Connect with us
Novosti

Konferencija „Dekonstrukcija i javni interes“

Srpska asocijacija za ru┼íenje, dekontaminaciju i recikla┼żu (Serbian Demolition Association) kao zvani─Źan ─Źlan EDA ÔÇôEuropian Demolition Association organizuje dana 29.novembra teku─çe godine Me─Ĺunarodnu konferenciju ÔÇťDekonstrukcija i javni interesÔÇŁ.

Tema Konferencije

Na ovogodi┼ínjoj Konferenciji u─Źesnici ─çe se baviti:

  • novom zakonskom regulativom i njenom primenom u praksi;
  • pitanjima kako stvoriti okvire novopostavljene industrije u razli─Źitim oblastima rada;
  • problemima koji nastaju usled primene novih zakonskih regulativa;
  • edukacijom svih u─Źesnika u procesu ru┼íenja, dekontaminacije i recikla┼że.

Posebna pa┼żnja bi─çe usmerena ka stvaranju novih mesta koja ─çe primiti ove vrste resursa, kao i na ure─Ĺivanju starih deponija.

U─Źesnici na Konferenciji

Predava─Źi na konferenciji bi─çe predstavnici doma─çih kompanija koji ─çe pojasniti kako oni sopstvenim primerom doprinose dekonstrukciji. Tako─Ĺe, obrati─çe se stru─Źnjaci iz sveta ru┼íenja, dekontaminacije i recikla┼że, koji ─çe izneti zna─Źaj saradnje nauke i tehnike i upu─çivanja jednih na druge, kori┼í─çenje novih tehnologija koje ─çe dovesti do pojave i primene novih materijala, otvaranja novih radnih mesta i doprineti razvoju cirkularne ekonomije na teritoriji Republike Srbije.

Tako─Ĺe, nau─Źni doprinos bi─çe iskazan predstavljanjem i radovima nau─Źne zajednice nastalim na aktuelnu temu.

Pored doma─çih predstavnika, doprinos ovom doga─Ĺaju da─çe i mnoge Evropske asocijacije, ─Źlanovi Srpske asocijacije i predstavnici zemalja iz okru┼żenja.

U─Źesnici ─çe ista─çi zna─Źaj odr┼żavanja ovakvih konferencija koje ─çe doprineti razvoju privrede i nauke, njihovom me─Ĺusobnom povezivanju i stvaranju uslova za br┼żi razvoj Srbije u smislu primene inovativnih tehnologija, kao i kori┼í─çenja sopstvenih resursa u ovoj oblasti.

Dodela nagrada za nau─Źni doprinos

Pored stru─Źnog dela, posetioci ─çe imati ─Źast da prisustvuju dodeli nagrada na temu ÔÇ×Cirkularna ekonomija u gra─Ĺevinarstvu – ru┼íenje, dekontaminacija, recikla┼żaÔÇť u kategoriji studentskih, master, doktorskih radova na nivou cele dr┼żave.

Lokacija odr┼żavanja konferencije

Mesto odr┼żavanja ovog me─Ĺunarodnog konferencijskog doga─Ĺaja je Hotel ÔÇťMajesticÔÇŁ, Beograd, dana 29.11. 2023., u terminu od 10h do 18h.

Ukoliko postoji interesovanje da u─Źestvujete na jednom ovakvom doga─Ĺaju, kao i da iskoristite navedeno konferencijsko okupljanje da upoznate u─Źesnike i posetioce sa svojim proizvodima i uslugama, da saznate dodatne informacije, mo┼żete se obratiti organizatoru konferencije, odnosno Srpskoj asocijaciji za ru┼íenje, dekontaminaciju i recikla┼żu.

Srpska asocijacija za ru┼íenje, dekontaminaciju i recikla┼żu je udru┼żenje koje ima za cilj da: pribli┼żi Republiku Srbiju evropskim zakonima, da standardizuje proizvode dobijene ru┼íenjem, da omogu─çi obrazovanje i edukovanje dr┼żavnih slu┼żbenika, pojedinaca i organizacija koje se bave ovom vrstom delatnosti, da objedini sve privredne grane i subjekte koje doprinose stvaranju otpada, da spre─Źi stvaranje novih deponija i uti─Źe na saniranje postoje─çih, da zaga─Ĺeno tlo zameni kvalitetnom i ─Źistom zemljom.

Veoma va┼żan deo cilja je povezivanje privrede, nauke i institucija, jer upravo takav odnos u velikoj meri doprine─çe razvoju i usmeravanju Srbije ka ekolo┼íkim, inovativnim svetskim tokovima, ┼íto ─çe za krajnji cilj imati razvoj ekolo┼íke svesti u samoj zemlji, ali i njenom pozicioniranju na globalnom nivou, kada su odr┼żivi razvoj za┼ítita ┼żivotne sredine u pitanju.

Pored pozicioniranja, veoma va┼żan segment je organizacija razli─Źitih, zanimljivih, edukativnih de┼íavanja koja ─çe uticati na razvoj ekolo┼íke svesti kod mla─Ĺih generacija i stvoriti osnovu za nova, lep┼ía, zdravija i ─Źistija budu─ça vremena.

Odr┼żavanjem konferencija i sli─Źnih skupova imamo ┼íansu da stvorimo jedan bolji svet i prava je ┼íteta to ne u─Źiniti.

SRPSKA ASOCIJACIJA ZA RU┼áENJE, DEKONTAMINACIJU I RECIKLA┼ŻU
zvani─Źan ─Źlan EDA ÔÇô Europian Demolition Association

SDA logo

www.serbiandemolition.org