Connect with us

Energetska efikasnost

Stolice od recikliranih dečijih igračaka

Objavljeno

:

Brend Ecobirdi koristio je reciklirane plastične igračke da bi kreirao čitav niz živopisnog nameštaja za decu, a sa ciljem podizanja njihove „svesti o održivosti“. Naime, sa sveobuhvatnim ciljem uvođenja dece u tzv. kružnu ekonomiju, svi delovi iz kolekcije Ecobirdi’s su napravljeni od starih plastičnih igračaka i mogu se potpuno reciklirati.

Foto: www.dezeen.com

Posle svog debija na ovogodišnjem Maison & Objet sajmu nameštaja, kolekcija sadrži laganu stolicu zvanu Charlie koja ima zaobljene noge i ivice i „prateću“ stolicu nazvanu Luisa.

Brend, koji je rekao da ima za cilj da „stvori delove koji omogućavaju deci da iskuse kreativnost i istovremeno podižu svest o održivosti“, kofinansira COSME – program EU koji ima za cilj da olakša rad malim i srednjim preduzećima i pristupi finansiranju u svim fazama njihovog životnog ciklusa.

Foto: www.dezeen.com

Prva kolekcija Ecobirdia usledila je posle detaljne dvogodišnje studije o načinu održivog recikliranja plastičnih igračaka.

Prateća knjiga sa ograničenim izdanjem plus školski program dizajnirana je da uvede decu u kružnu ekonomiju – koja ima za cilj smanjenje resursa i otpada korišćenjem održivih materijala za stvaranje dugotrajnih proizvoda koji se mogu reciklirati – i inspirisati ih da doprinesu održivoj budućnost. Divna ideja.

Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno