Connect with us
Energetska efikasnost

Hisense Hi-Therma novi model toplotne pumpe

Sistem toplotne pumpe vazduh-voda je revolucionarni niskoenergetski sistem za hla─Ĺenje, grejanje i zagrevanje tople vode za doma─çinstvo. Pru┼ża izvanredne performanse ─Źak i pri ekstremnim spoljnim temperaturama.

Opseg rada ure─Ĺaja u re┼żimu grejanja je od -25 oC do +35 oC spoljnje temperature vazduha sa izlaznom temperaturom vode do maksimalno 65 oC, dok je opseg rada u re┼żimu hla─Ĺenja od +5 oC do +46 oC. Kako je po─Źetkom 2023. godine iz fabrike Qingdao Hisense Hitachi na na┼íe tr┼żi┼íte do┼íao novi model toplotne pumpe pod nazivom Hi-Therma, prvobitne verzije split i monoblock ure─Ĺaja sada su upotpunjene i modelom Integra u kapacitetu od 4.4 kW do 16 kW. Model 3u1, koji vam pru┼ża mogu─çnost grejanja, hla─Ĺenja sa integrisanim bojlerom od 230 l za zagrevanje sanitarne potro┼íne tople vode. Ure─Ĺaj sa visoko efikasnim DC inverter dvostruko rotacionim kompresorom koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom komore sa dvostepenom kompresijom koja efikasno smanjuje vibracije, buku i pobolj┼íava performanse kompresora.

Pojednostavljena instalacija i veća ušteda prostora

Integrisan rezervoar za vodu i komponente za kontrolu rada ure─Ĺaja zajedno mogu Vam u┼ítedeti do 30% prostora u Va┼íem domu ili objektu, daju─çi Vam vi┼íe mogu─çnosti i ┼íansu da svoj prostor koristite za druge namene. Posebno dizajnirana unutra┼ínja jedinica sa objedinjenim komponentama u jednu celinu rezultuje mnogo lak┼íi i prakti─Źniji transport ili preme┼ítanje. Postavite ure─Ĺaj gde god ┼żelite bez muke.

Gabariti spolja┼ínje jedinice su smanjeni kako bi se uklopila u svaki prostor i eksterijer, dok su performanse ure─Ĺaja ostale nepromenjene. Dobitnici smo Reddot nagrade 2022. godine, za minimalisti─Źki, a opet sofisticirani dizajn. Odlikuju ga prave linije i klasi─Źna kombinacija bele i sive boje, tako da upotpunjuje svaki stil unutra┼ínjeg ure─Ĺenja, ostvaruju─çi savr┼íeni spoj forme i funkcije. Dizajn sa zaobljenim uglovima smanjuje rizik od o┼íte─çenja. Kontroler je jednostavan za kori┼í─çenje i navigaciju sa intuitivnom svetlosnom trakom koja Vam pokazuje status Va┼íeg sistema u realnom vremenu.

  • Plava boja: re┼żim hla─Ĺenja ili proces odle─Ĺivanja.
  • ┼Żuta boja: re┼żim grejanja.
  • Narand┼żasta boja: priprema tople potro┼íne vode.
  • Crvena boja: signalizirana gre┼íka.
Hisense toplotna pumpa

Hisense toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32

Rashladno sredstvo R32 ispunjava standarde regulacije F-gasa opisane u Uredbi EU 517/2014. Hisense Hi-Therma sistem toplotne pumpe usvaja i u potpunosti koristi rashladno sredstvo R32, što je dobro rešenje za postizanje novih evropskih ciljeva emisije CO2.

  • Nulti potencijal o┼íte─çenja ozona (ODP);
  • Ni┼żi potencijal globalnog zagrevanja (GWP);
  • Jednokomponentno rashladno sredstvo, lako za rukovanje i recikliranje.

Visoka inteligencija i pametna kontrola

Putem pametne aplikacije Hisense Hi-Mit II, korisnici mogu lako da kontroli┼íu Hi-Therma ure─Ĺaje. Mogu─çe je kontrolisati sobnu temperaturu bilo kada i bilo gde. Ovo je mogu─çe koristiti nakon povezivanja Hi-Mit adaptera na internet preko o┼żi─Źenog ili be┼żi─Źnog LAN-a. Hi-Therma ure─Ĺaji imaju mogu─çnost nezavisne kontrole temperature do 7 prostorija, ugradnjom temperaturnih senzora ili sobnih termostata u prostorije. U jednom Hi-Therma sistemu, mo┼że se koristiti do 2 sobna termostata i maksimalno 6 zidnih temperaturnih senzora.

Premium rezervoar za vodu od ner─Ĺaju─çeg ─Źelika

Koriste─çi DUPLEX 2205 materijal za izradu rezervoara postignuta je isporuka tople potro┼íne vode visokog kvaliteta uz minimalne tro┼íkove odr┼żavanja. Rezervoar za vodu tako─Ĺe dolazi standardno sa funkcijama elektri─Źnog grejanja i sterilizacije koje se mogu zasebno kontrolisati. Hi-Therma se mo┼że kombinovati sa postoje─çim kotlovima ili solarnim panelima, ┼íto ga ─Źini najboljom alternativom tradicionalnim sistemima u starim zgradama. Mogu─çe je zadati dve razli─Źite temperature polaznog voda i na taj na─Źin voditi dva razli─Źita temperaturna kruga. Kao naj─Źe┼í─çi primer se mo┼że uzeti kori┼í─çenje fan coil ure─Ĺaja i podnog grejanja, a Vi imate mogu─çnost promene i vo─Ĺenja obe polazne temperature ponaosob putem centralnog kontrolera.

Hisense toplotna pumpa

Hisense toplotna pumpa / foto: Hisense, Delta Term d.o.o

Savetujemo da u slu─Źaju ve─çeg broja potro┼ía─Źa (to─Źe─çih mesta) predvidite recirkulacioni vod sa pumpom, ─Źime je omogu─çeno trenutno snabdevanje toplom vodom na svim potro┼ía─Źima u svakom momentu. Na taj na─Źin omogu─çujemo distribuciju tople sanitarne vode momentalno i bez ─Źekanja da nam do ┼żeljenog potro┼ía─Źa stigne zagrejana voda. Tako─Ĺe poseduje i ECO mod koji ima za cilj da u┼ítedi ┼íto je vi┼íe mogu─çe energije za ┼íto manje utro┼íene.

Korisnik ima mogu─çnost pregleda potro┼ínje energije i upore─Ĺivanja vrednosti do par godina unazad, o─Źitavaju─çi na centralnom kontroleru. Hi-Therma sistem toplotne pumpe tako─Ĺe mo┼że da se koristi i za zagrevanje bazenske vode. Mogu─çe je zagrejati vodu u bazenu na temperaturu izme─Ĺu 24 i 33 oC. Novim modelom toplotne pumpe pove─çana je i maksimalna visinska razlika izme─Ĺu unutra┼ínje i spolja┼ínje jedinice, kao i maksimalna dozvoljena du┼żina cevovoda.

Na www.hitherma-designer.com mogu─çe je pristupiti softveru namenjenom projektantima i izvo─Ĺa─Źima za precizan izbor ure─Ĺaja prema Va┼íim projektnim zahtevima. Na ovaj na─Źin i uz pomo─ç stru─Źnih in┼żenjera Delta Terma odaberite najefikasnije i najekonomi─Źnije re┼íenje za va┼í objekat.

Delta Term logo

DELTA TERM d.o.o.
Svetog Save 26 (naselje Radio Far), 11271 Sur─Źin-Beograd, Srbija
Tel/Fax: +381 11 3133 015; 3131 450; 3133 016; 3131 353
Mob: +381 63 4433 79; 63 6622 92
Maloprodaja: +381 62 3927 66

Radno vreme: 08-16h (08-14h subotom)
prodaja@deltaterm.com
www.deltaterm.com