Connect with us
Energetska efikasnost

Implementacija Alumil sistema na hotelu „Crni vrh“ u cilju postizanja energetske efikasnosti objekta (video)

Jedan od veoma važnih i uspešnih projekata Revolution Architects studija jeste poznati turistički i ugostiteljski objekat hotel „Crni vrh“ na Divčibarama. Kako se nalazi u prelepoj prirodi, jedan od zadataka ovog projekta bilo je uklapanje objekta sa prirodnim okruženjem u čemu se i uspelo. Poseban značaj projekta ogleda se pre svega u visokoj energetskoj efikasnosti koju je ovaj poznati, multifunkcionalni objekat u zapadnoj Srbiji postigao.

Očuvanje izgleda prirodnog okruženja, kao i upotreba materijala visoke energetske efikasnosti, bili su vodilja prilikom projektovanja ovog objekta, što je pozitivno uticalo na očuvanje životne sredine. Upravo ti razlozi uticali su da se projektanti odluče da ceo kompleks hotela bude okrenuta ka Suncu.

Prema rečima projektanta iz Revolution Architects studija, podršku prilikom projektovanja hotela i restorana pružila je kompanija Alumil svojim aluminijumskim sistemima. Ta podrška posebno je bila značajna kod projektovanja restorana sa velikim staklenim površinama. Iako se radi gotovo o najmanjem prostoru, njegovo projektovanje je bilo veoma zahtevno. Restoran je po projektnoj ideji imao velike zasečene staklene površine i ta ideja je sprovedena u delo zahvaljujući Alumil aluminijumskim sistemima koji su omogućili da velike staklene površine dominiraju prostorom i budu i energetski efikasne.

Pored visoke energetske efikasnosti hotel „Crni vrh“ je specifičnog izgleda zahvaljujući kombinaciji različitih arhitektonskih stilova, sa detaljima, odnosno svojevrsnim umetničkim delima kakvi su npr. bakarni kamin ili luster od drveta. Ovi detalji su svojevrsni lični pečat projektne kuće Revolution Architects, a hotel „Crni vrh“ merilo kvalitetnog objekta, koji doprinosi razvoju turizma ovog kraja.

Hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, projekat Revolution Architects studija

Hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, projekat Revolution Architects studija

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE – Milutina Milankovića 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs