Connect with us
Arhitektura

Leni Kravic briljirao u modernoj arhitekturi

Za Lenija Kravica bismo mogli reći svašta. Mi žene pogotovo imamo na umu par lepih prideva kada se priča o ovom umetniku. E, sada…osim što je zaista šmeker u svakom smislu, talentovan muzičar čiji opusi će ostati dugo posle nas, Leni je i odličan dizajner enterijera. On je zaslužan za uređenje moderne vile od pet spavaćih soba, sedam kupatila i bazena sa pogledom na panoramu grada.

Leni Kravic, vila, enterijer

Stanley House vila je ustvari novi dizajn koji meri oko 1.100 kvadrata, a dizajnirana je od strane XTEN Architecture.  Muzičar Leni Kravic, pomenuti šmeker i njegova dizajnerska kompanija, Kravitz Design su kreativni geniji koji stoje iza enterijera ovog doma. Inače, malo je poznato da ova vila nije prvi rezidencijalni projekat na kom je slavni muzičar radio, a ona svakako poseduje elektični dekor, komade umetnosti i nameštaj po kom je Kravic poznat. Njegov rad karakterišu unikatni materijali, poput travertina, basalta, lava kamena i uvoznog drveta čime daju ovom domu prefinjeni osećaj, dok ambijentalna rasveta kreira vrhunsku estetiku. Umetnička instalacija koju potpisuje RETA dodatno doprinosi privlačnosti ovog savremenog doma. Klizna staklena vrata, osim što izgledaju prelepo, kreiraju neopaženi prelaz između enterijera u eksterijer, gde vodeni elementi i zelene biljke čine bujnu oazu.

Leni Kravic i njegov dizajnerski opus

Prostori za zabavljanje gostiju, dostojni jednog maga dobre atmosfere, vidljivi su i u enterijeru i u eksterijeru. Moderni bar i bioskopski prostor su garancija da dobar provod nikada ne mora da se završi , a ultra moderna kuhinja i trpezarija olakšaće organizovanje bilo kakvih zabava. U eksterijeru, natkriveni paviljon i kaučevi, ležaljke i kamin nalaze se nadomak letnje kuhinje sa vrhunskom opremom za roštiljanje. Ipak, pobednik ovog prostora je bazen koji je okrenut ka panorami grada i predtavlja pravi mali raj na zemlji. Naravno, da bi hedonizam bio kompletan, na raspolaganju vlasniku vile je i garaža u koju staje čak šest automobila , najbolji mogući audio sistem i noćni klub, jer kako drugačije provoditi dana kada ovako nešto posedujete.