Connect with us
Intervju

RE─î UREDNICE: Energetska efikasnost je glavna tema

Poštovani,

Mera uspeha svakog posla je interesovanje koje plasirani proizvod izaziva kod ciljne grupe kojoj je namenjen. Rukovode─çi se ovim postulatom, ─Źasopis GRENEF – GRA─ÉEVINARSTVO & ENERGETSKA EFIKASNOST je postigao veliki uspeh. Interesovanje pravnih lica za na┼íe izdanje prevazilazi sva na┼ía o─Źekivanja, iako je ve─çina tema kojim se bavimo jo┼í u za─Źetku i na┼í je zadatak upravo da iste pribli┼żimo ┼íiroj publici, objasnimo ono ┼íto je do sada bilo oskudno i otvorimo teme koje su za veliki broj ljudi bile nepoznanica.

Na┼í tim koji se rapidno pove─çava, svako u svom domenu, daje svoj doprinos i obja┼ínjava struku onima koji treba da je koriste u praksi. S tim u vezi, u na┼íoj rubrici RE─î STRU─îNJAKA, sazna─çete kako funkcioni┼íu gra─Ĺevinske ma┼íine, ┼íta je razvoj tehnologije doneo ovom sektoru i, ┼íto je najva┼żnije, svima vama koji po─Źinjete posao, omogu─çi─çe odgovore na pitanja ┼íta vam je potrebno od gra─Ĺevinskih ma┼íina ukoliko tek ula┼żete svoj kapital u ovu delatnost.

─îasopis GRENEF-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

─îasopis GRENEF-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Energetska efikasnost je glavna tema, istina ovaj domen je tek ÔÇťna─ŹetÔÇŁ, ali ohrabruje ─Źinjenica da sve vi┼íe investitora nudi stambene i poslovne objekte koji imaju ovu, itekako va┼żnu, komponentu. Ovom temom bavila se na┼ía saradnica Sonja Krastav─Źevi─ç, iz sektora energetske efikasnosti, u istra┼żiva─Źkom tekstu koji govori o gradnji u Srbiji i konkretnim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti novih zgrada.

Uvod u obnovljive izvore energije, njihovu podelu i razvoj, obradio je prof. dr Dragan ┼ákobalj i on je samo za─Źetak pri─Źe koju ─çemo dalje, kroz na┼ía izdanja u budu─çnosti, analizirati. Naravno, izdanje se bavi i projektima u Srbiji koji su zaista impresivni i mogu da pariraju gra─Ĺevinama svetskih metropola.

Arhitekta Sa┼ía Bu─Ĺevac, predstavio je arhitekturu grada Ni┼ía, u rubrici ARHITEKTE JEDNOG GRADA. On je uporedio svoj rad sa radom svog oca, pa i svog sina i objasnio kako izgleda kada je arhitektura tradicionalno zanimanje u jednoj porodici.

NOVO IZDANJE ─Źasopisa┬áGRENEF-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost mo┼żete pro─Źitati na ovom linku

Nabrojano je samo deo pri─Źe koju smo spremili. Ostatak ─çete ─Źitati i prona─çi svoj put na stazi koju postavljamo, sada ve─ç sasvim sigurno, spremni da vam plasiramo ─Źinjenice na terenu i stvarno stanje stvari u va┼íem kom┼íiluku.

U nadi da ─çete, kao i do sada, na─çi interes da postavljate pitanja na osnovu pro─Źitanog, pozivamo vas na 56. Me─Ĺunarodni Sajam name┼ítaja, od 6 ÔÇô 11. novembra 2018. godine na kojem ─çemo ┼íirem auditorijumu predstaviti na┼íe izdanje.

Vidimo se i naravno… ─îitamo i dalje…
Mirjana Makarin-Plavšić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-Plavšić potpis