Connect with us
Novosti

Nobu Hotel Warsaw ÔÇô Bezvremenska elegancija i savremeni dizajn

Novi hotel u poljskoj prestonici daje svoj pe─Źat izvanrednom arhitekturom koja kombinuje stil Art Deco-a iz 1920-ih sa modernom erom. Osnovali su ga oskarovac Robert De Niro, japanski kuvar Nobu Matsuhisa i preduzetnik Meir Teper, ekskluzivni hotel sa 5 zvezdica sa 117 soba i apartmana nalazi se u var┼íavskom kulturnom okrugu Mokotov. Gra─Ĺevinski radovi na projektu od 100 miliona PLN (21,8 miliona ÔéČ) zapo─Źeli su 2017. godine, a hotel je otvorio vrata za goste iz celog sveta 3. avgusta 2020. godine.

Hotel Nobu Warsaw

Nobu trenutno ima skoro 40 restorana ┼íirom sveta koji kombinuju karakteristi─Źna japanska jela sa – u zavisnosti od lokacije – lokalnim kulinarskim delicijama. Nakon uspeha lanca restorana, osniva─Źi brenda Nobu odlu─Źili su da stvore luksuzne hotele koji kombinuju izvrsnu kuhinju i boravak u izvanrednom ambijentu. Brend Nobu tako─Ĺe je posebno poznat po arhitekturi svojih zgrada, od kojih je svaka razli─Źita i stvara individualnu referencu na lokaciju hotela.

Nobu Hotel Warsaw / Fasada od lomljenog stakla

Neobi─Źna trapezoidna staklena konstrukcija sa ofsetnim podovima nastala je u Var┼íavi, gde je izgra─Ĺen dvanaesti hotel renomirane marke. Posebno je upe─Źatljiva fasada nove zgrade od lomljenog stakla koja klijentu, uklju─Źujuc╠üi brojne holivudske zvezde, nudi dovoljnu privatnost bez potrebe da se odrekne pogleda na var┼íavski obzor.

Hotel je sagra─Ĺen na mestu nekada┼ínjeg hotela Rialto i okru┼żen je istorijskim zgradama, ┼íto je zahtevalo oprezan pristup. Originalni Rialto pretvoren je u klasi─Źno krilo i pro┼íiren savremenom novom strukturom ─Źiji se jasan re─Źnik dizajna poziva na var┼íavski arhitektonski stil po─Źetkom pro┼ílog veka. Savremeni deo dizajnirali su poljska arhitektonska firma Medusa Group i dizajnerski biro Studio PCH iz Kalifornije. Rezultat je uspe┼ína kombinacija tradicionalnog japanskog dodira sa modernom arhitekturom.

Nobu Hotel Warsaw / Zeleni zid

Remek dela moderne poljske umetnosti iz kolekcije Grzegorz Jankilewicz mogu se nac╠üi u svim hotelskim javnim prostorijama. Kombinacija kuhinje, kulture, arhitekture i energetske efikasnosti ─Źini hotel Nobu WarsaW jedinstvenim.

Velika zastakljena podru─Źja u unutra┼ínjosti osiguravaju puno dnevnog svetla. Trostruko ostakljenje kompanije Vitroterm-Murow nudi jo┼í vi┼íe prednosti: Opremljena SWISSPACER distancerima Warm Edge, obezbe─Ĺena je najbolja moguc╠üa izolacija. Distanceri ┼ívajcarskog proizvo─Ĺa─Źa sastoje se od visokoizolacionog plasti─Źnog kompozitnog materijala koji minimalizuje gubitak toplote. Zbog toga spre─Źavaju hladne mostove i gubitak toplote u predelu oko ivice stakala izolacionog stakla – ovo spre─Źava ulazak toplote u unutra┼ínjost zgrade leti, a zimi zadr┼żava hladnoc╠üu. Kondenzacija, bu─Ĺ i zdravstveni problemi koje ovi uzroci nemaju ┼íanse. Iako na prvi pogled predstavljaju jedva uo─Źljiv detalj u celokupnom planiranju, distanceri su klju─Źni za u┼ítedu energije, kao i za prijatne temperature u hotelu Nobu u Var┼íavi.

www.swisspacer.com

SWISSPACER
Vetrotech Saint-Gobain (International) AG
Sonnenwiesenstra├če 15
8280 Kreuzlingen
Švajcarska
info@swisspacer.com
www.swisspacer.com