Connect with us
Novosti

Rekordan broj klijenata i stranica časopisa, opet… Zašto GRENEF pomera granice?

U poslednjih godinu dana časopis „GRENEF – Građevinarstvo&Energetska efikasnost” je zaista pomerio granice i izdavaštvo, odnosno štampane medije vratio na velika vrata. Doduše, i ostala naša B2B izdanja su godinama u fokusu stručne javnosti, ali ono što „radi” GRENEF je zaista i iznad naših očekivanja za jedan časopis koji u ovom mesecu puni samo tri godine, a izgleda kao „veliki”. Stručna javnost je prihvatila naše izdanje kao vodeći građevinsko-arhitektonski medij, ne samo u Srbiji već i šire. Stižu nam svakodnevne pohvale od naših čitalaca i sve više zahteva od fizičkih i pravnih lica koji žele da im GRENEF stiže na adresu svaka tri meseca.

NOVO izdanje časopisa GRENEF možete čitati i online klikom na LINK

Koliko nas respektuju brendovi iz sveta građevinarstva dovoljno govori činjenica da u ovom momentu sarađujemo sa 35 brendova, koji pored toga što promovišu svoje proizvode i usluge, aktivno učestvuju u kreiranju sadržaja časopisa. Svi oni su prepoznali naš časopis kao relevantan medij koji kreiranjem unikatnog sadržaja edukuje javnost i u svom domenu, definitivno, pomera granice. Nekolicina klijenata nam je rekla da je budućnost pred nama, a upravo smo mi pre tri godine izlazak prvog broja časopisa najavili sloganom „Budućnost je stigla – da li ste spremi?”. Znali smo tada da pokrećemo fenomenalan projekat koji će vrlo brzo pomeriti granice u izdavaštvu stručnih građevinsko-arhitektonskih časopisa. Nismo išli linijom manjeg otpora i kopirali prosečna izdanja, već smo doneli odluku da kreiramo unikatan sadržaj, što skoro niko danas i ne radi. Znali smo da jedino na taj način možemo postaviti čvrste temelje za priču o građevinarstvu i energetskoj efikasnosti i da ćemo jedino tako zavrediti pažnju renomiranih brendova iz ove oblasti i pozornost čitalaca.

grenef

GRENEF – br.13 – april 2021. godine

Drugačiji format samog izdanja i potpuno ekološki (zeleni) papir časopisa je bio veliki rizik u samom startu. Praksa je pokazala da klijenti vole velike formate i „sjajni” papir, a mi smo radili sve suprotno od toga. Rešili smo da sami kreiramo trendove i da pomeramo tržište na naš način, što je bilo jako hrabro. Često kažem da je „lako” biti hrabar kada imaš jasan cilj i viziju, a mi smo sve to imali. Našu lucidnost su prepoznali i profesori sa građevinskog, tehnološkog, elektro i arhitektonskog fakulteta, pa smo sada redovno štivo u njihovim bibliotekama, a nekolicina njih se i pridružila kreiranju sadržaja svakog izdanja. Kako je rastao broj klijenata i mi smo povećavali broj strana i trudili se da ne smanjujemo broj stručnih tekstova zbog povećanja broja oglasnih i PR stranica.

Danas GRENEF, sa napunjene tri „godinice” sledi svoj put, raste iz broja u broj, usvaja nova znanja i tehnologije, trudi se da bude ispred svog vremena i svojim čitaocima pruža maksimum svakog dana i u svakom izdanju.

I danas je slogan isti „Budućnost je stigla – da li ste spremni?”

Predrag Rađen
direktor izdanja

Predrag Radjen