Connect with us
Energetska efikasnost

Hisense Hi-Therma novi model toplotne pumpe

Sistem toplotne pumpe vazduh-voda je revolucionarni niskoenergetski sistem za hlađenje, grejanje i zagrevanje tople vode za domaćinstvo. Pruža izvanredne performanse čak i pri ekstremnim spoljnim temperaturama.

Opseg rada uređaja u režimu grejanja je od -25 oC do +35 oC spoljnje temperature vazduha sa izlaznom temperaturom vode do maksimalno 65 oC, dok je opseg rada u režimu hlađenja od +5 oC do +46 oC. Kako je početkom 2023. godine iz fabrike Qingdao Hisense Hitachi na naše tržište došao novi model toplotne pumpe pod nazivom Hi-Therma, prvobitne verzije split i monoblock uređaja sada su upotpunjene i modelom Integra u kapacitetu od 4.4 kW do 16 kW. Model 3u1, koji vam pruža mogućnost grejanja, hlađenja sa integrisanim bojlerom od 230 l za zagrevanje sanitarne potrošne tople vode. Uređaj sa visoko efikasnim DC inverter dvostruko rotacionim kompresorom koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom komore sa dvostepenom kompresijom koja efikasno smanjuje vibracije, buku i poboljšava performanse kompresora.

Pojednostavljena instalacija i veća ušteda prostora

Integrisan rezervoar za vodu i komponente za kontrolu rada uređaja zajedno mogu Vam uštedeti do 30% prostora u Vašem domu ili objektu, dajući Vam više mogućnosti i šansu da svoj prostor koristite za druge namene. Posebno dizajnirana unutrašnja jedinica sa objedinjenim komponentama u jednu celinu rezultuje mnogo lakši i praktičniji transport ili premeštanje. Postavite uređaj gde god želite bez muke.

Gabariti spoljašnje jedinice su smanjeni kako bi se uklopila u svaki prostor i eksterijer, dok su performanse uređaja ostale nepromenjene. Dobitnici smo Reddot nagrade 2022. godine, za minimalistički, a opet sofisticirani dizajn. Odlikuju ga prave linije i klasična kombinacija bele i sive boje, tako da upotpunjuje svaki stil unutrašnjeg uređenja, ostvarujući savršeni spoj forme i funkcije. Dizajn sa zaobljenim uglovima smanjuje rizik od oštećenja. Kontroler je jednostavan za korišćenje i navigaciju sa intuitivnom svetlosnom trakom koja Vam pokazuje status Vašeg sistema u realnom vremenu.

  • Plava boja: režim hlađenja ili proces odleđivanja.
  • Žuta boja: režim grejanja.
  • Narandžasta boja: priprema tople potrošne vode.
  • Crvena boja: signalizirana greška.
Hisense toplotna pumpa

Hisense toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32

Rashladno sredstvo R32 ispunjava standarde regulacije F-gasa opisane u Uredbi EU 517/2014. Hisense Hi-Therma sistem toplotne pumpe usvaja i u potpunosti koristi rashladno sredstvo R32, što je dobro rešenje za postizanje novih evropskih ciljeva emisije CO2.

  • Nulti potencijal oštećenja ozona (ODP);
  • Niži potencijal globalnog zagrevanja (GWP);
  • Jednokomponentno rashladno sredstvo, lako za rukovanje i recikliranje.

Visoka inteligencija i pametna kontrola

Putem pametne aplikacije Hisense Hi-Mit II, korisnici mogu lako da kontrolišu Hi-Therma uređaje. Moguće je kontrolisati sobnu temperaturu bilo kada i bilo gde. Ovo je moguće koristiti nakon povezivanja Hi-Mit adaptera na internet preko ožičenog ili bežičnog LAN-a. Hi-Therma uređaji imaju mogućnost nezavisne kontrole temperature do 7 prostorija, ugradnjom temperaturnih senzora ili sobnih termostata u prostorije. U jednom Hi-Therma sistemu, može se koristiti do 2 sobna termostata i maksimalno 6 zidnih temperaturnih senzora.

Premium rezervoar za vodu od nerđajućeg čelika

Koristeći DUPLEX 2205 materijal za izradu rezervoara postignuta je isporuka tople potrošne vode visokog kvaliteta uz minimalne troškove održavanja. Rezervoar za vodu takođe dolazi standardno sa funkcijama električnog grejanja i sterilizacije koje se mogu zasebno kontrolisati. Hi-Therma se može kombinovati sa postojećim kotlovima ili solarnim panelima, što ga čini najboljom alternativom tradicionalnim sistemima u starim zgradama. Moguće je zadati dve različite temperature polaznog voda i na taj način voditi dva različita temperaturna kruga. Kao najčešći primer se može uzeti korišćenje fan coil uređaja i podnog grejanja, a Vi imate mogućnost promene i vođenja obe polazne temperature ponaosob putem centralnog kontrolera.

Hisense toplotna pumpa

Hisense toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o

Savetujemo da u slučaju većeg broja potrošača (točećih mesta) predvidite recirkulacioni vod sa pumpom, čime je omogućeno trenutno snabdevanje toplom vodom na svim potrošačima u svakom momentu. Na taj način omogućujemo distribuciju tople sanitarne vode momentalno i bez čekanja da nam do željenog potrošača stigne zagrejana voda. Takođe poseduje i ECO mod koji ima za cilj da uštedi što je više moguće energije za što manje utrošene.

Korisnik ima mogućnost pregleda potrošnje energije i upoređivanja vrednosti do par godina unazad, očitavajući na centralnom kontroleru. Hi-Therma sistem toplotne pumpe takođe može da se koristi i za zagrevanje bazenske vode. Moguće je zagrejati vodu u bazenu na temperaturu između 24 i 33 oC. Novim modelom toplotne pumpe povećana je i maksimalna visinska razlika između unutrašnje i spoljašnje jedinice, kao i maksimalna dozvoljena dužina cevovoda.

Na www.hitherma-designer.com moguće je pristupiti softveru namenjenom projektantima i izvođačima za precizan izbor uređaja prema Vašim projektnim zahtevima. Na ovaj način i uz pomoć stručnih inženjera Delta Terma odaberite najefikasnije i najekonomičnije rešenje za vaš objekat.

Delta Term logo

DELTA TERM d.o.o.
Svetog Save 26 (naselje Radio Far), 11271 Surčin-Beograd, Srbija
Tel/Fax: +381 11 3133 015; 3131 450; 3133 016; 3131 353
Mob: +381 63 4433 79; 63 6622 92
Maloprodaja: +381 62 3927 66

Radno vreme: 08-16h (08-14h subotom)
prodaja@deltaterm.com
www.deltaterm.com