Connect with us
Novosti

Delta term i Aquatherm – 30 godina zajedničke saradnje

Aquatherm GMBH, najveći svetski proizvođač cevnih sistema od polipropilena ove godine obeležio je 50 godina postojanja.

Pre pedeset godina nemački preduzetnik Gerhard Rozenberg počeo je proizvodnju plastičnih cevi za vodu i grejanje. Taj revolucionarni korak započeo je u svojoj garaži u malom mestu Attendorn. Dugogodišnji naporni rad na veoma inovativnim i u to vreme osporavanim rešenjima u polimernoj industriji Aquatherm je krunisao uspehom pa sada njegovi proizvodi slove za „trend settera“ i lidera na polju instalacija.

Beskompromisni nemački kvalitet i istrajnost u kvalitetu uspeli su da promovišu kompaniju Aquatherm u najpouzdanijeg dobavljača cevnih sistema u čak 75 zemalja sveta. Preko svojih 7 kompanija i sa oko 70 partnerskih firmi, čiji se proizvodi distribuiraju na svim kontinentima, u većini zemalja stoje za tržišnog lidera na tom polju.

Na području Srbije i Crne Gore njihov ekskluzivni partner je kompanija Delta term d.o.o. Beograd koja zastupa Aquatherm već 30 godina. Iz godine u godinu deleći zajedničku strategiju uspeli smo da postavimo Aquatherm na poziciju koja mu sa pravom pripada – broj jedan. Implementacija proizvoda prolazi kroz sve kanale prodaje, a naravno, uz maksimalnu tehničku podršku inženjerskog i prodajnog kadra Delta term-a.

I pre trideset godina, kada je Delta term prvi put promovisao Aquatherm u Beogradu profesionalni sektor ga je teško prihvatao, osporavanja su bila velika i tendencija da se ostane na neinventivnom i zastarelom čeličnom cevovodu bila su neumoljiva. Međutim, pronalazile su se arhitekte, investitori, ViK i HVAC projektanti, izvođači, instalateri i kolege iz trgovinske branše koji su prepoznali velike prednosti Aquatherm-a, njegove uštede u vremenu kao i trajnost i funkcionalnost sistema. To je izrodilo veliki broj referentnih projekata gde je ugrađen Aquatherm dok se za nove projekte ugradnja podrazumeva.

Aquatherm proizvodi se manifestuju u nekoliko grupa instalacija: Aquatherm GREEN, Aquatherm BLUE, Aquatherm RED, Aquatherm ENERGY i Aquatherm BLACK.

Sistemi transporta pijaće vode u objektima

foto: Aquatherm

Sistemi transporta pijaće vode u objektima

Aquatherm GREEN, neprikosnovena „zelena vodovodna cev” za razliku od sličnih na tržištu ima i cevi za razvod tople vode i recirkulacije. Kod Aquatherm GREEN sistema dilatacija cevovoda (najveći problem plastičnih cevnih sistema) je smanjena čak sedam puta.

Sistemi transporta tople i hladne vode u sistemima grejanja i hlađenja

Primenom Aquatherm BLUE cevi u poređenju sa tradicionalnim čeličnim sistemima izbegava se inkrustracija, rđanje kao i smanjena upotreba izolacije cevovoda. Olakšana je sama montaža i značajno je (što je i najbitnije) povećana trajnost i pouzdanost.

Protivpožarni sistemi Aquatherm

foto: Aquatherm

Protivpožarni sistemi

Aquatherm RED proizvodi se, na žalost, trenutno ne distribuiraju na našem području zbog zastarelih protivpožarnih normi u našem sistemu. Iskreno se nadamo da će i ovo uskoro da se promeni.

Predizolovani sistemi za transport tople vode u zemlji

Aquatherm ENERGY je pronašao svoju primenu jer su zahtevi i potrebe za modernim sistemima toplotnih pumpi i čilera sve veći na našem tržištu.

Predizolovani sistemi za transport tople vode u zemlji

foto: Aquatherm

Sistemi plafonskog i zidnog grejanja i hlađenja

Aquatherm BLACK nudi vrhunski komfor u prostorima, a u isto vreme štede na prostoru čime je izbegnuta ugradnja grejnih tela (radijatora i/ili Fan Coil-a). Prostori se jednostavno greju i hlade zidnom i plafonskom površinom.

Prefabrikacija i podrška

Proizvodnja specijalnih delova cevovoda po posebnim zahtevima za klijente – Delta term, kao i Aquatherm, ima obučene ljude koji mogu da od poluproizvoda naprave gotov proizvod spreman za ugradnju. Aquatherm proizvodi su ekološki prihvatljivi i apsolutno održivi u svim sistemima moderne gradnje i uz misiju i viziju koju ima kompanija Delta term savršeno se manifestuju na našem tržištu. Vodeći računa o sve zahtevnijim „Energy Saving” zahtevima kao i strogim principima bezbednosti Aquatherm i Delta term zajedno učestvuju u kreiranju najkvalitetnijih projekata. Bilo da su u pitanju rezidencijalni, hotelski ili glamping objekti, industrijski i logistički centri, premijum poslovni ili healthcare… svi su apsolutno sigurni u jednom – Aquatherm i Delta term jesu sinonim kvaliteta i pouzdanosti.

Delta Term logo

DELTA TERM d.o.o.
Svetog Save 26 (naselje Radio Far), 11271 Surčin-Beograd, Srbija
Tel/Fax: +381 11 3133 015; 3131 450; 3133 016; 3131 353
Mob: +381 63 4433 79; 63 6622 92
Maloprodaja: +381 62 3927 66

Radno vreme: 08-16h (08-14h subotom)
prodaja@deltaterm.com
www.deltaterm.com