Connect with us
Novosti

Po─Źela Me─Ĺunarodna nau─Źno-stru─Źna konferencija “Sfera 2019″

VIII Me─Ĺunarodna nau─Źno-stru─Źna konferencija “Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventiliraju─çe obloge“ otvorena je u sarajevskom Hotelu Hills.

U sve─Źanom obra─çanju istaknut je zna─Źaj odr┼żavanja ovakvih manifestacija. Prisutne je pozdravo Ned┼żad Memi─ç iz kompanije Sfera, koja je organizator doga─Ĺaja, te po┼żelio dobrodo┼ílicu svim u─Źesnicima. Van. prof. dr. Amira Salihbegovi─ç ispred Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, koji je suorganizator, istakla je va┼żnost odr┼żavanja ovakvih doga─Ĺaja kako za struku tako i nauku. Prisutnima se obratio i potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH, Mirsad Ja┼íarspahi─ç, koji je ─Źestitao organizatorima na animaciji ┼íire dru┼ítvene zajednice. U ime grada Sarajeva,a po ovla┼ítenju gradona─Źelnika ugodan boravak u gradu Sarajevu po┼żeljela je Alma Re┼ío iz Slu┼żbe za urbanizam, investicije, stambene i komunalne poslove Gradske uprave Sarajeva.

Konferencija se odr┼żava danas i sutra, a iznose se noviteti, regulative i standardi u oblasti materijala za fasadne sisteme. Konferencija na jednom mjestu okuplja struku i nauku, izlaga─Źe i predava─Źe s podru─Źja regije, te nudi u─Źesnicima mogu─çnost direktne komunikacije, uspostavljanja saradnje, te razmjenu znanja i iskustva, ┼íto je i krajnji cilj konferencije, isti─Źu iz Sfere.

Konferencija Sfera Sarajevo 2019. godine

Konferencija Sfera Sarajevo 2019. godine

Konferenciju je podr┼żalo vi┼íe od dvadeset kompanija koje aktivno djeluju u ovom podru─Źju i organizacija ovakvih doga─Ĺaja mogu─ça je isklju─Źivo uz podr┼íku realnog sektora. Sponzori i partneri ─çe putem prezentacija i izlo┼żbenog dijela ponuditi sve neophodne informacije, te predstaviti novitete i trendove u domenu fasadnih sistema i ventiliraju─çih obloga.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, R├ľFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlaga─Źi kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps La┼ítro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija, Mali┼íi─ç Home & Decor, BSP International, Bio Plus, te kompanija Bis Tip sa brendom Lunos.

Diskusija nakon konferencije Sfera u Sarajevu

Diskusija nakon konferencije Sfera u Sarajevu

Drugi dan konferencije odr┼żat ─çe se panel diskusija o temi konferenciji u kojoj aktivno u─Źestvuju svi izlaga─Źi, predava─Źi i gosti. Ulaz na konferenciju je besplatan.