Connect with us
Novosti

REČ UREDNICE: Energetska efikasnost je glavna tema

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Poštovani,

Mera uspeha svakog posla je interesovanje koje plasirani proizvod izaziva kod ciljne grupe kojoj je namenjen. Rukovodeći se ovim postulatom, časopis GRENEF – GRAĐEVINARSTVO & ENERGETSKA EFIKASNOST je postigao veliki uspeh. Interesovanje pravnih lica za naše izdanje prevazilazi sva naša očekivanja, iako je većina tema kojim se bavimo još u začetku i naš je zadatak upravo da iste približimo široj publici, objasnimo ono što je do sada bilo oskudno i otvorimo teme koje su za veliki broj ljudi bile nepoznanica.

Naš tim koji se rapidno povećava, svako u svom domenu, daje svoj doprinos i objašnjava struku onima koji treba da je koriste u praksi. S tim u vezi, u našoj rubrici REČ STRUČNJAKA, saznaćete kako funkcionišu građevinske mašine, šta je razvoj tehnologije doneo ovom sektoru i, što je najvažnije, svima vama koji počinjete posao, omogućiće odgovore na pitanja šta vam je potrebno od građevinskih mašina ukoliko tek ulažete svoj kapital u ovu delatnost.

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Energetska efikasnost je glavna tema, istina ovaj domen je tek “načet”, ali ohrabruje činjenica da sve više investitora nudi stambene i poslovne objekte koji imaju ovu, itekako važnu, komponentu. Ovom temom bavila se naša saradnica Sonja Krastavčević, iz sektora energetske efikasnosti, u istraživačkom tekstu koji govori o gradnji u Srbiji i konkretnim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti novih zgrada.

Uvod u obnovljive izvore energije, njihovu podelu i razvoj, obradio je prof. dr Dragan Škobalj i on je samo začetak priče koju ćemo dalje, kroz naša izdanja u budućnosti, analizirati. Naravno, izdanje se bavi i projektima u Srbiji koji su zaista impresivni i mogu da pariraju građevinama svetskih metropola.

Arhitekta Saša Buđevac, predstavio je arhitekturu grada Niša, u rubrici ARHITEKTE JEDNOG GRADA. On je uporedio svoj rad sa radom svog oca, pa i svog sina i objasnio kako izgleda kada je arhitektura tradicionalno zanimanje u jednoj porodici.

NOVO IZDANJE časopisa GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost možete pročitati na ovom linku

Nabrojano je samo deo priče koju smo spremili. Ostatak ćete čitati i pronaći svoj put na stazi koju postavljamo, sada već sasvim sigurno, spremni da vam plasiramo činjenice na terenu i stvarno stanje stvari u vašem komšiluku.

U nadi da ćete, kao i do sada, naći interes da postavljate pitanja na osnovu pročitanog, pozivamo vas na 56. Međunarodni Sajam nameštaja, od 6 – 11. novembra 2018. godine na kojem ćemo širem auditorijumu predstaviti naše izdanje.

Vidimo se i naravno… Čitamo i dalje…
Mirjana Makarin-Plavšić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-Plavšić potpis