Connect with us
Enterijer

Preko 58 hiljada ljudi obišlo Sajam nameštaja u Beogradu

Najveći događaj industrije nameštaja i drvne industrije u ovom delu Evrope na preko 60.000 m2 u 10 hala predstavio je više od 520 izlagača iz više od 45 zemalja. Zbog povećanog interesovanja izlagača i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine izlagački prostor proširen je na tri nove hale: 7, 8 i 9.

Sajam je posetilo preko 58 hiljada ljudi

Uz prisustvo značajno većeg broja poslovnih posetilaca iz inostranstva i učesnika iz oblasti dizajna i arhitekture, manifestaciju je obišlo 58.311 posetilaca. Sajam nameštaja je kroz definisane tematske i programske celine prikazao najsavremenija rešenja u oblasti proizvodnje nameštaja iz regiona i cele Evrope i omogućio uspostavljanje poslovnih kontakata između svih učesnika. Reprezentativnim izlagačkim programom i institucionalnom podrškom, Beogradski sajam nameštaja učvrstio je poziciju događaja od nacionalnog značaja, najvažnijeg poslovnog događaja drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje nameštaja u Jugoistočnoj Evropi.

Foto: www.sajamnamestaja.rs

Uspostavljen novi koncept sajma ove godine rezultirao je vidljivo pojačanim internacionalnim karakterom manifestacije, većim brojem inostranih posetilaca i interesovanjem inostranih medija. Sajam je okupio velike, renomirane kompanije iz Italije, Švajcarske, Francuske, Španije… i uz premijerno učešće značajnih svetskih kompanija i brendova “Vitra”, “Elica”, “Mattiazzi”, LaCividina”, “Forestier”, “Petite Friture”, “Mobles 114” i “Emko”, postignut je iskorak u kvalitetu i potvrđena reputacija neprikosnovenog regionalnog centra.

Domaće kompanije prikazale su spremnost da konkurišu na svetskom tržištu i učestvuju u međunarodnim privrednim tokovima, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identita Srbije, gde prerada domaćeg drveta i proizvodnja namještaja spadaju u strateške grane privrede, predstavljena je inostranim kupcima i poslovnim posetiocima.

Beogradski sajam nameštaja učvrstio je poziciju događaja od nacionalnog značaja

Beogradski sajam nameštaja učvrstio je poziciju događaja od nacionalnog značaja

Otvarajući sajmove, konsultant za sektor industrije nameštaja razvojnog programa Evropske unije i Vlade Švajcarske “Evropski progres” Džef Baron ocenio je da je u Srbiji postignut napredak u kvalitetu proizvoda, dizajna i prezentacije, i da je Sajam nameštaja u Beograda prava validacija proizvoda godišnjeg rada u industriji nameštaja. Već drugu godinu za redom Sajam nameštaja predstavio je dizajnersku celinu “Design Talks”, popularan segment razgovora sa dizajnerima i arhitektama, kao jedinstvenu priliku da se čuju diskusije o svim relevantnim temama i smerovima u kojima se kreće industrija nameštaja, između vodećih imena u sferi industrije nameštaja iz svih delova Evrope. Priliku da se predstave javnosti dobili su i mladi, još nedovoljno afirmisani dizajneri, na Izložbi mladih dizajnera, specijalan događaj promovisao nove autore i sveža rešenja i igra bitnu ulogu u povezivanju svih aktera koji učestvuju u stvaranju kvalitetnog proizvoda i relevantnog tržišta.

Izvor: www.sajamnamestaja.rs