Connect with us
Arhitektura

Hotel Hilton u Beogradu otvoren do kraja sedmice

Hotel „Hilton“ bi─çe otvoren u Beogradu do kraja sedmice, izjavio je beogradski gradona─Źelnik Sini┼ía Mali, preneo je Beoinfo.

Hotel Hilton, Beograd

Mali je posle obilaska hotela „Mama Shelter“, koji ─çe zvani─Źno biti otvoren 8. marta, rekao da je Beograd 2013. godine imao 67 hotela, a da ih danas ima 95.

„Do kraja ove nedelje otvaramo i hotel ‘Hilton’. To je potvrda da su Srbija i Beograd stabilni za investiranje i da turizam postaje dominantna privredna grana. Investicije u hotele su uvek dugoro─Źne i oni koji to ─Źine znaju da moraju da ra─Źunaju na dugoro─Źnu ekonomsku i politi─Źku stabilnost i prosperitet“, rekao je Mali.

On je dodao da je Beograd samo prošle godine imao prihod 750 miliona evra od turizma, više od milion posetilaca i preko dva miliona noćenja.

Hilton Hotel, Beograd

„Ove godine ┼żelimo da imamo milijardu evra prihoda od turizma, a da bismo to postigli, trebaju nam ovakvi hoteli i ovakvi investitori“, rekao je gradona─Źelnik.

Hilton je luksuzni hotel sa pet zvezdica, koji ─çe imati osam spratova i 242 sobe. Mali je istakao da je za Beograd va┼żno da postoje presti┼żni hoteli, poput Hajata, Hiltona i Sent Rid┼żisa.

Izvor: Beoinfo