Connect with us
Promo

Redukcija zvuka: Novi sertifikati za ALUMIL 4 sistema

U modernim gradovima postoji mnogo vrsta buke koje mogu ote┼żati svakodnevni ┼żivot. Prema Evropskoj agenciji za ┼żivotnu sredinu ÔÇ×zaga─Ĺenje bukom je rastuc╠üi problem ┼íirom Evrope i mnogi nisu svesni koliko direktno uti─Źe na zdravljeÔÇť.

Kompanija ALUMIL razvija aluminijumske sisteme, fokusirajuc╠üi se na pobolj┼íanje kvaliteta ┼żivota. Isti─Źu njihovu efikasnost u smanjenju buke, a proizvodi prolaze napredne kontrole kvaliteta kako bi sertifikovali njihove performanse i dodatno pobolj┼íali njihovu zvu─Źnu izolaciju.

Zbog toga su nastavili sa novim sertifikatima za ─Źetiri (4) njihova sistema u vezi sa smanjenjem nivoa buke istih. Ta─Źnije, sertifikovani su termoizolovani sistem ulaznih vrata SUPREME S77, SMARTIA S67 URBAN, SMARTIA M9660 i SMARTIA MD67. Za nove sertifikate, ALUMIL je sara─Ĺivao sa zvani─Źnim sertifikacionim telom Aristotelovog univerziteta u Solunu, Laboratorijom za arhitektonsku tehnologiju. Nakon svih neophodnih ispitivanja, merenja su dovela do sledec╠üih rezultata u pogledu zvu─Źne izolacije:

  • SUPREME S77: 44dB
  • SMARTIA S67: 45dB
  • SMARTIA M9660: 45dB
  • SMARTIA MD67: 42dB

Da biste dali red veli─Źine u pogledu nivoa smanjenja buke koji obezbe─Ĺuju gore navedeni sistemi, uzmite u obzir da put sa velikim saobrac╠üajem proizvodi nivoe buke blizu 80 decibela. To zna─Źi da ako imamo prozor sa sertifikovanom redukcijom zvuka od 45dB, buka koja c╠üe kona─Źno proc╠üi c╠üe biti 45dB manja, a smanjena je na samo 35dB.

Vredi napomenuti da su gore navedena merenja, kojima su sistemi sertifikovani, sprovedena kori┼íc╠üenjem zastakljivanja specifi─Źnih zvu─Źno izolacionih svojstava. SUPREME S77 je sertifikovan sa zvu─Źno izolovanim staklom od 46 dB, SMARTIA S67 URBAN sa zvu─Źno izolovanim staklom od 50 dB, dok je za M9660 i MD67 odgovarajuc╠üe staklo imalo zvu─Źnu izolaciju od 51 dB.

Kompanija ALUMIL ostaje verna svojoj viziji za stalni napredak i savr┼íenstvo u izgradnji. Sa ovim novim sertifikatima za zvu─Źnu izolaciju, pobolj┼íavaju performanse svojih naprednih aluminijumskih sistema i nude svojim kupcima proizvode koji u velikoj meri doprinose smanjenju ne┼żeljene buke.

www.alumil.rs

Alumil Yu Industry a.d.
A. GTC SQUARE ÔÇô Milutina Milankovi─ça 11b,
11070 Novi Beograd, Srbija
T. +381 11 614 92 10
E. projektbiro@alumil.com
W. www.alumil.rs