Connect with us
Novosti

Callwey nagrađuje REHAU sistem GENEO

Peter Kotzur, direktor marketinga Windows Solutions odeljenja u REHAU prima nagradu

PROZORI ZA MODERNU ARHITEKTURU:

Stručni izdavač za arhitekturu Callwey nagrađuje REHAU sistem GENEO za „Proizvod godine 2019“

Sa GENEO prozorima ojačanim staklenim vlaknima ekspert u polimerima REHAU povezuje stabilnost, održivo korišćenje materijala uz energetsku efikasnost i najveću arhitektonsku fleksibilnost. Stručni izdavač za arhitekturu Callwey nagradio je sistem prozora GENEO kao „Proizvod godine 2019“.

Viši stručni žiri za arhitekturu i medije nagradio je sistem prozora REHAU GENEO na takmičenju „Proizvod godine 2019“, koje je Callwey održao u kategoriji prozora. Specijalista u polimerima REHAU, proizveo je više od 50.000km prozorskih profila izrađenih od visokotehnološkog kompozitnog materijala ojačanog vlaknima u poslednjoj deceniji. Samo ove godine, GENEO je ponovo predstavljen na tržištu sa dalje razvijenim materijalom RAU-FIPRO X, što značajno poboljšava njegove karakteristike.

REHAU sa GENEO prozorima ojačanim staklenim vlaknima

REHAU sa GENEO prozorima ojačanim staklenim vlaknima

„Prefinjena kompetentnost materijala je osnova fleksibilnih i pametnih prozorskih sistema koji ispunjavaju najviše standarde dizajna i estetike“, objašnjava Peter Kotzur, direktor marketinga Windows Solutions odeljenja u REHAU. „Nagrada ovo naglašava, jer se inovativne kuće za jednu i dve porodice koje je nagradio Callwey, stručni izdavač, u nemačkom govornom području smatraju merilom kvaliteta.“

NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI ZA ARHITEKTE

U REHAU prozorskom sistemu profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izrađenog od RAU-FIPRO X materijala sa optimizovanom konstrukcijom profila i integrisanim sistemom ojačanja IVS obezbeđuje maksimalnu stabilnost bez čeličnog ojačanja.

REHAU prozorski sistem profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izrađenog od RAU-FIPRO X materijala

REHAU prozorski sistem profila GENEO, kombinacija patentiranog jezgra profila izrađenog od RAU-FIPRO X materijala

Izbegavanjem toplotnog mosta na taj način, GENEO postiže vrednost Uf do 0,79 W/m²K i smanjuje potrošnju energije do 76 procenata. Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X, REHAU je takođe definisao granice onoga što je moguće u pogledu veličine prozora. Zahvaljujući optimizovanom kompozitnom materijalu, na primer, mogu se realizovati elementi prozora od poda do plafona u beloj boji do 2,80 metara visine i do 1,60 metara širine. Do sada su takve konstrukcije bile moguće samo sa aluminijskim profilima. Čak i obojene konstrukcije mogu se realizovati u visini do 2,70m, što su novi standardi u industriji prozora.

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU-a sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektama veliku kreativnu slobodu. Ako arhitekta kombinuje aluminijsku oblogu sa profilom u verziji KALEIDO WOODEC, on postiže kvalitetan izgled kombinacije drveta i aluminijuma na prozoru. KALEIDO WOODEC izgleda i deluje poput drveta, jednostavan je za održavanje i izdržljiv.

Funkcionalnost GENEO sistema lako se može proširiti inteligentnim REHAU rešenjima kao što je preventivna protivprovalna zaštita Smart Guard ili pametni sistem provetravanja INOVENT. Sa visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u toku proizvodnje doprinosi održivijem dizajnu: otpad profila i stare prozore napravljene od plastike ojačane staklenim vlaknima preduzeće koristi u programu reciklaže ECO PULS za kvalifikovanu obradu i reciklažu.

Izložba do kraja novembra

Svi proizvodi označeni kao „Proizvodi 2019. godine“ od strane Callwey izdavačke kuće biće izloženi u Muzeju nemačke arhitekture (Deutsches Architektur Museum) u Frankfurtu na Majni do 24. novembra 2019. godine.

Više informacija o sistemu profila GENEO, ojačanog vlaknima, možete pronaći na LINKU

www.rehau.com

REHAU grupa je specijalista za polimere sa godišnjom prodajom od preko 3,5 milijardi evra. Nezavisna i stabilna kompanija u porodičnom vlasništvu. Više od 20.000 zaposlenih širom sveta radi za kompaniju na više od 170 lokacija. Širom Evrope oko 12.000 zaposlenih radi u REHAU-u, od toga samo u Nemačkoj 8.000. Već više od 70 godina, REHAU radi na tome da plastični proizvodi postanu još lakši, udobniji, sigurniji i efikasniji, kao i da isporučuje inovativne proizvode zemljama širom sveta.

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com