Connect with us
Enterijer

Kako ukrasiti jelku po Feng Shui metodi?

Kupili ste jelku i sada po─Źinje omiljeni deo ÔÇô ukra┼íavanje! Feng shui u─Źitelji i za ovo imaju adekvatan savet kako bismo, ne samo dobili ukras za praznike, ve─ç i mir i blagostanje sa porodicom koje nam sa pravom pripada.

Vreme praznika je, fakat, uvek stresno, kako za ku─çni bud┼żet tako i za mnogobrojne priprema i euforije. Feng Sui ne samo da poma┼że u ure─Ĺenju doma i doprinosi blagostanju ve─ç vam nudi i savete kako da novogodi┼ínju i bo┼żi─çnu dekoraciju uredite tako da nam stvara pozitivnu energiju u domu.

Ukoliko mislite da je potpuno svejedno gde ─çete staviti novogodi┼ínju jelku i kako ─çete je ukrasiti, varate se! Mesto za jelku po feng shui-ju je od izuzetne va┼żnosti jer ─çe donijeti harmoniju u dom.

Novogodišnja jelka/ Foto: Redakcija Grenef

Feng shui stru─Źnjaci predla┼żu da jelku smestite u zavisnosti od toga ┼íta ┼żelite i o─Źekujete od naredne godine:

Istok – zdravlje i porodica

Jugoistok – novac i bogatstvo

Jug – slava i reputacija

Osim što ste izabrali povoljno mesto, ukrasite je bojama koje će vam doneti uspešniju i bolju karijeru, više zdravlja, ljubavi i blagostanja.

Evo koje su boje najbolje za jelku:

Sever -za karijeru ÔÇô lampioni u plavoj, sivoj, crnoj i beloj boji oka─Źite na sever jer simboli┼íu vodene i metalne elemente.

Zapad – kreativnost ÔÇô ubacite boje poput sive i zemljanih tonova koje ─çe podsta─çi va┼íu krativnu stranu.

Centar – za srce ÔÇô sve iste boje kao za severoistok i jugozapad. Centar je srce jelke i klju─Źan element, kao ┼íto je i u na┼íem organizmu ovo najva┼żniji organ.

Severoistok – za samopouzdanje ÔÇô preporu─Źuju se ukrasi u crvenoj, pink, ┼żutoj i zemljanim tonovima. Ove boje simboli┼íu vatru i zemlju i odli─Źne su za izgradnju li─Źnosti.

Severozapad – za povezivanje i komunikaciju ÔÇô iste boje i ukrase koje ste upotrebili za zapadni deo kako bi izgradili bolje odnose sa drugima u narednoj godini.

Jugozapad – za ljubav ÔÇô ovaj deo jelke ukrasite istim elementima kao i severoistok i nadajte se godini punoj ljubavi.