Connect with us
Arhitektura

Regionalna konferencija sa izlo┼żbom ÔÇ×Zelena arhitektura za Odr┼żivu Energetsku Budu─çnostÔÇť

Prva polovina aprila u Novom Sadu bi─çe rezervisana za sticanje znanja, razmenjivanje iskustava, uspostavljanja kontakta i poslovnog umre┼żavanja stru─Źnjaka iz oblasti arhitekture, gra─Ĺevinarstva, energetske efikasnosti i inovativne tehnologije, kroz regionalnu konferenciju iz oblasti zelene arhitekture i odr┼żivog razvoja.

Organizatori konferencije okupljeni su u tim koji ve─ç godinama intenzivno prati gra─Ĺevinsko- arhitektonsku scenu u regionu, informi┼íe javnost i daje svoju podr┼íku kroz platforme ─Źasopisa ÔÇ×Podovi“, ÔÇ×Prozori+Vrata“ i ÔÇ×grenef“.

Prepoznav┼íi zna─Źaj, ali i potrebu da se aktuelnim temama posveti dodatna pa┼żnja isti tim se odlu─Źio na organizaciju konferencije o zelenoj gradnji i njenom zna─Źaju na budu─çnost ─Źitavog sveta. Organizacijom konferencije daju prostor struci iz ─Źitavog regiona da iznese i podeli svoje mi┼íljenje, informi┼íe sve aktere o najnovijim dostignu─çima, trendovima i inovacijama u oblasti arhitekture, a koji imaju zna─Źajnu ulogu u odr┼żivoj gradnji.

Konferencija ÔÇ×Zelena arhitektura za Odr┼żivu energetsku Budu─çnostÔÇť bi─çe organizovana tokom dva dana, 8. i 9. aprila teku─çe godine, kroz sedam razli─Źitih panela. Pored diskusionog dela, na konferenciji ─çe biti i izlo┼żbeni prostor gde ─çe, zainteresovane, gra─Ĺevinske firme posetiocima predstaviti svoje proizvode i usluge.

Saveti, ideje i re┼íenja izgradnje odr┼żivog stambenog i poslovnog prostora

Prvi konferencijski dan predvi─Ĺen je za diskusiju i iznala┼żenje re┼íenja ┼íto efikasnijeg projektovanja , finansiranja i izgradnje stambenih objekata, koji ─çe zadovoljiti potrebe dana┼ínjeg stanovni┼ítva. Predstavljanjem projekata, arhitekte ─çe se baviti i modernim tzv. open space poslovnim prostorima i njihovom zna─Źaju na pove─çanje kreativne sposobnosti i produktivnosti zaposlenih, ali i re┼íavanjem buke i akustike, kao savremenih izazova takvih poslovnih celina.

Prvog dana panelisti ─çe se baviti i evolucijom stambenih objekata ka odr┼żivim i pametnim zajednicama i upotrebom sistema savremene tehnologije i automatizacije, koji ─çe doprineti ve─çoj energetskoj efikasnosti samih objekata, pove─çanju uslova svakodnevnog ┼żivota, pove─çanju komfora za pojedinca, ali odr┼żivom razvoju i svetlijoj budu─çnosti na globalnom nivou. Koji su to zeleni materijali i tehnike gradnje i kako oni uti─Źu na uspostavljanje energetskih standarda kao preduslova odr┼żive gradnje u zgradama, bi─çe razmatrani u samoj zavr┼ínici prvog konferencijskog dana.

ArchyEnergy konferencija

Odr┼żivost, lepota i komfor eksterijera i enterijera. Mogu─çe je

Tokom drugog konferencijskog dana panelisti ─çe ista─çi zna─Źaj stakla, fasada, prozora i vrata, u energetskoj efikasnosti stambenih i poslovnih objekata. Bavi─çe se njihovim razvojem i usavr┼íavanjem, primenom inovativnih tehnologija, sistema i materijala, kao i njihovom primenom u izgradnji odr┼żive zelene arhitekture. Veoma va┼żan segment ─Źini─çe i poslovne diskusije o grejanju, hla─Ĺenju i klimatizaciji kao velikim potro┼ía─Źima energije, ali i predstavljanje inovativnih re┼íenja kao ┼íto su toplotne pumpe, kao primer energetski efikasnih sistema koji doprinose bolje ┼żivotu korisnika, ali i zelenoj gradnji i odr┼żivom razvoju u celosti.

Koliko je va┼żan, ali i koliki je izazov postizanje i objedinjavanje funkcionalnosti i estetike prilikom odabira podnih obloga u korporativnim prostorima, u poslednjem panelu posetiocima konferencije, podeli─çe sami dizajneri. Stru─Źnjaci ─çe podeliti znanja i savete kako da se napravi najbolji mogu─çi izbor, koji ─çe doprineti dugotrajnosti, lako─çi odr┼żavanja, eksploataciji, udobnosti i lepoti podnih obloga u poslovnim prostorima.

Nakon zavr┼ínog panela, svi u─Źesnici konferencije ima─çe priliku da u opu┼ítenoj networking atmosferi nastave razmenu iskustava, znanja, ┼íto ─çe stvoriti ┼íansu i dobar uvod za dalje poslovne kontakte i zajedni─Źke projekte, koje ─çe, bez premca, doprineti razvoju zelene arhitekture i odr┼żive energetske budu─çnosti.

Mogu─çnost u─Źe┼í─ça

Ukoliko ste i sami arhitekta, in┼żenjer, stru─Źnjak iz oblasti gra─Ĺevine, urbanista, predstavnik kompanije, investitor, finansijski ili ekonomski savetnik ili pojedinac koji ┼żeli doprineti odr┼żivom razvoju u gra─Ĺevinskoj industriji, ova konferencija je za Vas. Osigurajte svoje mesto kao panelista, sponzor ili posetilac. Registrujte se i pridru┼żite se godi┼ínjem regionalnom doga─Ĺaju ove vrste. Pored sveobuhvatnog i stru─Źno i privatno korisnog konferencijskog programa, iskoristite priliku i predstavite svoje proizvode, usluge, inovacije iz oblasti arhitekture, energetske efikasnosti i odr┼żivih gra─Ĺevinskih re┼íenja. Budite deo mini sajma i ne propustite da uspostavite korisne kontakte sa potencijalnim klijentima i partnerima. Rezervi┼íite svoje mesto na ArchyEnergy IZLO┼ŻBI.