je odraz vašeg života, a bagua je jedan od alata koje feng shui praktičari koriste da bolje razumeju ovu vezu. Svaka od oblasti bagua odgovara određenom aspektu života, kao što su odnosi, karijera, znanje i da, čak i vaš finansijski prosperitet. Ova oblast se na kineskom zove „Sun“ i poznata je i kao kutak za bogatstvo ili novac. Ova pozicija se odnosi na vaše finansijsko bogatstvo i obilje, kao i na prosperitet svih vrsta. Takođe, predstavlja sopstvenu vrednost, koja je duboko povezana sa materijalnim bogatstvom. Naša sposobnost da primimo bogatstvo i obilje delimično je određena time kako cenimo sebe.

Još jedna stvar koju treba primetiti je da mnogi ljudi kažu da žele da rade na bogatstvu, ali često se dešava nešto drugo. Vešt poznavalac feng shui pravila može vam pomoći da istražite osnovni uzrok vaših izazova i shvatite na čemu bi bilo najefikasnije raditi. Primera radi, možda ne zarađujete onoliko novca koliko želite jer ne radite posao koji volite ili se nalazite u neadekvatnom poslovnom okruženju. U tim slučajevima možda nećete morati direktno da radite na bogatstvu; možda bi bilo korisnije da se fokusirate na poboljšanje svoje karijere, u smuslu traženja novog posla ili poslovnih saradnika.

Kako pronaći svoj feng shui kutak za novac

Da biste pronašli bogatstvo celog doma, stanite na glavna, ulazna vrata svoje kuće okrenuta ka unutra i locirajte krajnji levi ugao. I eto ga. Vaš kutak za bogatstvo je tu. Sada kada ste pronašli područje bogatstva, primetite šta se tamo dešava. Da li je prazan? Zatrpan? Uredno organizovan? Razmislite šta bi ovo moglo da predstavlja metaforički. Možda ovaj deo vašeg doma skuplja prašinu ili ga niste dirali mesecima. Da li to možda znači da ne vodite računa o svojim finansijama, računima, prihodima? 

Saveti kako da poboljšate svoj ugao novca

Ako želite da radite na privlačenju više obilja, samopoštovanja i prosperiteta, morate poraditi na aktiviranju oblasti bogatstva svog doma. Evo šta vam feng shui pravila savetuju.

Popravite sve što je pokvareno

Ovo vam možda ne zvuči kao feng shui, ali važno je da pored suptilnih, energetskih prilagođavanja, stvari u vašem domu i pravilno funkcionišu, odnosno rade.  Predmeti koji su okrnjeni, raspadaju se ili ne rade kako treba, ne dovode do osećaja izobilja, naprotiv. Stoga, zarad opšteg blagostanja, važno je da ih popravite ili izbacite iz kuće.

Ukrasite ljubičasto

Ljubičasta je boja povezana sa područjem bogatstva, tako da stavljanje nečeg ljubičastog u krajnji levi ugao kuće može aktivirati bogatstvo i obilje. Ovo može biti umetničko delo, jastuk, fotelja za sedenje ili bilo koji drugi predmet koji vas privlači, navedene je boje.

Donesite biljke

Područje bogatstva je takođe povezano sa elementom drveta, u enterijeru predstavljenim biljkama. Dodajte zdravu zelenu biljku ovoj oblasti da biste podstakli stabilan rast vaših finansija ili samopoštovanja. Biljka koja je posebno korisna za ovu svrhu je Pilea peperomioides poznata i kao drvo novca, biljka novčića ili biljka žada.

Zelena i plava boja u korist feng shui blagostanja

Zelena i plava su boje povezane sa elementom drveta, tako da dodavanje ovih boja u oblast bogatstva može podržati rast u ovoj oblasti života. Možda ćete želeti da obojite ceo zid zelenom ili plavom bojom ili izaberete manji, suptilniji akcenat, u zavisnosti od vašeg dekora i preferencija.

Aktivirajte funkciju vode

U sistemu pet elemenata, voda hrani drvo, tako da dodavanje elementa vode u oblast bogatstva može biti podrška. Mala fontana može biti divan dodatak ovoj oblasti – samo se pobrinite da bude čista! Prljava, stajaća voda neće poboljšati feng shui vašeg doma.

Ako stvarna voda ne odgovara vašem prostoru, takođe možete da uključite umetnička dela sa slikama vode. Potražite crni umetnički okvir, jer je to boja koja predstavlja vodeni element.

Dodajte ametist

Kristali u prostoru utiču na lepotu i luksuzan izgled istog, a prilično lako ih je i pronaći. Ametist je odličan dodatak oblasti bogatstva zbog svoje ljubičaste boje i zato što rezonuje sa osećajem izobilja. I ne samo to. On može uticati i na duhovno obilje, što, složićete se ide ruku pod ruku sa materijalnim bogatstvom.

Sada kada znate ove feng shui savete i pravila, možda je pravo vreme da se zaputite u krajnji levi ugao vašeg doma i proverite kakva je situacija. Ako je sve potaman, udobno se smestite u vaš, obiljem ispunjen dom i igrajte se bojama po feng shui pravilima i uživajte, jer praznici nam stižu.