Connect with us
Građevina

Kako da znate kada su vam potrebni radovi na kući?

Ako ste vlasnik kuće, veliki su izgledi da ste pokušali sa sopstvenim popravkama kako biste uštedeli novac. Ako niste upoznati sa tajnama koje profesionalci koriste, veća je verovatnoća da ćete naići na vremenska i uska grla koja čine proces prilično frustrirajućim. Evo nekih „caka“ kojih biste trebalo da se pridržavate prilikom radova na objektu.

Instalirajte Centralni sistem za vazduh

Ovo je zapravo mnogo jednostavniji koncept nego što možda mislite, posebno ako imate sistem prisilnog vrućeg vazduha sa prostorom za širenje. Tom Salivan, vlasnik T.M. Sullivan Construction je napomenuo da je instalacija centralnog sistema za vazduh možda malo složenija za podvodne vodne pare, električne ili tople vode.

Kreirajte providnu završnicu na zidovima

Četkica i valjak vam mogu omogućiti profesionalnu završnu obradu plafona i zidova. Međutim, trebalo bi da planirate unapred ako želite da gipsani zidovi budu realizovani u okviru budžeta. Ručni alat je obično bolji izbor za vaše zidove, pogotovo ako želite da izvršite nadogradnju koja štede energiju i uključuju stvaranje gornje ili ugradne rasvete u sobi.

Osigurajte da vaš dom ima odgovarajuću drenažu

Ako prljavština, prašina i vlaga nestanu iz vašeg doma, uštedećete mnogo novca sprečavanjem problema koji zahtevaju popravak. Starije kuće su posebno problematične kada je reč o odvodnjavanju i možda ćete želeti da koristite stručnost stručnjaka da biste se oslobodili temelja sa svojstvima koja su erodirana ili onih sa strmim padinama.

Očistite okolinu

Provera korenske strukture bilo kakvih stabala na vašem imanju je neophodna ako se useljavate u novu kuću, posebno u ruralnom području. Velika stabla koja nisu pravilno posađena mogu imati agresivne korenske sisteme koji mogu usporiti vaše radove ili čak i temelj vašeg doma. Koreni se mogu proširiti daleko više od onoga što amateri mogu misliti, tako da nikada ne podcenjujte moć Majke Prirode u ovom scenariju.

Kompletna rutinska kućna inspekcija

Uvek biste trebali znati šta se dešava u vašem domu vršeći neformalne inspekcije svake nedelje ili barem jednom mesečno. Evo nekih od simptoma koji mogu ukazivati na ozbiljniji problem:

Ako i jeste u redu sve što ste proverili i dalje vam je potrebna rutinska kontrola od strane stručnjaka najmanje jednom godišnje. Ovo je tajna broj jedan među izvođačima radova – pronalaženje problema pre nego što se prošire ključni je deo održavanja jeftinih popravki i održavanja kuća.

Iako možda nećete koristiti sve ove savete za svoje projekte, uvek je dobro imati dobro znanje o tome šta se dešava oko vaše kuće kada izvođači dođu. Ako imate na umu gore navedeno, moći ćete donositi bolje odluke o tome koja poboljšanja želite i na koji način ih želite izvršiti. Kako kaže HomeAdvisor, obavezno je da bilo koji dobavljač koga zaposlite ima licencu za generalne izvođače radova, čak i ako ih angažujete samo za mali posao ili proveru.

Izvor:  thespruce.com