Connect with us
Gra─Ĺevina

Kontrola procesa i kvaliteta kao imperativ

Tim In┼żenjering Sistem osnovan je 2005. godine sa idejom da se priklju─Źi, ali i ponudi ÔÇ×sve┼żu krvÔÇť, brzo rastu─çem gra─Ĺevinskom tr┼żi┼ítu u Srbiji. Samo tri godine kasnije, samostalna radnja prerasta u kompaniju sa 15 zaposlenih in┼żenjera i menja naziv u Tim In┼żenjering Sistem. Kompanija je nastala oko ideje da se doma─çim i inostranim klijentima pru┼że pravovremena i kvalitetna re┼íenja, optimizovana za svaki konkretan projekat, a u skladu sa najsavremenijom in┼żenjerskom praksom i me─Ĺunarodnim standardima kvaliteta.

Kontrola procesa i kvaliteta projektovanja su od starta imperativ. U tom cilju uveden je sistem menad┼żmenta kvalitetom i sertifikovan prema zahtevima standarda ISO 9001:2015. Izborom SGS-a, kao jednog od svetskih lidera u tom polju, obezbe─Ĺena je prepoznatljivost kvaliteta sertifikata i van granica Srbije.

U ┼żelji da svoje aktivnosti jo┼í vi┼íe pro┼íiri na evropsko i svetsko tr┼żi┼íte, 2016. godine, TIS odvaja deo aktivnosti u posebnu kompaniju ÔÇô Tim Global Engineering. Od tada je TGE izrastao u kompaniju koja trenutno zapo┼íljava 8 gra─Ĺevinskih in┼żenjera i uspe┼íno pru┼ża usluge prora─Źuna i izrade izvo─Ĺa─Źke dokumentacije za sve vrste ─Źeli─Źnih konstrukcija, klijentima sa svih strana sveta (Australija, Novi Zeland, Velika Britanija, ┼ávedska, Nema─Źka, ItalijaÔÇŽ).

Od ideje do realizacije

Posle vi┼íegodi┼ínjeg, stalnog ÔÇ×boravkaÔÇť na gradili┼ítima stambenih zgrada kao i velikog iskustva u kompletnom upravljanju takvim investicijama, TIS se odlu─Źio da pro┼íiri svoje aktivnosti i na investiranje na tr┼żi┼ítu stambene izgradnje. Od tada, TIS je uspe┼íno izgradio i predao stanarima na upotrebu, 5 prvoklasnih, stambenih objekata u Novom Sadu. In┼żenjeri kompanije prisutni su u svim fazama izgradnje, od idejnog re┼íenja, kroz izgradnju do upotrebne dozvole.

Miloš Bošković, direktor:

ÔÇ×Pratimo izvo─Ĺenje projektovanih objekata i postrojenja u ulozi stru─Źnog ili projektantskog nadzora, a podatke sa gradili┼íta ugra─Ĺujemo u budu─çe projekte, naro─Źito na nivou izvo─Ĺa─Źkih detalja.ÔÇť

Vi┼íe nego svesni problema neracionalnog tro┼íenja energije i zaga─Ĺenja ┼żivotne sredine, kao nekih od klju─Źnih problema 21. veka, uklju─Źeni su u brojne projekte u kojima inkorporiraju znanja o energetskoj efikasnosti i mogu─çnosti kori┼í─çenja obnovljivih izvora energije.

Aleksandar Kovjani─ç, projekt menad┼żer, partner:

ÔÇ×Na┼íi in┼żenjeri su se obu─Źili za projektovanje energetski efikasnih objekata i kontrolu energetske efikasnosti, a kompanija je ispunila uslove da mo┼że da izdaje sertifikate o energetskim svojstvima objekata ÔÇô energetske paso┼íe.ÔÇť

Uspe┼ína saradnja sa eminentnim in┼żenjering
kompanijama širom sveta

U svom dosada┼ínjem radu, Tim in┼żenjering sistem je u─Źestvovao u vi┼íe velikih projekata sa me─Ĺunarodnim timovima projektanata i izvo─Ĺa─Źa. Na tim projektima, ostvarena je uspe┼ína saradnja sa eminentnim in┼żenjering kompanijama kao ┼íto su: Heurtey Petrochem, Jacobs India, Siemens, Alpine Bau, WTE Wassertechnik, Petkus Technologie, NOGA Consulting i drugim. Iskustva ste─Źena saradnjom sa kompanijama takvog renomea, imaju veliki uticaj na dalji razvoj kompanije.

─Éor─Ĺe Petrovi─ç, projekt menad┼żer, partner:

ÔÇ×Na┼íi klijenti i saradnici u nama vide ekipu profesionalaca koja im pre svega pru┼ża kvalitet i pouzdanost. Odgovaramo novim izazovima tr┼żi┼íta i tehnologije, po┼ítujemo rokove i pratimo nove trendove.ÔÇť

Danas, nakon 15 godina rada na doma─çem i svetskom tr┼żi┼ítu, TIS (zajedno sa TGE) zapo┼íljava oko 30 in┼żenjera arhitekture i gra─Ĺevine, od seniora sa vi┼íe od 20 godina radnog iskustva do mladih in┼żenjera ┼żeljnih u─Źenja i prakti─Źnog rada na najzanimljivijim projektima iz njihove oblasti. S obzirom da je kompjuter osnovni alat savremenog in┼żenjerstva, TIS je od po─Źetka prepoznao zna─Źaj stalnog unapre─Ĺenja i usavr┼íavanja u upotrebi dostupnih softverskih paketa za prora─Źune, BIM i izradu finalne dokumentacije. Pored toga, kompanija, sve vreme, ula┼że zna─Źajna sredstva u obezbe─Ĺivanje najsavremenijih softverskih re┼íenja tako da danas raspola┼że sa vi┼íe od 30 softverskih licenci.

Slobodan Mutavd┼żi─ç, pomo─çnik direktora, partner:

ÔÇ×Posebnu pa┼żnju i va┼żnost pridajemo izvo─Ĺa─Źkim detaljima tj. njihovoj ta─Źnosti, jasno─çi i preglednosti, a naro─Źito primenjivosti projektovanih re┼íenja.ÔÇť

I pored ┼íirokog asortimana usluga koje pru┼ża, TIS se vremenom specijalizovao za: projektovanje industrijskih kompleksa razli─Źitih namena, a naro─Źito u hemijskoj, petrohemijskoj i agro industriji; izradu BIM modela i radioni─Źke dokumentacije za ─Źeli─Źne konstrukcije, projektovanje ─Źeli─Źnih i armirano-betonskih in┼żenjerskih konstrukcija i menad┼żment i koordinaciju investicionih projekata. Dugogodi┼ínja praksa i iskustvo doneli su Tim In┼żenjering Sistem-u licence za izradu tehni─Źke dokumentacije za objekte za koje odobrenje izdaje ministarstvo odnosno autonomna pokrajina: P030G1 (objekti u petrohemijskoj industriji), P040G1 (objekti u hemijskoj i drugim industrijskim granama).

Tim In┼żenjering Sistem logo

TIM IN┼ŻENJERING SISTEM d.o.o.
Bra─çe Ribnikar 29/29, 21000 Novi Sad
T. +381 21 6420 490
office@tim-inzenjering.com
www.tim-inzenjering.com