Connect with us
Novosti

LG bojler je efikasan, ekolo┼íki prakti─Źan i vi┼íestruko nagra─Ĺivan za dizajn

Inverterski kompresor pobolj┼íava performanse grejanja i smanjuje potro┼ínju energije dok pametne funkcije pru┼żaju jo┼í vi┼íe pogodnosti

Komapnija LG Electronics (LG) predstavic╠üe svoj napredni, ┼ítedljivi Inverterski bojler sa toplotnom pumpom na CES┬« 2021. Dobitnik nagrade CES za inovaciju, novi model radi uz ─Źuveni LG DUAL Inverter kompresor, koji pru┼ża brzo i efikasno grejanje vode, dok istovremeno omogu─çava manju potro┼ínju elektri─Źne energije i smanjuje tekuc╠üe tro┼íkove. Pored toga, ovaj visoko efikasan i izdr┼żljiv pametni ure─Ĺaj je kompatibilan sa aplikacijom LG ThinQÔäó za jedostavnu kontrolu unutar ili van kuc╠üe.

LG Inverterski bojler sa toplotnom pumpom

DUAL Inverter kompresor Kompanije LG zagreva vodu koristec╠üi kondenzacionu toplotu koja se stvara u procesu kompresovanja i cirkulacije rashladnog sredstva. Rezultat je bojler koji za rad koristi do 74 procenta manje energije godi┼ínje od konvencionalnog elektri─Źnog bojlera.1 Novi proizvod bic╠üe dostupan u verzijama od 200 i 270 litara, i uklju─Źiva─çe impresivnu energetsku efikasnost od A + i A++2. Izuzetno izdr┼żljivi kompresor i rezervoar za vodu imaju 10-godi┼ínju garanciju. Ovaj LG efikasni sistem koristi toplotu iz vazduha da bi dalje smanjio potro┼ínju elektri─Źne energije, dok dva unutra┼ínja izvora toplote – toplotna pumpa i greja─Ź ÔÇô pru┼żaju sigurnost korisnicima da nikada nec╠üe ostati bez tople vode, ─Źak i u vreme pove─çane potro┼ínje.

Pametni inverterski bojler sa toplotnom pumpom ima i Wi-Fi konekciju, koja mu omogu─çava nesmetan rad sa LG mobilnom aplikacijom ThinQ, dostupnom na Android i iOS ure─Ĺajima.3 Pomoc╠üu te aplikacije, svaki doma─çin mo┼że daljinski upravljati i nadgledati sistem, dobijati podsetnike za redovno odr┼żavanje i dijagnostikovati potencijalne probleme bez potrebe da zovu korisni─Źku slu┼żbu. Korisnici tako─Ĺe mogu da provere temperaturu vode u realnom vremenu, a pomoc╠üu funkcije za raspored podese vreme i trajanje rada.

ÔÇ×Novi LG inverterski bojler sa toplotnom pumpom pokazuje na┼íu posvec╠üenost da ponudimo proizvode visokih performansi koji umanjuju potro┼ínju energije u domac╠üinstvu i na planetiÔÇť, rekla je Lyu Jae-Cheol, predsednica LG Electronics Home Appliance & Air Solution kompanije. ÔÇ×Komapnija LG c╠üe i dalje razvijati ekolo┼íki odgovorna re┼íenja koja svakodnevni ┼żivot ─Źine ugodnijim za potro┼ía─Źe ┼íirom sveta.ÔÇť

LG Inverterski bojler sa toplotnom pumpom

Ovaj proizvod je ujedno i dobitnik svih glavnih nagrada za dizajn – iF Design, Red Dot, IDEA – Ima elegantan, moderan stil u skladu sa najnovijim ekskluzivnim kuc╠ünim aparatima kompanije LG, a uz to je jednostavan za instalaciju. Inverterski bojler sa toplotnom pumpom bic╠üe dostupan na tr┼żi┼ítima ┼íirom Evrope i Severne Amerike od prvog kvartala 2021. godine i bic╠üe izlo┼żen na virtuelnom izlo┼żbenom ┼ítandu kompanije LG na CES 2021 (http://Exhibition.LG.com) od 11. januara.

 

1 Na osnovu internih simulacionih podataka o dnevnoj potro┼ínji elektri─Źne energije pod evropskim prose─Źnim klimatskim uslovima, godi┼ínja potro┼ínja elektri─Źne energije bila je 74 posto manja kod 270-litarskog bojlera LG Inverter Heat Pump Water Heater u pore─Ĺenju sa obi─Źnim elektri─Źnim bojlerom klase C.

2 Energetska efikasnost je ispitana u negrejanom prostoru na 15 stepeni Celzijusa prema EN16147 sa profilom opterećenja L.

3 Aplikacija LG ThinQ nije kompatibilna na svim tr┼żi┼ítima.