Connect with us

Materijali

Proizvodi koji regulišu klimu u vašem domu

Objavljeno

:

Proizvodi Baumit Klima sadrže kreč isto kao i ljuske jajeta. Ljuska jajeta štiti pile i deluje kao klimatska komora. Previše visoka vlažnost vazduha povećava rizik od pojave plesni. Kreč deluje i preventivno: Plesan i gljivice predstavljaju rizike po zdravlje od kojih domaćinstva verovatno najviše strahuju. Kreč je alkalan. Time se prirodno sprečava nastanak plesni.

Krečni malteri dezinfikuju na prirodan način

Idealna relativna vlažnost vazduha je između 40 i 60%. Grinje, koje mogu uzrokovati astmu, takođe bujaju kad je vazduh isuviše vlažan. Vazduh koji je previše suv ne samo da pogoduje povišenju nivoa prašine, već isušuje sluzokožu čime dovodi do povećane opasnosti od infekcija, na primer kao rezultat virusa gripa tokom hladnog vremena.

Izvori vlažnosti: tuširanje, kuvanje, sušenje veša. Četvoročlana porodica redovnim aktivnostima ispušta u vazduh u proseku 20 litara vodene pare svakoga dana. Vlagu je potrebno vetriti i mogu je delimično upiti zidovi, podovi i nameštaj koji je kasnije ispuštaju.

Kako kontrolisati vlažnost vazduha

Proizvodi Klima poboljšavaju klimu u unutrašnjim prostorima. Malter Klima je mineralni malter koji sadrži prirodni kreč. Može se udisati i deluje kao prirodni regulator vlage. Taj efekat se povećava zahvaljujući njegovoj mikroporoznoj strukturi. On upija više vlage za kratko vreme od konvencionalnih maltera za unutrašnje prostore. U slučajevima kada dođe do pada vlage, on je polako i ujednačeno otpušta u unutrašnji vazduh.

Prirodna dezinfekcija vazduha

Krečnjački filer i krečno vezivo čine osnovno svojstvo maltera (pH oko 12), što maltere Klima čini prirodnim dezinfekcionim sredstvom koje deluje kao zaštita protiv štetnih mikroorganizama i rasta plesni. Krečni malteri su antistatički, te se na njima ne talože čestice prljavštine.

Sve zavisi od debljine sloja maltera

Čak i idealan unutrašnji zid mora biti prekriven slojem maltera. To je jedini način za optimalnu kontrolu vlažnosti. Prema rezultatima Istraživačkog centra Viva, najbolju efikasnost postižete slojem maltera debljine 1,5 cm. Malter optimalno upija višak vlage, a ukoliko je vazduh suv, vraća je u unutrašnjost prostora.

Baumit Serbia d.o.o.

BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno