Connect with us
Novosti

Svečano je otvorena konferencija „Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu“ u Sarajevu

Danas je svečano otvorena konferencija „Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu“ i trajaće dva dana. Čast za svečano otvaranje pripala je ministru privrede kantona Sarajevo Adnanu Deliću koji je u svome govoru iskazao važnost održavanja ovakvih događaja za BiH, ali i za ceo region. Pozdravio je goste, poželeo im produktivan i uspešan rad i boravak u Sarajevu.

Ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Delić

Ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Delić

„Zadovoljstvo mi je što imam priliku da otvorim ovu konferenciju. Neophodno je da imamo što više ovakvih skupova kako bismo učinili našu privredu konkurentnijom. Veoma mi je drago što ova konferencija ima interakciju između privatnog i naučnog sektora“, kazao je ministar Delić.

Izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. Nedžad Memić

Izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. Nedžad Memić

U uvodnom delu, prisutnima se obratio i izvršni direktor kompanije Sfera d.o.o. Nedžad Memić, zahvalivši se na velikom odzivu, ističući da su Sferine konferencije iz domene građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regionu kao mesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmene iskustava i znanja, te kao takve važe za respektabilan događaj, što potvrđuju posetioci iz celog regiona.

„Izuzetno mi je drago što vas mogu pozdraviti u ime organizatora i poželeti vam dobrodošlicu na XII po redu naučno stručnu konferenciju „Sfera 2022“. Imaćemo priliku da zaista uživamo u kvalitetnim predavanjima. Zahvaljujem se svim našim sponzorima, izlagačima i učesnicima ovogodišnje konferencije“, poručio je Memić.

Sektor za energetiku Ministarstva spoljašnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Minela Pita

Sektor za energetiku Ministarstva spoljašnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Minela Pita

Ispred sektora za energetiku Ministarstva spoljašnje trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obratila se Minela Pita, koja je održala i kratko uvodno predavanje vezano za energetsku efikasnost, temu koja će se o obrađivati na konferenciji.

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH kazao je kako je izuzetno ponosan što je Sfera kao kompanija prepoznala Privrednu komoru FBiH da uvek bude uključena u ovaj rad. Istakao je da i ovogodišnja konferencija vrlo značajna za segment građevinarstva i da su kompanije čiji će predstavnici govoriti i predstavljati se na ovogodišnjoj konferenciji generator inovativnih rešenja.

Tihomir Anđelić, Institut za standardizaciju BiH

Tihomir Anđelić, Institut za standardizaciju BiH

Tihomir Anđelić, menadžer odeljenja za standardizaciju iz oblasti ISO/CEN, ispred Instituta za standardizaciju BiH u svome obraćanju istakao je da su ovakvi skupovi itekako važni za BiH, ali i za ceo region sa naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje će se obrađivati tokom dvodnevnog događaja.

Teme koje će se predstaviti su: propisi i legislative, energetska efikasnost, arhitektonski trendovi i savremeni objekti, otvori u arhitekturi, BIM u arhitekturi otvora, iskustva i praktični saveti. Posebnu pažnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja će se održati drugog dana, a u koju se uključe svi učesnici konferencije.

Međunarodna konferencija „Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu“

Međunarodna konferencija „Sfera 2022: Otvori u građevinarstvu“

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku 

Organizator događaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Mašinskim fakultetom Zenica, Građevinskim fakultetom Univerziteta „Džemal Bijedić“ Mostar, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, TÜV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
Čevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba