Connect with us
Energetska efikasnost

Priuštite sebi potpuno bešumno i najkomfornije grejanje

Buka, buka, je u modi…
Da, ako volite ÔÇÖDisciplinu ki─ŹmeÔÇÖ, tvr─Ĺi zvuk, ili ako vam nedostaju koncerti, kafana i sve ono ─Źega smo iz dobro poznatih razloga u ve─çoj ili manjoj meri li┼íeni u poslednje vreme kako bismo sa─Źuvali ono najva┼żnije, a to je zdravlje.

Sa druge trane, buka je jedan od izvora zaga─Ĺenja zbog kog trpi kako mentalno, tako i fizi─Źko zdravlje sviha nas. Saobra─çaj, gradska vreva, industrija, gradili┼íta…, samo su neki od izvora ovog zaga─Ĺenja zbog kog moderno ─Źove─Źanstvo trpi, a jako ih je te┼íko eliminisati, pa ─Źak i smanjiti.

Sa druge strane, postoji dosta izvora koji se daju smanjiti, pa ─Źak i potpuno eliminisati. Jedan od takvih izvora je grejanje.

ÔÇ×Buka iz kotlarniceÔÇť, ÔÇ×buka iz ku─çnih termopodstanicaÔÇť, ÔÇ×bu─Źna pumpa za centralno grejanjeÔÇť, ÔÇ×buka u cevi za grejanjeÔÇť, ÔÇ×svi zvuci klimeÔÇť…, samo su neki od rezultata koje ─çete dobiti ako za kriterijum pretrage internet sadr┼żaja uzmete grejanje i buku. Slo┼żi─çete se, zaista mnogo buke u glavi ve─ç od samog ─Źitanja.┬áNe, nije ideja ovog teksta da vam prizove u svest sve te zvuke koji su manje vi┼íe sveprisutni i naravno, neprijatni.

podno grejanje

Foto: Enerset doo / Elektri─Źno podno grejanje osim ┼íto pru┼że najve─çi nivo komfora, ne proizvodi nikakvu buku

Svi mi tra┼żimo mir, neki kutak gde ─çe nam biti lepo i prijatno, gde ─çemo mo─çi da izgradimo svet za sebe i sebi drage ljude, ┼íto vi┼íe za┼íti─çen od negativnih uticaja iz okru┼żenja. Zbog toga toliko pa┼żnje i posve─çujemo ure─Ĺenju svog doma. Kada u tome uspemo, mnogo smo spremniji da se suo─Źimo sa izazovima koji se pred nas svakodnevno postavljaju, a poslovni izazovi su oni koji nam crpe najvi┼íe energije sa jedne strane, a sa druge daju i najve─çu nagradu za na┼íe napore.

Zbog toga poslodavci koji imaju dugoro─Źnu viziju i strategiju prilago─Ĺavaju uslove rada i poslovno okru┼żenje tako da svojim zaposlenima omogu─çe minimum distrakcije i maksimum komfora koji radno okru┼żenje mo┼że da ponudi. Na taj na─Źin, ─Źovek, koji je sr┼ż svake organizacije, ima mogu─çnost da pru┼żi svoj maksimum, pove─çavaju─çi tako i produktivnost i performanse ukupne organizacije.

Na─Źina da se ovo postigne je bezbroj, a neki su potpuno individualni i zavise od li─Źnih ┼żelja i sklonosti, pa tako neko u stanu ima akvarijum, a u nekim firmama zaposleni na raspolaganju saunu ili sto za bilijar…, ali svaki prostor koji smatramo prijatnim za boravak ima nekoliko zajedni─Źkih imenitelja, a to je da je u njemu toplo, ─Źisto i da nema nepotrebne buke.

elektricno podno grejanje

Foto: Enerset doo / Elektri─Źno podno grejanje

I sada se vra─çamo na po─Źetak, da li ima potrebe da se izla┼żemo nepotrebnoj buci da bismo se ugrejali? Ukoliko se odlu─Źite za elektri─Źno podno grejanje, zaista nema.

Elektri─Źno podno grejanje osim ┼íto pru┼ża najve─çi nivo komfora, ne proizvodi nikakvu buku.┬á

Princip rada elektri─Źnog podnog grejanja zasnovan je na upotrebi grejnih kablova i/ili grejnih mre┼ża postavljenih ispod zavr┼íne obloge i termostata, ┼íto sistem ─Źini prakti─Źno nevidljivim i ne─Źujnim i daje potpunu slobodu za ure─Ĺenje prostora.

Zbog svojih karakteristika elektri─Źno podno grejanje predstavlja savremeno re┼íenje koje se instalira u podu, ispod zavr┼íne podne obloge. Instalira se u svim vrstama podova, u novogradnji ili rekonstrukciji objekata. Mo┼żete ga instalirati u celom domu ili samo u prostorijama sa keramikom (kuhinje, kupatilaÔÇŽ)

Elektri─Źno podno grejanje pru┼ża mogu─çnost za preciznu regulaciju temperature u svakoj prostoriji, a upotreba programabilnih i/ili termostata sa daljinskom kontrolom omogu─çava regulaciju temperature u realnom vremenu.

elektricno podno grejanje

Foto: Enerset doo / Elektri─Źno podno grejanje u kupatilu

Na ovaj na─Źin ne samo da podi┼żete nivo komfora, ve─ç ujedno i ┼ítedite novac smanjuju─çi potro┼ínju energije u periodu kada ne boravite u odre─Ĺenom prostoru.

Osim ┼íto ne proizvodi nikakvu buku, elektri─Źno podno grejanje ima jo┼í prednosti:

  • Elektri─Źno podno grejanje pru┼ża najve─çi nivo komfora za krajnjeg korisnika
  • Ve─çi nivo komfora koji pru┼ża elektri─Źno podno grejanje pove─çava vrednost objekata
  • Instalacija elektri─Źnog podnog grejanja skra─çuje period izgradnje ili adaptacije objekata
  • Investicioni tro┼íkovi u izgradnji ili adaptaciji objekata zna─Źajno se smanjuju ako se odlu─Źite za sistem elektri─Źnog podnog grejanja
  • Elektri─Źno podno grejanje ┼ítedi prostor
  • Energetski efikasno i ekolo┼íko grejanje
  • Elektri─Źno podno grejanje ne zahteva odr┼żavanje i servis

Priuštite sebi potpuno bešumno i najkomfornije grejanje. 

Enerset d.o.o.
Bulevar Zorana ─Éin─Ĺi─ça 144v, 11070 Beograd, Srbija
T: +381 11 63 01 600
M: +381 64 90 90 111
prodaja@enerset.rs
office@enerset.rs
www.enerset.rs