Connect with us
Energetska efikasnost

Delta Holding jedan od ESG ┼íampiona ÔÇô Sava Centar primer odr┼żivog poslovanja

U okviru serijala ÔÇťUpoznajte ESG ┼áampioneÔÇŁ predstavnici Ameri─Źke privredne komore u Srbiji (AmCham) posetili su rekonstruisani Sava Centar. Zajedno sa doma─çinima, vi┼íe od 40 gostiju iz AmChama obi┼íli su objekat i upoznali se sa inovativnim tehnolo┼íkim i odr┼żivim re┼íenjima koja su implementirana tokom rekonstrukcije kongresnog i poslovnog dela Sava Centra.

Tijana Koprivica, direktorka odr┼żivog poslovanja Delta Holdinga, predstavila je dobru poslovnu praksu ove kompanije u odre─Ĺivanju ciljeva i strategije odr┼żivog poslovanja. Podsetiv┼íi da je Delta Holding nedavno na Me─Ĺunarodnom ekonomskom forumu Perpektive u Zagrebu progla┼íena za ESG lidera regiona u konkurenciji 49 velikih kompanija iz 8 zemalja Tijana Koprivica je dodala: ÔÇťPosve─çeni smo na┼íem cilju da kao kompanija do 2030. godine smanjimo za 50 odsto karbonski otisak, odnosno, emisije gasova staklene ba┼íte i potro┼ínju iz neobnovljivih izvora energije. Uspeli smo ve─ç za petinu da smanjimo kori┼í─çenje energije iz konvencionalnih izvora tako ┼íto smo instalirali solarne panele na svim objektima kompanije Delta Holding i primenili mere energetske efikasnostiÔÇŁ.

ÔÇťZa┼ítita ┼żivotne sredine, stvaranje preduslova za ┼íire kori┼í─çenje obnovljivih izvora energije i zelena gradnja teme su kojima se godinama unazad bavi AmCham. Pro┼íle godine me─Ĺu na┼íim ─Źlanicama smo sproveli istra┼żivanje o nivou zrelosti privrede kada je re─Ź o primeni ESG politika. Kao rezultat istra┼żivanja proistekla je poseta Sava Centru i kompaniji Delta Holding, jednom od ESG lidera. Na ovaj na─Źin ┼żelimo da ohrabrimo druge kompanije u primeni ESG strategija i podstaknemo razmenu iskustava o najboljim tehnologijama i re┼íenjima, kao i o izazovima sa kojima se kompanije suo─Źavaju, a sve u cilju da celokupna srpska privreda bude na visokom nivou odr┼żivostiÔÇŁ rekla je Ana Vulovi─ç, menad┼żerka za korporativne poslove i komunikaciju u AmCham-u.

Katarina Gaji─ç, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate

Katarina Gaji─ç, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate

Sa istorijom dugom vi┼íe od 40 godina, Sava Centar je od samog po─Źetka postavljao visoke standarde, kroz inovativna arhitektonska re┼íenja i najsavremeniju tehnologiju koji su ─Źinili da uvek bude korak ispred svog vremena naglasila je Katarina Gaji─ç, direktorka projektovanja i izgradnje u kompaniji Delta Real Estate zaklju─Źiv┼íi: ÔÇťZahvaljuju─çi primenjenim ESG re┼íenjima Sava Centar je ispunio kriterijume EU Taxonomy i u postupku je dobijanja BREEAM sertifikata, jednog od najva┼żnijih sistema rangiranja uticaja koji jedna gra─Ĺevina ima na ┼żivotnu sredinuÔÇŁ.