Connect with us
Intervju

REČ UREDNICE: Energetska efikasnost je glavna tema

PoŔtovani,

Mera uspeha svakog posla je interesovanje koje plasirani proizvod izaziva kod ciljne grupe kojoj je namenjen. Rukovodeći se ovim postulatom, časopis GRENEF – GRAĐEVINARSTVO & ENERGETSKA EFIKASNOST je postigao veliki uspeh. Interesovanje pravnih lica za naÅ”e izdanje prevazilazi sva naÅ”a očekivanja, iako je većina tema kojim se bavimo joÅ” u začetku i naÅ” je zadatak upravo da iste približimo Å”iroj publici, objasnimo ono Å”to je do sada bilo oskudno i otvorimo teme koje su za veliki broj ljudi bile nepoznanica.

NaÅ” tim koji se rapidno povećava, svako u svom domenu, daje svoj doprinos i objaÅ”njava struku onima koji treba da je koriste u praksi. S tim u vezi, u naÅ”oj rubrici REČ STRUČNJAKA, saznaćete kako funkcioniÅ”u građevinske maÅ”ine, Å”ta je razvoj tehnologije doneo ovom sektoru i, Å”to je najvažnije, svima vama koji počinjete posao, omogućiće odgovore na pitanja Å”ta vam je potrebno od građevinskih maÅ”ina ukoliko tek ulažete svoj kapital u ovu delatnost.

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 3, oktobar 2018

Energetska efikasnost je glavna tema, istina ovaj domen je tek ā€œnačetā€, ali ohrabruje činjenica da sve viÅ”e investitora nudi stambene i poslovne objekte koji imaju ovu, itekako važnu, komponentu. Ovom temom bavila se naÅ”a saradnica Sonja Krastavčević, iz sektora energetske efikasnosti, u istraživačkom tekstu koji govori o gradnji u Srbiji i konkretnim materijalima koji doprinose energetskoj efikasnosti novih zgrada.

Uvod u obnovljive izvore energije, njihovu podelu i razvoj, obradio je prof. dr Dragan Å kobalj i on je samo začetak priče koju ćemo dalje, kroz naÅ”a izdanja u budućnosti, analizirati. Naravno, izdanje se bavi i projektima u Srbiji koji su zaista impresivni i mogu da pariraju građevinama svetskih metropola.

Arhitekta SaÅ”a Buđevac, predstavio je arhitekturu grada NiÅ”a, u rubrici ARHITEKTE JEDNOG GRADA. On je uporedio svoj rad sa radom svog oca, pa i svog sina i objasnio kako izgleda kada je arhitektura tradicionalno zanimanje u jednoj porodici.

NOVO IZDANJE časopisaĀ GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost možete pročitati na ovom linku

Nabrojano je samo deo priče koju smo spremili. Ostatak ćete čitati i pronaći svoj put na stazi koju postavljamo, sada već sasvim sigurno, spremni da vam plasiramo činjenice na terenu i stvarno stanje stvari u vaÅ”em komÅ”iluku.

U nadi da ćete, kao i do sada, naći interes da postavljate pitanja na osnovu pročitanog, pozivamo vas na 56. Međunarodni Sajam nameÅ”taja, od 6 ā€“ 11. novembra 2018. godine na kojem ćemo Å”irem auditorijumu predstaviti naÅ”e izdanje.

Vidimo se i naravno… Čitamo i dalje…
Mirjana Makarin-PlavÅ”ić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-PlavÅ”ić potpis