Connect with us
Novosti

12. dani pasivne kuće u Hrvatskoj – Najnaprednija energetski efikasna arhitektura

8.- 10. 11. 2019.
Arhitektonski fakultet / Faculty of Architecture, Fra A. Kačida Miošida 26, 10 000 Zagreb, HR

Obaveštavamo Vas o održavanju trodnevnog međunarodnog skupa s izložbom i stručnim obilascima.
Dvanaestu godinu zaredom ćemo govoriti o najnaprednijoj energetski visoko efikasnoj arhitekturi i gradnji energetskog standarda pasivne kuće, odnosno energetskog razreda A+ novogradnje i obnove do „faktora 10“. Skup se organizuje pod najvišim pokroviteljstvima u saradnji sa vodećim institucijama i stručnim udruženjima.

12. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj su ishodište stručno utemeljenih spoznaja i ostvarenih najboljih praksi novih i obnovljenih zgrada u Hrvatskoj i inostranstvu, usklađenih s definicijama novih tipova pasivnih kuća plus i premium, njihovoj sertifikaciji i odnosu prema definiciji energetski gotovo nulte gradnje.

Prikazaće se funkcionalno različiti projekti i ostvarenja, promovisaće će se novi građevinski materijali i instalacijski sistemi i oprema visoke energetske efikasnosti. Trajne su i teme zakonskog okvira RH i EU te modeli investiranja uključujudi podsticaje i podršku. Izvorna iskustva planiranja, projektovanja i ostvarenja u Hrvatskoj prikazujemo i komentarišemo iz regionalnalnih centara.

Pozivamo stručnjake, nastavnike, studente i učenike, projektante, izvođače, proizvođače, izlagače, investitore, banke, predstavnike gradova, opština, lokalne uprave, fondova, udruženja i institucije kao i sve zainteresovane građane na aktivno učestvovanje, kako bi i 12. Dani pasivne kuće postigli visok nivo razmene i sticanje novih znanja uz kolegijalno druženje.

S poštovanjem,

Za Organizacijski odbor
Red. prof. art. Ljubomir Miščević, dipl.ing.arh.
Voditelj Konzorcija pasivna kuća Hrvatska

Online prijava: www.kpk.hr

Učestvovanje na stručnom skupu boduje se u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata s 2 boda.

info@kpk.hr
miscevic@arhitekt.hr
sunarh@sunarh.hr
www.kpk.hr
www.arhitekt.hr
tel.: (+385) 1 4639394, 1 4639628, 098230940