Connect with us
Gra─Ĺevina

Koliko rast cena gra─Ĺevinskog materijala uti─Źe na poslovanje?

Rast cena gra─Ĺevinskog materijala tema je koja je poslednjih meseci veoma aktuelna. Cene gra─Ĺevinskog materijala po─Źele su rastu od januara 2021., ali se drasti─Źan skok osetio u martu i aprilu.

Koliko poskupljenje gra─Ĺevinskog materijala uti─Źe na poslovanje na┼íeg klijenta, kompaniju Enerset doo iz Beograda, pitali smo Dragana Vu─Źi─çevi─ça, menad┼żera prodaje u ovoj kompaniji.

grejni kablovi

Foto: Enerset doo / Nexans grejni kablovi

Tr┼żi┼íte u Srbiji ─Źesto, kao i dru┼ítvo, poprima estradne oblike i sklono je pomodarstvu, pa tako zbog porasta cene metala i me─Ĺunarodnog transporta, rastu i cene frizerskih i kozmeti─Źkih usluga iako ne postoji jasna korelacija, ali jednostavno je tako. Me─Ĺutim, to su prolazne tr┼żi┼íne anomalije, koje ─çe osnovni ekonomski i tr┼żi┼íni principi zasnovani na zakonu ponude i tra┼żnje vratiti u ravnote┼żu. Na du┼żi rok, ovakve situacije su dobre jer podsti─Źu ÔÇ×prirodnu selekcijuÔÇť i osloba─Ĺaju tr┼żi┼íte od nelojalne konkurencije i me┼íetara.

Kao dru┼ítveno i tr┼żi┼íno odgovorna firma, Enerset doo se odlu─Źio da ne isprati ovaj trend. Da bismo za┼ítitili kupce, a posebno svoje saradnike i distributere odlu─Źili smo da amortizujemo ovaj udar, pa tako nismo pove─çavali cene vode─çi ra─Źuna o satisfakciji krajnjih kupaca.