Connect with us
Gra─Ĺevina

Austrotherm – optimalna debljina fasadne termoizolacije

Austrotherm d.o.o. podr┼żava sve ve─çe aktivnosti Vlade Republike Srbije i njenih resornih ministarstava (Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture) na podsticanju energetske efikasnosti u zgradarstvu.

Kvalitetna termi─Źka izolacija fasadnih zidova jednog objekta zna─Źajno doprinosi unapre─Ĺenju njegovog termi─Źkog omota─Źa, ┼íto po automatizmu omogu─çava ostvarivanje ve─çe energetske efikasnosti. Rukovode─çi se time, a podstaknuti usvajanjem „Pravilnika o energetskoj efikasnosti zgrada“ sad ve─ç davne 2012. godine, tada koncipirani flajer smo upravo obnovili tako ┼íto smo ubacili najaktuelnije parametre u vezi sa cenom struje kao energenta, kao i sa aktuelnim tr┼żi┼ínim cenama materijala i ugradnje istih kada je u pitanju formiranje fasadne termoizolacije, a potom i zavr┼ínih slojeva na fasadnom zidu.

Optimalna debljina fasadne termoizolacije

  • Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada u Srbiji
  • Umax┬áza fasadni zid 0,30 W/ m2K (novogradnja) 0,40 W/ m2K (sanacija)
  • Propisani koeficijent prolaza toplote se posti┼że samo uz adekvatnu debljinu fasadne termoizolacije

S obzirom da se uskoro o─Źekuje zna─Źajan porast cena energenata u Republici Srbiji, kvalitetna termi─Źka izolacija fasadnih zidova dobi─çe jo┼í vi┼íe na zna─Źaju, a period amortizacije tro┼íkova (tj.┬áinvesticije!) nastalih pri izvo─Ĺenju ovih radova bi─çe jo┼í kra─çi nego sada, ┼íto jednu takvu investiciju ─Źini jo┼í atraktivnijom.

POGLEDAJTE I OSTALE KATALOGE U VEZI NAŠIH PROIZVODA. LINK

AUSTROTHERM d.o.o. predstavni┼ítvo za Beograd (kancelarija za marketin┼íko-tehni─Źku podr┼íku)
Ar─Źibalda Rajsa 27, 11030 Beograd
T. +381 11 2369 280
office-beograd@austrotherm.rs
www.austrotherm.rs