Connect with us
Novosti

Sve─Źano je otvorena konferencija ÔÇ×Sfera 2022: Otvori u gra─ĹevinarstvuÔÇť u Sarajevu

Danas je sve─Źano otvorena konferencija ÔÇ×Sfera 2022: Otvori u gra─ĹevinarstvuÔÇť i traja─çe dva dana. ─îast za sve─Źano otvaranje pripala je ministru privrede kantona Sarajevo Adnanu Deli─çu koji je u svome govoru iskazao va┼żnost odr┼żavanja ovakvih doga─Ĺaja za BiH, ali i za ceo region. Pozdravio je goste, po┼żeleo im produktivan i uspe┼ían rad i boravak u Sarajevu.

Ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Deli─ç

Ministar privrede kantona Sarajevo Adnan Deli─ç

ÔÇ×Zadovoljstvo mi je ┼íto imam priliku da otvorim ovu konferenciju. Neophodno je da imamo ┼íto vi┼íe ovakvih skupova kako bismo u─Źinili na┼íu privredu konkurentnijom. Veoma mi je drago ┼íto ova konferencija ima interakciju izme─Ĺu privatnog i nau─Źnog sektoraÔÇť, kazao je ministar Deli─ç.

Izvr┼íni direktor kompanije Sfera d.o.o. Ned┼żad Memi─ç

Izvr┼íni direktor kompanije Sfera d.o.o. Ned┼żad Memi─ç

U uvodnom delu, prisutnima se obratio i izvr┼íni direktor kompanije Sfera d.o.o. Ned┼żad Memi─ç, zahvaliv┼íi se na velikom odzivu, isti─Źu─çi da su Sferine konferencije iz domene gra─Ĺevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i prepoznatljive u regionu kao mesto komunikacije, uspostavljanja saradnje i razmene iskustava i znanja, te kao takve va┼że za respektabilan doga─Ĺaj, ┼íto potvr─Ĺuju posetioci iz celog regiona.

ÔÇ×Izuzetno mi je drago ┼íto vas mogu pozdraviti u ime organizatora i po┼żeleti vam dobrodo┼ílicu na XII po redu nau─Źno stru─Źnu konferenciju ÔÇ×Sfera 2022ÔÇť. Ima─çemo priliku da zaista u┼żivamo u kvalitetnim predavanjima. Zahvaljujem se svim na┼íim sponzorima, izlaga─Źima i u─Źesnicima ovogodi┼ínje konferencijeÔÇť, poru─Źio je Memi─ç.

Sektor za energetiku Ministarstva spoljašnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Minela Pita

Sektor za energetiku Ministarstva spoljašnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Minela Pita

Ispred sektora za energetiku Ministarstva spolja┼ínje trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obratila se Minela Pita, koja je odr┼żala i kratko uvodno predavanje vezano za energetsku efikasnost, temu koja ─çe se o obra─Ĺivati na konferenciji.

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH

Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore FBIH

Mirsad Ja┼íarspahi─ç, predsednik Privredne komore FBIH kazao je kako je izuzetno ponosan ┼íto je Sfera kao kompanija prepoznala Privrednu komoru FBiH da uvek bude uklju─Źena u ovaj rad. Istakao je da i ovogodi┼ínja konferencija vrlo zna─Źajna za segment gra─Ĺevinarstva i da su kompanije ─Źiji ─çe predstavnici govoriti i predstavljati se na ovogodi┼ínjoj konferenciji generator inovativnih re┼íenja.

Tihomir An─Ĺeli─ç, Institut za standardizaciju BiH

Tihomir An─Ĺeli─ç, Institut za standardizaciju BiH

Tihomir An─Ĺeli─ç, menad┼żer odeljenja za standardizaciju iz oblasti ISO/CEN, ispred Instituta za standardizaciju BiH u svome obra─çanju istakao je da su ovakvi skupovi itekako va┼żni za BiH, ali i za ceo region sa naglaskom na sve teme koje su aktuelne, a koje ─çe se obra─Ĺivati tokom dvodnevnog doga─Ĺaja.

Teme koje ─çe se predstaviti su: propisi i legislative, energetska efikasnost, arhitektonski trendovi i savremeni objekti, otvori u arhitekturi, BIM u arhitekturi otvora, iskustva i prakti─Źni saveti. Posebnu pa┼żnju izaziva panel diskusija o temi konferencije, koja ─çe se odr┼żati drugog dana, a u koju se uklju─Źe svi u─Źesnici konferencije.

Me─Ĺunarodna konferencija ÔÇ×Sfera 2022: Otvori u gra─ĹevinarstvuÔÇť

Me─Ĺunarodna konferencija ÔÇ×Sfera 2022: Otvori u gra─ĹevinarstvuÔÇť

Ulaz je besplatan, a program pogledajte na linku 

Organizator doga─Ĺaja je kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Ma┼íinskim fakultetom Zenica, Gra─Ĺevinskim fakultetom Univerziteta ÔÇ×D┼żemal Bijedi─çÔÇť Mostar, Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, T├ťV NORD Adriatic d.o.o., ift Hrvatska d.o.o. Zagreb, a u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

SFERA logo

Sfera d.o.o. Mostar
─îevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba