Connect with us
Enterijer

Od kog materijala se prave najbolja ulazna vrata?

O sigurnosti se sve više govori i piše, najviše o sigurnom i obezbeđenom ulazu u stan ili kuću, pa se u tom kontekstu pominju sigurnosna vrata od čelika ili aluminijuma, a situacija na terenu nam drugo pokazuje. Koliko god je važno da na ulazu u dom imamo dobra vrata, ono što primećujemo je da 2/3 naših domova na ulazu ima malo bolja drvena vrata, koja ne zadovoljavaju stepen sigurnosti o kome ćemo u ovom tekstu pisati. Platežna moć našeg čoveka ne dozvoljava mu da jedan od prioriteta bude sigurnost u domu, a ako o tome dobro razmislimo, videćemo da mnogi greše i da, i te kako, živimo u vremenu kada prvo treba o sigurnosti da mislimo. Proizvođači ulaznih vrata iz tog razloga danas misle o kupcima, pa ponudu šire ka modelima od materijala koji su po ceni dostupni širokoj ciljnoj grupi, trend je da svaki dom ima kvalitetna ulazna vrata bilo da su sigurnosna vrata, vrata od drveta, PVC-a ili aluminijuma. Međutim, prilikom kupovine kupci posebnu pažnju obraćaju na njihov estetski izgled, ali i izolaciona svojstva. Ipak treba doneti odluku i izabrati najbolja ulazna vrata.

Kako materijal utiče na izolaciona svojstva i estetski izgled?

Kada je reč o standardnim ulaznim vratima, postoje razlike između drvenih, PVC i aluminijumskih, po sigurnosnim karakteristikama, izolacionim moćima, paleti boja i estetici. Jedan od bitnih elemenata razlikovanja stolarije je materijal od koga je napravljena, zato što on uslovljava sve ostale karakteristike. Za najbolja ulazna vrata je veoma važno da su dobar izolator, da leti ne propuštaju toplotu, a zimi hladnoću. Ako Vam je to na prvom mestu, onda treba da znate da vrata od aluminijuma jesu najslabiji izolatori, iako su im sva druga svojstva odlična, ona jednostavno provode i hladnoću i toplotu, zato se ona prave sa termoprekidima koji se montiraju u okvire vrata.

Najbolja ulazna vrata za Vaš dom

Kako izabrati najbolja ulazna vrata?

Drvena vrata su bolji izolator od aluminijumskih, ali najbolji izolator svih spoljašnjih ekstremnih uticaja su PVC vrata. Kada je reč o estetici, situacija je obrnuta, kupci su najmanje zainteresovani za PVC ulazna vrata, dok im se aluminijumska više dopadaju zato što su boljih estetskih karakteristika, Uz to da ona mogu biti i sigurnosna, sa dodatnim bravama. Što se estetike tiče, drvena vrata su i dalje broj jedan, posebno što se danas modeli, dizajn i boje nižu u nedogled.

Sigurnosna ulazna vrata su najbolja moderna verzija kvaliteta

Moderna verzija ulaznih vrata koja sve više osvaja kupce su sigurnosna vrata od metala, obložena medijapanom. Ona se farbaju sa nekoliko slojeva poliuretanskih boja, zbog toga su vrlo prefinjenog dizajna, to su vrata koja se najčešće mogu videti na ulazu luksuznih stanova. Za kupce plićeg džepa, na tržištu se mogu naći ekonomik sigurnosna vrata, ponuda koja donosi najbolji odnos cene i kvaliteta. Ona su od čelika sa specijalnom završnom obradom koja im donosi visoki sjaj, mogu se naći u varijanti bele boje, pa se kao takva uklapaju uz enterijer svakog modernog doma. Najčešće su ispunjena kamenom vunom, odličnim izolatorom toplote ali i buke, pa kao takva važe za izuzetan zvučni i toplotni izolator. Široka ponuda sigurnosnih vrata donosi kupcima rasterećenje, svako će u moru modela naći onaj koji njemu odgovara i odabrati najbolja ulazna vrata za svoj dom.