Connect with us
Energetska efikasnost

Priuštite sebi potpuno bešumno i najkomfornije grejanje

podno grejanje

Buka, buka, je u modi…
Da, ako volite ’Disciplinu kičme’, tvrđi zvuk, ili ako vam nedostaju koncerti, kafana i sve ono čega smo iz dobro poznatih razloga u većoj ili manjoj meri lišeni u poslednje vreme kako bismo sačuvali ono najvažnije, a to je zdravlje.

Sa druge trane, buka je jedan od izvora zagađenja zbog kog trpi kako mentalno, tako i fizičko zdravlje sviha nas. Saobraćaj, gradska vreva, industrija, gradilišta…, samo su neki od izvora ovog zagađenja zbog kog moderno čovečanstvo trpi, a jako ih je teško eliminisati, pa čak i smanjiti.

Sa druge strane, postoji dosta izvora koji se daju smanjiti, pa čak i potpuno eliminisati. Jedan od takvih izvora je grejanje.

„Buka iz kotlarnice“, „buka iz kućnih termopodstanica“, „bučna pumpa za centralno grejanje“, „buka u cevi za grejanje“, „svi zvuci klime“…, samo su neki od rezultata koje ćete dobiti ako za kriterijum pretrage internet sadržaja uzmete grejanje i buku. Složićete se, zaista mnogo buke u glavi već od samog čitanja. Ne, nije ideja ovog teksta da vam prizove u svest sve te zvuke koji su manje više sveprisutni i naravno, neprijatni.

podno grejanje

Foto: Enerset doo / Električno podno grejanje osim što pruže najveći nivo komfora, ne proizvodi nikakvu buku

Svi mi tražimo mir, neki kutak gde će nam biti lepo i prijatno, gde ćemo moći da izgradimo svet za sebe i sebi drage ljude, što više zaštićen od negativnih uticaja iz okruženja. Zbog toga toliko pažnje i posvećujemo uređenju svog doma. Kada u tome uspemo, mnogo smo spremniji da se suočimo sa izazovima koji se pred nas svakodnevno postavljaju, a poslovni izazovi su oni koji nam crpe najviše energije sa jedne strane, a sa druge daju i najveću nagradu za naše napore.

Zbog toga poslodavci koji imaju dugoročnu viziju i strategiju prilagođavaju uslove rada i poslovno okruženje tako da svojim zaposlenima omoguće minimum distrakcije i maksimum komfora koji radno okruženje može da ponudi. Na taj način, čovek, koji je srž svake organizacije, ima mogućnost da pruži svoj maksimum, povećavajući tako i produktivnost i performanse ukupne organizacije.

Načina da se ovo postigne je bezbroj, a neki su potpuno individualni i zavise od ličnih želja i sklonosti, pa tako neko u stanu ima akvarijum, a u nekim firmama zaposleni na raspolaganju saunu ili sto za bilijar…, ali svaki prostor koji smatramo prijatnim za boravak ima nekoliko zajedničkih imenitelja, a to je da je u njemu toplo, čisto i da nema nepotrebne buke.

elektricno podno grejanje

Foto: Enerset doo / Električno podno grejanje

I sada se vraćamo na početak, da li ima potrebe da se izlažemo nepotrebnoj buci da bismo se ugrejali? Ukoliko se odlučite za električno podno grejanje, zaista nema.

Električno podno grejanje osim što pruža najveći nivo komfora, ne proizvodi nikakvu buku. 

Princip rada električnog podnog grejanja zasnovan je na upotrebi grejnih kablova i/ili grejnih mreža postavljenih ispod završne obloge i termostata, što sistem čini praktično nevidljivim i nečujnim i daje potpunu slobodu za uređenje prostora.

Zbog svojih karakteristika električno podno grejanje predstavlja savremeno rešenje koje se instalira u podu, ispod završne podne obloge. Instalira se u svim vrstama podova, u novogradnji ili rekonstrukciji objekata. Možete ga instalirati u celom domu ili samo u prostorijama sa keramikom (kuhinje, kupatila…)

Električno podno grejanje pruža mogućnost za preciznu regulaciju temperature u svakoj prostoriji, a upotreba programabilnih i/ili termostata sa daljinskom kontrolom omogućava regulaciju temperature u realnom vremenu.

elektricno podno grejanje

Foto: Enerset doo / Električno podno grejanje u kupatilu

Na ovaj način ne samo da podižete nivo komfora, već ujedno i štedite novac smanjujući potrošnju energije u periodu kada ne boravite u određenom prostoru.

Osim što ne proizvodi nikakvu buku, električno podno grejanje ima još prednosti:

  • Električno podno grejanje pruža najveći nivo komfora za krajnjeg korisnika
  • Veći nivo komfora koji pruža električno podno grejanje povećava vrednost objekata
  • Instalacija električnog podnog grejanja skraćuje period izgradnje ili adaptacije objekata
  • Investicioni troškovi u izgradnji ili adaptaciji objekata značajno se smanjuju ako se odlučite za sistem električnog podnog grejanja
  • Električno podno grejanje štedi prostor
  • Energetski efikasno i ekološko grejanje
  • Električno podno grejanje ne zahteva održavanje i servis

Priuštite sebi potpuno bešumno i najkomfornije grejanje. 

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana Đinđića 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs