Connect with us

Građevina

Koliko rast cena građevinskog materijala utiče na poslovanje?

Objavljeno

:

Rast cena građevinskog materijala tema je koja je poslednjih meseci veoma aktuelna. Cene građevinskog materijala počele su rastu od januara 2021., ali se drastičan skok osetio u martu i aprilu.

Koliko poskupljenje građevinskog materijala utiče na poslovanje našeg klijenta, kompaniju Enerset doo iz Beograda, pitali smo Dragana Vučićevića, menadžera prodaje u ovoj kompaniji.

grejni kablovi

Foto: Enerset doo / Nexans grejni kablovi

Tržište u Srbiji često, kao i društvo, poprima estradne oblike i sklono je pomodarstvu, pa tako zbog porasta cene metala i međunarodnog transporta, rastu i cene frizerskih i kozmetičkih usluga iako ne postoji jasna korelacija, ali jednostavno je tako. Međutim, to su prolazne tržišne anomalije, koje će osnovni ekonomski i tržišni principi zasnovani na zakonu ponude i tražnje vratiti u ravnotežu. Na duži rok, ovakve situacije su dobre jer podstiču „prirodnu selekciju“ i oslobađaju tržište od nelojalne konkurencije i mešetara.

Kao društveno i tržišno odgovorna firma, Enerset doo se odlučio da ne isprati ovaj trend. Da bismo zaštitili kupce, a posebno svoje saradnike i distributere odlučili smo da amortizujemo ovaj udar, pa tako nismo povećavali cene vodeći računa o satisfakciji krajnjih kupaca.

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno