Connect with us

Energetska efikasnost

Kineski investitor u vetroparkove ulaže u Srbiju

Objavljeno

:

Korporacija Longjuan pauer grup, najveći investitor u vetroparkove u Aziji, namerava da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji. Kinezi planiraju i proširenje u Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Držama.

Vetroturbina

Predsednik Longjuan pauer grupe, Li Enji, izjavio je da su novi projekti u inostranstvu u „ranoj fazi razvoja“, da se odnose na zemlje obuhvaćene kineskom inicijativom „Pojas i Put“, te da je u planu ulaganje i u Srbiju, prenosi u današnjem broju Egzekjutiv njuzleter (Executive Newsletter).

„Fokusirani smo na zemlje koje su geopolitički stabilne, imaju zdrav regulatorni okvir i dobro uspostavljenu tržišnu ekonomiju“, dodao je on.

Ova kineska korporacija je, inače, objavila početkom nedelje da je neto profit u prošloj godini iznosio 608 miliona dolara, što je rast od 8,4 odsto.

Kompanija, koja je deo najvećeg proizvođača struje na svetu, kineskog konglomerata Čajna enerdži investment (China Energy Investment Corporation), osim u Kini, poseduje vetroparkove i u Kanadi i Južnoj Africi.

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno