Connect with us
Enterijer

Kako da uredite stan ako imate malu decu?

Kad imate decu, pogotovo malu, ne mo┼żete ba┼í da dekori┼íete dom kako vam padne na pamet. Dosta toga njima mora da se prilagodi. Najbolje je da, ako je mogu─çe, imate otvoreni prostor, da kuhinja bude spojena sa dnevnom sobom jer ─çe vam tako deca biti na oku sve vreme. Ali, kakav god stan bio, najva┼żnije je da se lako odr┼żava. Izbegavajte beli name┼ítaj, duge zavese koje se vuku po podu, tepihe od zida do zida.

Birajte izdr┼żljive materijale, poput somota, vune, pamuka sa malo sintetike koja daje ja─Źinu. Nabavite jastu─Źnice jer ih je lak┼íe prati nego cele jastuke. Odli─Źan izbor je ko┼żna garnitura jer se lako ─Źisti, ali nemojte da be┼żite od jarkih boja i ┼íara, one mogu biti va┼íi saveznici jer ─çe se mrlje i fleke manje videti.

Minimalizam je najbolji kada imate malu decu

Oslobodite se vi┼íka stvari, va┼í najbolji prijatelj, kad je re─Ź o pravcima u dizajnu, jeste minimalizam, pogotovo dok su deca jo┼í mala. Jo┼í jedan stil koji prili─Źi domu sa naslednicima je boho jer podrazumijeva kreativnost, le┼żernost i nije neophodno da svaka stvar bude na svom mestu. Da biste, ipak, izbegli nered, napravite ┼íto vi┼íe polica i komoda.

Valjalo bi da hodnik ili neki drugi deo stana bude potpuno prazan i ─Źist, da deca tu mogu da se igraju kad je napolju hladno. Jedan deo kuhinje ili trpezarije posvetite de─Źijim radovima jer ─çe tako biti ponosni na sebe, a ima─çe utisak da se i oni pitaju oko ure─Ĺenja prostora. Mo┼żete celom du┼żinom nekog zida staviti tablu za pisanje, pa ─çete napraviti kompromis izme─Ĺu ┼żelje mali┼íana za crtanjem i ─Źistih zidova.

Savet plus: Odvikli smo se od satova po┼íto sve imamo na „pametnim“ telefonima, ali oka─Źite veliki ─Źasovnik u trpezariju ili dnevnu sobu da biste deci usadili ose─çaj za vreme. Istovremeno, to ─çe biti lep detalj u enterijeru.