Connect with us
Enterijer

Kako urediti radni sto po feng shuiju?

Feng shui va┼íeg stola je va┼żan, naro─Źito ukoliko za svojim stolom morate provesti mnogo sati. Pobrinite se da mesta na kojima provodite puno vremena – od spava─çe sobe do kancelarije – imaju dobru feng shui energiju. ┼áto je bolja energija u va┼íoj kancelariji i za va┼íim stolom, to ─çe biti bolji kvalitet va┼íe energije. Dobar feng shui nije samo u stvarima koje izgledaju dobro. Prostorija mo┼że biti vizualno privla─Źna i dobro dizajnirana, ali nedostaju elementi koji su neophodni za dobar feng shui.

Radni sto

Najbolji sto prema feng shui principima

Feng shui kriterijumi za dobar sto su:

  • Materijal
  • Oblik
  • Boja

Od svih moguc╠üih materijala – drveta, stakla, laminata i metala – drveni sto je najbolji feng shui izbor. Pored drveta, dobar odabir je i metalni sto koji donosi preciznost, jasnost i o┼ítrinu. Staklenom stolu nedostaje ─Źvrstina, jer omoguc╠üava energiji da se krec╠üe veoma brzo. Ako je ipak ovo va┼í izbor, feng shui detalji mogu pobolj┼íati njihovu energiju. Sto od laminata ima uglavnom be┼żivotnu, pasivnu energiju koju mo┼żete aktivirati uz ┼żivahne feng shui detalje pogodne za va┼í kancelarijski prostor.

 

radni sto

Kakvog oblika bi va┼í radni sto trebalo da bude zavisi isklju─Źivo od ciljeva koje postavljate

Tipi─Źni pravougaoni sto pru┼ża energiju uzemljenja i obezbe─Ĺuje elemente rasta i ┼íirenja. Najbolji izbor je sto sa otvorenom prednjom stranom, jer to podsti─Źe bolji protok energije. Tako─Ĺe, sto u L obliku je dobar izbor, ukoliko se pravilno pozicionira. Najmanje po┼żeljni oblici stola su okrugli, ovalni ili kvadratni. Kvadratni stolovi mogu stvarati energiju stagnacije, dok okrugli ima obrnuto dejstvo ÔÇô energija je neprekidno u pokretu. Me─Ĺutim, ovi stolovi mogu biti pogodni za razli─Źite situacije. Ovalni stolovi sli─Źni su okruglim, ali kod njih raspodela energije nije jednaka.┬á

Radni sto

Boja je va┼żna stavka feng ┼íui filozofije

Boja je veoma va┼żna kod feng shuija. Za dobar feng shui bi trebalo da obratite naro─Źitu pa┼żnju prilikom odabira nijanse za va┼í radni sto. Braon boja prizemljuje i stvara ose─çaj komfora. Crna je introspektivna boja i pospe┼íuje i stvara ose─çaj otvorenosti. Bela omoguc╠üuje jasnoc╠üu i disciplinu. Siva boja sli─Źna beloj, ali ima ve─çu mo─ç da oja─Źa fokus. Zelena boja revitalizuje, to je boja kreativnosti. Crvena boja sna┼żno podsti─Źe na akciju, ali nije dobar izbog na duge staze. Mnogi stolovi tako─Ĺe kombinuju nekoliko materijala, kao i nekoliko boja. Na primer, mo┼żete imati drveni sto sa metalnim nogama ili radni sto koji ima nekoliko boja. Uvek pogledajte sve smernice feng ┼íuija, a zatim donosite odluku na osnovu svojih potreba.

Pozicija va┼íeg sto veoma je va┼żna za dobar feng shui. Najmanje povoljni polo┼żaji su kada je radni sto okrenut ka zidu ili prozoru, ┬ákada se nalazi u direktnoj liniji sa vratima ili je pozicioniran tako da okre─çete le─Ĺa ulazu u prostoriju. Najpovoljnije postavljanje stola je u takozvanom komanduju─çam pozicija i podrazumeva da imate pogled na vrata, ali se ne nalazite direktno u liniji sa njima i iza le─Ĺa vam se nalazti zid.┬á