Connect with us
Enterijer

Narand┼żasto – da vu─Źe na radost!

Tmurno vreme, kakvo je i ovog ponedeljka, u nama budi i tmurno raspolo┼żenje. Brojna istra┼żivanja pokazala su da odre─Ĺene boje u ─Źoveku bude razli─Źite ose─çaje, raspolo┼żenja i do┼żivljaje. Tako boje bliske Suncu ┼żuta i narand┼żasta pove─çavaju entuzijazam, daju energiju, pokre─çu i stvaraju pozitivne vibracije.

Narand┼żasta boja, jedna od najinteresantnijih u celom spektru, poseduje ─Źitav niz nijansi, lako se uklapa u razli─Źite prostore i svaka od njih ─çe na svoj na─Źin uneti vedrinu i zrake Sunca u svaki enterijer.

barske stolice

Dizajneri enterijera predlo┼żili su nekoliko primera kako da uklopite vedre tonove ove boje u svaki ┼żivotni prostor, bilo da ┼żelite da stvorite savr┼íene detalje ili potpuno uveselite svoj ambijent velikim narand┼żastim povr┼íinama, kao na primer tapetama ili da prekre─Źite zid u nju.

Osvetljenje

Vise─ça rasveta i lampe uvijek daju posebnu boju i ─Źar prostoru. Razli─Źite linije osvetljenja une─çe boju u va┼í dom na unikatan na─Źin. Mnogobrojni proizvo─Ĺa─Źi kreiraju veoma realisti─Źne i interesantne komade u raznim bojama, me─Ĺu kojima su i sve nijanse narand┼żaste.

Narand┼żasta boja je „zadu┼żena“ za radost u svakom prostoru

Jastu─Źi─çi kao detalji

Jastu─Źi─çi kao detalji oduvek su unosili posebnu ─Źar u dnevnim i spava─çim sobama. Mnogi dizajneri enterijera isti─Źu da su jastu─Źi─çi savr┼íeni kada je u pitanju dodavanje narand┼żastih tonova u na┼íe domove. Narand┼żasta se savr┼íeno sla┼że s plavom i samo nekoliko jastu─Źi─ça u ovoj boji dovoljno je da unese vedrinu u dom.

Barske stolice

Narand┼żaste barske stolice, kako isti─Źu dizajneri, savr┼íene su kao detalji u ovoj boji koji ─çe uneti vedrinu u dom. Najbolje od svega je ┼íto ne morate kupovati nove, nego samo prefarbajte svoje sada┼ínje, ako ih imate. Metalikcrne ili srebrne nogare barskih stolica daju elegantan izgled, dok postavljeno sedi┼íte ili niski naslon za le─Ĺa daju ve─çi komfor.

Neobi─Źni ure─Ĺaji

Kuhinjski aparati i ure─Ĺaji uglavnom su neutralnog izgleda, beli, crni i sivi, ┼íto su ujedno i naj─Źe┼í─çe boje, tako da neka nesvakida┼ínja boja kao ┼íto je jedna od nijansi narand┼żaste predstavlja pravo osve┼żenje. Odre─Ĺeni proizvo─Ĺa─Źi nude kuhinjske aparate i ure─Ĺaje u narand┼żastim tonovima kombinovanim sa razli─Źitim detaljima, a oni uklju─Źuju rerne, te sitne i krupne ure─Ĺaje kao ┼íto su fri┼żideri, mikseri, sokovnici….

Narand┼żasta fotelja

Klasi─Źna fotelja

Mnogi obo┼żavaju klasi─Źne komade name┼ítaja koji su dostupni u odva┼żnim i jarkim bojama. Ovakva kombinacija je savr┼íena za kreiranje jednostavnog i vanvremenskog dekora. Tapaciranje stare fotelje je uvek zanimljivo, a ovaj put neka to bude u narand┼żastoj boji.

Sto za kafu

Oni koji ne ┼żele stolice, sofe ili osvetljenje u boji, mogu poku┼íati da boju svojoj dnevnoj sobi dodaju stolom za kafu. Ovi simpati─Źni komadi mogu biti savr┼íeni za razbijanje tmurnih boja u dnevnom boravku, ali i u spava─çoj sobi ili ku─çnoj kanceralariji, kao mesto za opu┼ítanje uz kafu ili kutak za ─Źavrljanje sa prijateljima ili ─Źitanje knjige.

Narand┼żaste klupe

Dizajneri smatraju da je klupa za sedenje jedan od komada name┼ítaja koji mo┼że izvu─çi najvi┼íe iz narand┼żaste boje. Klupa je savr┼íen dodatak otvorenim i fleksibilnim zajedni─Źkim prostorijama. ─îesto mogu biti me─Ĺusobno povezane, ┼íto ih ─Źini odli─Źnim dodacima svakom prostoru.