Connect with us
Materijali

U Mostaru uskoro VI po redu konferencija „Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“

Sfera 2018: Tehnologija, materijalizacija i sistemi za krovove“ tema je naredne nau─Źno stru─Źne konferencije koja ─çe se odr┼żati 24. i 25. oktobra 2018. godine u Tehnolo┼íkom parku Intera u Mostaru. Ovo je VI po redu konferencija koju organizuje kompanija Sfera d.o.o.Mostar, ovaj put u saradnji s Gra─Ĺevinskim fakultetom iz Mostara i Gra─Ĺevinskim fakultetom iz Splita.

Organizatori navode kako ─çe i ovog puta biti prisutni neki od najboljih stru─Źnjaka iz domene arhitekture: Studio Dva arhitekta iz Hrvatske, profesor Ljubomir Mi┼í─çevi─ç, poznati bosanskohercegova─Źki arhitekta Sead Golo┼í, predsjednica Tehni─Źkog komiteta za gra─Ĺevinsku fiziku pri Institutu za standardizaciju BiH Amira Salihbegovi─ç, te predstavnici Univerziteta iz Splita i Mostara.

Kao i do sada konferencija ─çe trajati dva dana i sala bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Vi┼íe od 400 gostiju u┼żiva u odli─Źnim predavanjima, izlo┼żbenom prostoru sponzora i partnera, te aktivnoj interakciji i komunikaciji sa eminentnim stru─Źnjacima i govornicima.┬áSponzori konferencije su kompanije: Sika, Alternativa i Terrasit. Partneri konferencije su: Bramac, Tondach, Fiko, Civi─ç Cazin, Knauf Insulation, Wortman Metali, te Nexe crijep.

Konferencija preispituje nau─Źna, odnosno tehnolo┼íka dostignu─ça i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja sistema za izradu krovova. Cilj konferencije je razmjena znanja i iskustva u razli─Źitim oblastima in┼żenjerstva, te uspostavljanje me─Ĺunarodne i doma─çe saradnje.

www.sfera.ba

SFERA d.o.o. Mostar
Tel. +387 36 578 259
Email: marketing@sfera.ba
Web: www.sfera.ba