Connect with us
Novosti

Callwey nagra─Ĺuje REHAU sistem GENEO

PROZORI ZA MODERNU ARHITEKTURU:

Stru─Źni izdava─Ź za arhitekturu Callwey nagra─Ĺuje REHAU sistem GENEO za ÔÇ×Proizvod godine 2019ÔÇť

Sa GENEO prozorima oja─Źanim staklenim vlaknima ekspert u polimerima REHAU povezuje stabilnost, odr┼żivo kori┼í─çenje materijala uz energetsku efikasnost i najve─çu arhitektonsku fleksibilnost. Stru─Źni izdava─Ź za arhitekturu Callwey nagradio je sistem prozora GENEO kao ÔÇ×Proizvod godine 2019ÔÇť.

Vi┼íi stru─Źni ┼żiri za arhitekturu i medije nagradio je sistem prozora REHAU GENEO na takmi─Źenju „Proizvod godine 2019“, koje je Callwey odr┼żao u kategoriji prozora. Specijalista u polimerima REHAU, proizveo je vi┼íe od 50.000km prozorskih profila izra─Ĺenih od visokotehnolo┼íkog kompozitnog materijala oja─Źanog vlaknima u poslednjoj deceniji. Samo ove godine, GENEO je ponovo predstavljen na tr┼żi┼ítu sa dalje razvijenim materijalom RAU-FIPRO X, ┼íto zna─Źajno pobolj┼íava njegove karakteristike.

REHAU sa GENEO prozorima oja─Źanim staklenim vlaknima

REHAU sa GENEO prozorima oja─Źanim staklenim vlaknima

„Prefinjena kompetentnost materijala je osnova fleksibilnih i pametnih prozorskih sistema koji ispunjavaju najvi┼íe standarde dizajna i estetike“, obja┼ínjava Peter Kotzur, direktor marketinga Windows Solutions odeljenja u REHAU. „Nagrada ovo nagla┼íava, jer se inovativne ku─çe za jednu i dve porodice koje je nagradio Callwey, stru─Źni izdava─Ź, u nema─Źkom govornom podru─Źju smatraju merilom kvaliteta.“

NEOGRANI─îENE MOGU─ćNOSTI ZA ARHITEKTE

U REHAU prozorskom sistemu profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izra─Ĺenog od RAU-FIPRO X materijala sa optimizovanom konstrukcijom profila i integrisanim sistemom oja─Źanja IVS obezbe─Ĺuje maksimalnu stabilnost bez ─Źeli─Źnog oja─Źanja.

REHAU prozorski sistem profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izra─Ĺenog od RAU-FIPRO X materijala

REHAU prozorski sistem profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izra─Ĺenog od RAU-FIPRO X materijala

Izbegavanjem toplotnog mosta na taj na─Źin, GENEO posti┼że vrednost Uf do 0,79 W/m┬▓K i smanjuje potro┼ínju energije do 76 procenata. Uz visokotehnolo┼íki materijal RAU-FIPRO X, REHAU je tako─Ĺe definisao granice onoga ┼íto je moguc╠üe u pogledu veli─Źine prozora. Zahvaljujuc╠üi optimizovanom kompozitnom materijalu, na primer, mogu se realizovati elementi prozora od poda do plafona u beloj boji do 2,80 metara visine i do 1,60 metara ┼íirine. Do sada su takve konstrukcije bile mogu─çe samo sa aluminijskim profilima. ─îak i obojene konstrukcije mogu se realizovati u visini do 2,70m, ┼íto su novi standardi u industriji prozora.

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU-a sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektama veliku kreativnu slobodu. Ako arhitekta kombinuje aluminijsku oblogu sa profilom u verziji KALEIDO WOODEC, on posti┼że kvalitetan izgled kombinacije drveta i aluminijuma na prozoru. KALEIDO WOODEC izgleda i deluje poput drveta, jednostavan je za odr┼żavanje i izdr┼żljiv.

Funkcionalnost GENEO sistema lako se mo┼że pro┼íiriti inteligentnim REHAU re┼íenjima kao ┼íto je preventivna protivprovalna za┼ítita Smart Guard ili pametni sistem provetravanja INOVENT. Sa visokotehnolo┼íkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU ve─ç u toku proizvodnje doprinosi odr┼żivijem dizajnu: otpad profila i stare prozore napravljene od plastike oja─Źane staklenim vlaknima preduze─çe koristi u programu recikla┼że ECO PULS za kvalifikovanu obradu i recikla┼żu.

Izlo┼żba do kraja novembra

Svi proizvodi ozna─Źeni kao ÔÇ×Proizvodi 2019. godineÔÇť od strane Callwey izdava─Źke ku─çe bi─çe izlo┼żeni u Muzeju nema─Źke arhitekture (Deutsches Architektur Museum) u Frankfurtu na Majni do 24. novembra 2019. godine.

Vi┼íe informacija o sistemu profila GENEO, oja─Źanog vlaknima, mo┼żete prona─çi na LINKU

www.rehau.com

REHAU grupa je specijalista za polimere sa godi┼ínjom prodajom od preko 3,5 milijardi evra. Nezavisna i stabilna kompanija u porodi─Źnom vlasni┼ítvu. Vi┼íe od 20.000 zaposlenih ┼íirom sveta radi za kompaniju na vi┼íe od 170 lokacija. ┼áirom Evrope oko 12.000 zaposlenih radi u REHAU-u, od toga samo u Nema─Źkoj 8.000. Vec╠ü vi┼íe od 70 godina, REHAU radi na tome da plasti─Źni proizvodi postanu jo┼í lak┼íi, udobniji, sigurniji i efikasniji, kao i da isporu─Źuje inovativne proizvode zemljama ┼íirom sveta.

REHAU d.o.o.
Stra┼żilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com