Connect with us
Materijali

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

Spoljašnji zidovi ili fasada zgrade, osim što ostavljaju snažan prvi utisak, takođe štite ukućane od uticaja iz okoline. A toplotna izolacija spoljašnjih zidova sa spoljne strane najefikasniji je način zaštite zgrade od toplotnih gubitaka. Osim kontaktnih (ETICS) fasada, sve je popularnija i ugradnja ventilisanih fasada.

Ventilisane fasade se koriste da zaštite zgrade od negativnih posledica uticaja vetra i kiše. Prednost je i kombinacija visoke estetske dimenzije, kao i zvučne i toplotne izolacije. Jedinstvena karakteristika ventilisanih fasada je da zagrejani vazduh koji se diže u ventilisanom prostoru, povlači hladan vazduh odozdo i oslobađa topli vazduh na vrhu. Ovaj prirodni protok vazduha uklanja vlagu unutrašnjeg zida i ujednačava temperaturu.

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute nekaširane ploče od kamene vune

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute nekaširane ploče od kamene vune

U svom asortimanu ROCKWOOL nudi različite vodootporne izolacione ploče za izradu ventilisanih fasada. Posebno su dizajnirane kako bi bile otporne na naprezanja uzrokovana strujanjem vazduha u ventilisanom sloju.

ROCKWOOL Ventirock Duo su krute nekaširane ploče od kamene vune sa dve gustine u jednoj ploči za protivpožarnu, toplotnu i zvučnu zaštitu ventilisanih fasada.

ROCKWOOL Fixrock 33 VF i Fixrock 35 VF su posebno prilagođene izolacione ploče od kamene vune za ventilisane fasade koje imaju povećanu vodootpornost i krutost, kaširane staklenim voalom u crnoj (FB1) boji.

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

ROCKWOOL rešenja za ventilisane fasade

Ceo asortiman ROCKWOOL proizvoda izvanredan je zbog jedinstvene kombinacije prednosti koje nudi kamena vuna. Osim značajnih prednosti toplotne izolacije, ROCKWOOL kamena vuna zbog svog svojstva negorivosti takođe štiti od požara, deluje kao zvučna izolacija pružajući udobnost; vrlo je izdržljiva, što garantuje njenu efikasnost tokom celog životnog veka. Takođe je održiv i prirodan materijal koji se u potpunosti može reciklirati. ROCKWOOL stoga osigurava niz proizvoda i usluga koji nude izvanredne performanse.

Stakleni voal štiti površinu ploče kamene vune od abrazije koja može da bude uzrokovana snažnim strujanjem vazduha. Osim toga, voal služi za poboljšanje estetskog izgleda fasade sa otvorenim fugama.

Zaštitite svoje zgrade našim rešenjima za ventilisane fasade.
Uživajte u kombinaciji prednosti – izvrsnoj estetici, zvučnoj i toplotnoj izolaciji.

www.rockwool.com/rs