Connect with us
Arhitektura

Hotel Hilton u Beogradu otvoren do kraja sedmice

Hotel „Hilton“ biće otvoren u Beogradu do kraja sedmice, izjavio je beogradski gradonačelnik SiniÅ”a Mali, preneo je Beoinfo.

Hotel Hilton, Beograd

Mali je posle obilaska hotela „Mama Shelter“, koji će zvanično biti otvoren 8. marta, rekao da je Beograd 2013. godine imao 67 hotela, a da ih danas ima 95.

„Do kraja ove nedelje otvaramo i hotel ‘Hilton’. To je potvrda da su Srbija i Beograd stabilni za investiranje i da turizam postaje dominantna privredna grana. Investicije u hotele su uvek dugoročne i oni koji to čine znaju da moraju da računaju na dugoročnu ekonomsku i političku stabilnost i prosperitet“, rekao je Mali.

On je dodao da je Beograd samo proÅ”le godine imao prihod 750 miliona evra od turizma, viÅ”e od milion posetilaca i preko dva miliona noćenja.

Hilton Hotel, Beograd

„Ove godine želimo da imamo milijardu evra prihoda od turizma, a da bismo to postigli, trebaju nam ovakvi hoteli i ovakvi investitori“, rekao je gradonačelnik.

Hilton je luksuzni hotel sa pet zvezdica, koji će imati osam spratova i 242 sobe. Mali je istakao da je za Beograd važno da postoje prestižni hoteli, poput Hajata, Hiltona i Sent Ridžisa.

Izvor: Beoinfo