Connect with us
Novosti

Podr┼żite i vi sajamsku industriju

Dragi posetioci i izlaga─Źi,
cilj ove kampanje je podr┼íka sajamskoj industriji i unapre─Ĺenje odnosa.

Za posetioce

Ukoliko ┼żelite da nas podr┼żite, ostavite nam Va┼íe podatke, a mi ─çemo Vas kontaktirati i specijalno za Vas napraviti personalizovanu Loyalty karticu koja Vam za po─Źetak obezbe─Ĺuje besplatan ulazak za jednu omiljenu manifestaciju po izboru u organizaciji Beogradskog sajma.

Za izlaga─Źe

Ukoliko ┼żelite da nas podr┼żite, ostavite nam Va┼íe podatke, a mi ─çemo specijalno za Vas napraviti Loyalty karticu koja Vam za po─Źetak obezbe─Ĺuje 5% popusta na obra─Ĺeni prostor za jednu manifestaciju po izboru u organizaciji Beogradskog sajma.

Da li je Beogradski sajam zaslu┼żio da ne mo┼że da se bavi svojim poslom?

U─Źestvuju─çi svim svojim kapacitetima i resursima u borbi protiv globalne pandemije, a zbog karaktera i obima vlastite delatnosti, Beogradski sajam je dospeo u za─Źarani krug poslovne depresije, iz koje je, bez ozbiljne podr┼íke dr┼żave i poja─Źanog uva┼żavanja specifi─Źnosti ove delatnosti, gotovo nemogu─çe izvu─çi se.

Iako imaju sasvim drugu namenu, medicinska struka je, slede─çi prethodna sli─Źna iskustva, procenila da su upravo hale Beogradskog sajma, svojom veli─Źinom i infrastrukturom bile znatno pogodnije za zbrinjavanje najbla┼że inficiranih nego neke druge lokacije, uklju─Źuju─çi i medicinske ustanove.

Beogradski sajam se, sa svojim partnerima, i sam anga┼żovao na dodatnom prilago─Ĺavanju, opremanju, funkcionalnosti i humanizaciji te izuzetno osetljive bolni─Źke ambijentalne celine. Iako je takav izbor u ovako delikatnom slu─Źaju za Beogradski sajam mogao da bude samo kompliment, proizveo je u jednom delu javnosti o┼ítre negativne asocijacije i neumesne aluzije. Nagla┼íavanjem negativnog utiska o jednoj objektivno osetljivoj, iznu─Ĺenoj i privremenoj situaciji, i to na samom po─Źetku ogromnog posla koji je trebalo obaviti, stavljeni su u negativan kontekst i celokupna delatnost ove uzorne kompanije, njen me─Ĺunarodni ugled, dru┼ítvena i poslovna moralnost, ali i vi┼íedecenijska istorija njenih humanitarnih aktivnosti. Oni kojima je to trebalo da bude posao i koji su imali medijske mogu─çnosti nisu se potrudili da podsete javnost da je Beogradski sajam mnogo puta do sada pokazao da je najpouzdaniji oslonac upravo u kriznim situacijama. Bilo je tako i u godinama sankcija me─Ĺunarodne zajednice, i za vreme NATO bombardovanja, i kada je trebalo zbrinuti stotine ┼żrtava poplava, i u desetinama drugih slu─Źajeva kada je Beogradski sajam u svojim halama uspe┼íno i nesebi─Źno organizovao i distribuirao humanitarnu pomo─ç onima kojima je bila potrebna.

Kona─Źno, sve to Beogradski sajam je, i tako hendikepiran situacijom, ─Źinio o svom ogromnom tro┼íku. Za to vreme, neke su zemlje, a na dana┼ínji dan mo┼że se re─çi i mnoge, pokrenule ─Źitave sisteme bezuslovne pomo─çi i opse┼żne finansijske mere za neodlo┼żnu i efikasnu rehabilitaciju ove mo─çne a privremeno blokirane globalne industrije.

BEOGRADSKI SAJAM
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 899
T. +381 11 2655 248
E. seebbe@sajam.rs
W. www.sajamgradjevine.rs