Connect with us
Enterijer

Kako ukrasiti jelku po Feng Shui metodi?

Kupili ste jelku i sada počinje omiljeni deo – ukrašavanje! Feng shui učitelji i za ovo imaju adekvatan savet kako bismo, ne samo dobili ukras za praznike, već i mir i blagostanje sa porodicom koje nam sa pravom pripada.

Vreme praznika je, fakat, uvek stresno, kako za kućni budžet tako i za mnogobrojne priprema i euforije. Feng Sui ne samo da pomaže u uređenju doma i doprinosi blagostanju već vam nudi i savete kako da novogodišnju i božićnu dekoraciju uredite tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ćete staviti novogodišnju jelku i kako ćete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po feng shui-ju je od izuzetne važnosti jer će donijeti harmoniju u dom.

Novogodišnja jelka/ Foto: Redakcija Grenef

Feng shui stručnjaci predlažu da jelku smestite u zavisnosti od toga šta želite i očekujete od naredne godine:

Istok – zdravlje i porodica

Jugoistok – novac i bogatstvo

Jug – slava i reputacija

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam doneti uspešniju i bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:

Sever -za karijeru – lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i beloj boji okačite na sever jer simbolišu vodene i metalne elemente.

Zapad – kreativnost – ubacite boje poput sive i zemljanih tonova koje će podstaći vašu krativnu stranu.

Centar – za srce – sve iste boje kao za severoistok i jugozapad. Centar je srce jelke i ključan element, kao što je i u našem organizmu ovo najvažniji organ.

Severoistok – za samopouzdanje – preporučuju se ukrasi u crvenoj, pink, žutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simbolišu vatru i zemlju i odlične su za izgradnju ličnosti.

Severozapad – za povezivanje i komunikaciju – iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni deo kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.

Jugozapad – za ljubav – ovaj deo jelke ukrasite istim elementima kao i severoistok i nadajte se godini punoj ljubavi.