Connect with us
Enterijer

Preko 58 hiljada ljudi obišlo Sajam nameštaja u Beogradu

Najve─çi doga─Ĺaj industrije name┼ítaja i drvne industrije u ovom delu Evrope na preko 60.000 m2 u 10 hala predstavio je vi┼íe od 520 izlaga─Źa iz vi┼íe od 45 zemalja. Zbog pove─çanog interesovanja izlaga─Źa i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine izlaga─Źki prostor pro┼íiren je na tri nove hale: 7, 8 i 9.

Sajam nameštaja, Beograd

Sajam nameštaja je posetilo preko 58 hiljada ljudi

Uz prisustvo zna─Źajno ve─çeg broja poslovnih posetilaca iz inostranstva i u─Źesnika iz oblasti dizajna i arhitekture, manifestaciju je obi┼ílo 58.311 posetilaca. Sajam name┼ítaja je kroz definisane tematske i programske celine prikazao najsavremenija re┼íenja u oblasti proizvodnje name┼ítaja iz regiona i cele Evrope i omogu─çio uspostavljanje poslovnih kontakata izme─Ĺu svih u─Źesnika. Reprezentativnim izlaga─Źkim programom i institucionalnom podr┼íkom, Beogradski sajam name┼ítaja u─Źvrstio je poziciju doga─Ĺaja od nacionalnog zna─Źaja, najva┼żnijeg poslovnog doga─Ĺaja drvno-prera─Ĺiva─Źke industrije i proizvodnje name┼ítaja u Jugoisto─Źnoj Evropi.

Sajam nameštaja, Beograd

Sajam nameštaja, Beograd / Foto: www.sajamnamestaja.rs

Uspostavljen novi koncept sajma ove godine rezultirao je vidljivo poja─Źanim internacionalnim karakterom manifestacije, ve─çim brojem inostranih posetilaca i interesovanjem inostranih medija. Sajam je okupio velike, renomirane kompanije iz Italije, ┼ávajcarske, Francuske, ┼ápanijeÔÇŽ i uz premijerno u─Źe┼í─çe zna─Źajnih svetskih kompanija i brendova ÔÇťVitraÔÇŁ, ÔÇťElicaÔÇŁ, ÔÇťMattiazziÔÇŁ, LaCividinaÔÇŁ, ÔÇťForestierÔÇŁ, ÔÇťPetite FritureÔÇŁ, ÔÇťMobles 114ÔÇŁ i ÔÇťEmkoÔÇŁ, postignut je iskorak u kvalitetu i potvr─Ĺena reputacija neprikosnovenog regionalnog centra.

Doma─çe kompanije prikazale su spremnost da konkuri┼íu na svetskom tr┼żi┼ítu i u─Źestvuju u me─Ĺunarodnim privrednim tokovima, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tr┼żi┼ínog identita Srbije, gde prerada doma─çeg drveta i proizvodnja namje┼ítaja spadaju u strate┼íke grane privrede, predstavljena je inostranim kupcima i poslovnim posetiocima.

Beogradski sajam name┼ítaja u─Źvrstio je poziciju doga─Ĺaja od nacionalnog zna─Źaja

Sajam nameštaja, Beograd / Foto: www.sajamnamestaja.rs

Otvaraju─çi sajmove, konsultant za sektor industrije name┼ítaja razvojnog programa Evropske unije i Vlade ┼ávajcarske ÔÇťEvropski progresÔÇŁ D┼żef Baron ocenio je da je u Srbiji postignut napredak u kvalitetu proizvoda, dizajna i prezentacije, i da je Sajam name┼ítaja u Beograda prava validacija proizvoda godi┼ínjeg rada u industriji name┼ítaja. Ve─ç drugu godinu za redom Sajam name┼ítaja predstavio je dizajnersku celinu ÔÇťDesign TalksÔÇŁ, popularan segment razgovora sa dizajnerima i arhitektama, kao jedinstvenu priliku da se ─Źuju diskusije o svim relevantnim temama i smerovima u kojima se kre─çe industrija name┼ítaja, izme─Ĺu vode─çih imena u sferi industrije name┼ítaja iz svih delova Evrope. Priliku da se predstave javnosti dobili su i mladi, jo┼í nedovoljno afirmisani dizajneri, na Izlo┼żbi mladih dizajnera, specijalan doga─Ĺaj promovisao nove autore i sve┼ża re┼íenja i igra bitnu ulogu u povezivanju svih aktera koji u─Źestvuju u stvaranju kvalitetnog proizvoda i relevantnog tr┼żi┼íta.

Izvor: www.sajamnamestaja.rs