Connect with us
Energetska efikasnost

Stolice od recikliranih de─Źijih igra─Źaka

Brend Ecobirdi┬ákoristio je reciklirane plasti─Źne igra─Źke da bi kreirao ─Źitav niz ┼żivopisnog name┼ítaja za decu, a sa ciljem podizanja njihove „svesti o odr┼żivosti“. Naime, sa sveobuhvatnim ciljem uvo─Ĺenja dece u tzv. kru┼żnu ekonomiju, svi delovi iz kolekcije Ecobirdi’s su napravljeni od starih plasti─Źnih igra─Źaka i mogu se potpuno reciklirati.

Foto: www.dezeen.com

Posle svog debija na ovogodi┼ínjem Maison & Objet sajmu name┼ítaja, kolekcija sadr┼żi laganu stolicu zvanu Charlie koja ima zaobljene noge i ivice i „pratec╠üu“ stolicu nazvanu Luisa.

Brend, koji je rekao da ima za cilj da „stvori delove koji omoguc╠üavaju deci da iskuse kreativnost i istovremeno podi┼żu svest o odr┼żivosti“, kofinansira COSME – program EU koji ima za cilj da olak┼ía rad malim i srednjim preduzec╠üima i pristupi finansiranju u svim fazama njihovog ┼żivotnog ciklusa.

Foto: www.dezeen.com

Prva kolekcija Ecobirdia usledila je posle detaljne dvogodi┼ínje studije o na─Źinu odr┼żivog recikliranja plasti─Źnih igra─Źaka.

Pratec╠üa knjiga sa ograni─Źenim izdanjem plus ┼íkolski program dizajnirana je da uvede decu u kru┼żnu ekonomiju – koja ima za cilj smanjenje resursa i otpada kori┼í─çenjem odr┼żivih materijala za stvaranje dugotrajnih proizvoda koji se mogu reciklirati – i inspirisati ih da doprinesu odr┼żivoj buduc╠ünost. Divna ideja.

Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com