Connect with us
Materijali

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

Spolja┼ínji zidovi ili fasada zgrade, osim ┼íto ostavljaju sna┼żan prvi utisak, tako─Ĺe ┼ítite uku─çane od uticaja iz okoline. A toplotna izolacija spolja┼ínjih zidova sa spoljne strane najefikasniji je na─Źin za┼ítite zgrade od toplotnih gubitaka. Osim kontaktnih (ETICS) fasada, sve je popularnija i ugradnja ventilisanih fasada.

Ventilisane fasade se koriste da za┼ítite zgrade od negativnih posledica uticaja vetra i ki┼íe. Prednost je i kombinacija visoke estetske dimenzije, kao i zvu─Źne i toplotne izolacije. Jedinstvena karakteristika ventilisanih fasada je da zagrejani vazduh koji se di┼że u ventilisanom prostoru, povla─Źi hladan vazduh odozdo i osloba─Ĺa topli vazduh na vrhu. Ovaj prirodni protok vazduha uklanja vlagu unutra┼ínjeg zida i ujedna─Źava temperaturu.

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute neka┼íirane plo─Źe od kamene vune

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute neka┼íirane plo─Źe od kamene vune

U svom asortimanu ROCKWOOL nudi razli─Źite vodootporne izolacione plo─Źe za izradu ventilisanih fasada. Posebno su dizajnirane kako bi bile otporne na naprezanja uzrokovana strujanjem vazduha u ventilisanom sloju.

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute neka┼íirane plo─Źe od kamene vune sa dve gustine u jednoj plo─Źi za protivpo┼żarnu, toplotnu i zvu─Źnu za┼ítitu ventilisanih fasada.

ROCKWOOL Fixrock 33 VF i Fixrock 35 VF su posebno prilago─Ĺene izolacione plo─Źe od kamene vune za ventilisane fasade koje imaju pove─çanu vodootpornost i krutost, ka┼íirane staklenim voalom u crnoj (FB1) boji.

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

Ceo asortiman ROCKWOOL proizvoda izvanredan je zbog jedinstvene kombinacije prednosti koje nudi kamena vuna. Osim zna─Źajnih prednosti toplotne izolacije, ROCKWOOL kamena vuna zbog svog svojstva negorivosti tako─Ĺe ┼ítiti od po┼żara, deluje kao zvu─Źna izolacija pru┼żaju─çi udobnost; vrlo je izdr┼żljiva, ┼íto garantuje njenu efikasnost tokom celog ┼żivotnog veka. Tako─Ĺe je odr┼żiv i prirodan materijal koji se u potpunosti mo┼że reciklirati. ROCKWOOL stoga osigurava niz proizvoda i usluga koji nude izvanredne performanse.

Stakleni voal ┼ítiti povr┼íinu plo─Źe kamene vune od abrazije koja mo┼że da bude uzrokovana sna┼żnim strujanjem vazduha. Osim toga, voal slu┼żi za pobolj┼íanje estetskog izgleda fasade sa otvorenim fugama.

Zaštitite svoje zgrade našim rešenjima za ventilisane fasade.
U┼żivajte u kombinaciji prednosti – izvrsnoj estetici, zvu─Źnoj i toplotnoj izolaciji.

www.rockwool.com/rs