Connect with us
Enterijer

Dekorativna rasveta sa pričom za ahitekturu održivog razvoja i upečatljivog dizajna

Da li se u savremenim enterijerima koristi samo rasveta masovne, industrijske proizvodnje ili danaŔnji klijenti žele i po neki unikatan i drugačiji luster ili lampu? Da li brendovi koji su svoju strategiju usmerili ka ekoloŔki odgovornijoj proizvodnji imaju prednost ili je to u ovom segmentu dizajna enterijera manje važno?

Kakav god da je masovan trend, sigurno je da postoji sve viŔe onih koji vole priče o unikatnom, drugačijem, odgovornijem. Unikatnost, ručni rad, specijalna tehnika izrade i simbolika dizajna, imaju za cilj da se klijent oseti posebnim i zato se u moru istih i sličnih, razlikuju brendovi dekorativne rasvete koji imaju svoju, baŔ specifičnu priču.

Upravo s tom namerom mi u E.L.L. ističemo iz svoje ponude brendove, koji su usmerili strategiju na jedinstvenost i upečatljivost u dizajnu, ali i na jaku ekoloÅ”ku osveŔćenost i uticaj svoje proizvodnje na životnu sredinu.

Slamp ā€“ Inovativni materijali i nesvakidaÅ”nji dizajn

TEHNOPOLIMERI. Slamp je italijanska rasveta jedinstvena po specifičnim materijalima, u čiji razvoj je uloženo 25 godina istraživanja, a sve u cilju smanjenja troÅ”kova životne sredine. U pitanju su tehnopolimeri, plemeniti, nesalomivi materijali koji se mogu oblikovati u razne dekorativne forme i kombinovati sa drugim materijalima, za postizanje gotovo nestvarnih efekata. Uz dizajn istaknutih umetnika, i ručnu izradu pri sklapanju svakog komada rasvete, bez sumnje možemo reći da su visilice, lusteri i stone lampe ovog brenda prava umetnička dela, koja daju nesvakidaÅ”nji akcenat prostoru.

Slamp polimeri italijanska rasveta

Slamp polimeri italijanska rasveta

IZUZETNO LAGANI. Važna odlika ovih materijala je njihova izuzetna lakoća. To daje dizajnerima ove fenomenalne rasvete da se opuste u svojoj kreaciji, ne opterećujući se težinom lustera. Čak i kada je u pitanju luksuzan luster, velikih dimenzija, težina je zanemarljiva, Å”to ukazuje i na njihovu veliku primenjivost kako u luksuznom lobiju nekog hotela, tako i u dnevnom boravku ili trpezariji stana.

BEZ SAKUPLJANJA PRAÅ INE. Skidanje praÅ”ine sa lustera i visilica često predstavlja problem korisnicima, posebno ako su u pitanju suspenzije i lusteri za viÅ”e delova i detalja. JoÅ” jedna važna karakteristika ovog inovativnog materijala iz Slampa je to Å”to ih ne treba čistiti od praÅ”ine. Antistatički elektricitet tehnopolimera onemogućava zadržavanje praÅ”ine i kapljica vode, zbog čega za sve Slampove visilice, lustere i lampe važi definicija, lepe za oko i lake za održavanje.

Možemo slobodno reći da je sva dekorativna rasveta ovog proizvođača autentična i nijednoj slična, a ovom prilikom izdvajamo samo dve kolekcije za koje se najviÅ”e odlučuju dizajneri enterijera, zbog njihove velike primenjivosti u stanovima i restoranima.

Kolekcija Clizia je Slampov decenijski bestseler koji je uvek aktuelan upravo zbog spoja funkcionalnosti i estetike. Kolekcija je inspirisana prirodnom lepotom latica koje su ručno izrađene u Slampovom ateljeu i čine je visilica, zidna i stona lampa u tri varijante boja, bela, crna i zlatna. Najupečatljiviji komad kolekcije Clizia je bežična stona lampa koja podseća na bidermajer, pa pored romantičnog svetla i boje u kojoj je izrađena, ima i simboliku koja se uklapa u ovakve događaje.

Slamp stona lampa Clizia

Slamp stona lampa Clizia

Kolekcija rasvete Accordeon pokazuje beskonačne mogucĢnosti Slampovih tehnopolimera, savijanih u harmoniku, dočaravajucĢi teksturu pliÅ”a. Kolekcija je predstavnik savremenog narativa gde su dizajn, moda, zanatska tehnika i tehnologija u savrÅ”enoj interakciji.

Slamp suspenzija Accordeon

Slamp suspenzija Accordeon

LED kruna tj. visilica Accordeon je najistaknutiji predstavnik kolekcije. Kolekcija je dimabilna, Å”to ostavlja mogućnost prilagođavanja jačine svetla u skladu sa zahtevanom atmosferom. UnutraÅ”ni prsten, savijen kao harminika, može biti u srebrnoj ili zlatnoj boji, Å”to visilici Accordeon daje glamur.

Verzija stone lapme Accordeon, sa punjivom baterijom pravi je detalj za dekoraciju stola. Providna, ručno savijena harmonika satenste teksture, daje i ujednačeno osvetljenje i a svojom lepotom daje pečat celom stolu. SavrÅ”ena je za osvetljavanje intimne večere kod kuće, ako i za stolove u restoranima.

Slamp stona lampa Accordeon

Slamp stona lampa Accordeon

Čarobnost Slampovih lampi i druge dekorativne rasvete, teÅ”ko se može opisati rečima i prikazati slikom. Kada bar jednu vidite uživo, shvatićete kolika je njihova stvarna lepota i autentičnost.

Karman ā€“ Be Yourself

Uz jasnu poruku ā€žBudi svojā€œ, specifičnim dizajnom rasvete, italijanski brend Karman prednjači u svojoj različitosti. Na samo sebi svojstven način, buntom protiv plastike koja sve viÅ”e obmotava naÅ”u planetu, Karman je istakao i svoj novi katalog rasvete. Prirodni materijali i oblici inspirisani samom prirodom i mističnim pričama, tipičan su Karmanov stil.

Za kreativne, odvažne, autentične

Kada vidite set lampi poput Amsterdam iz kolekcije ā€žKarman zooā€œ inspirisanu životinjama ili visilicu Leda nećete imati sumnju da je u pitanju neko zaista jedinstven. Zbog toga je Karman jedan od favorita klijenata koji se ne utapaju u masu, nego preferiraju autentičnost.

Karman zidna lampa Amsterdam

Karman zidna lampa Amsterdam

LEDA je kolekcija led visilica sa ženstvenim dodirom. Mit o Ledi i labudu u potpuno novom susretu poezije i tehnologije. Ogrlica od svetlosti sastavljena od sfera i cilindara od eloksiranog aluminijuma i sa fleksibilnim difuzorom koji je pogodan za razne aranžmane, kako u unutraÅ”njim tako i u spoljaÅ”njim prostorima. Mali metalni utor omogucĢava da promenite izgled i oblik po vaÅ”em izboru i to je ono Å”to ovakve primere rasvete razlikuje od većine. Mogućnost da se visilica i luster prilagodi ličnom ukusu i prostoru, daje posebnu atraktivnost.

Karman visilica Leda

Karman visilica Leda

Galis ā€“ GOING GREEN

Galis je rasveta iz Grčke koja se izdvaja svojom GOING GREEN kolekcijom, specifičnim lusterima i visilicama od dreveta i konopa. Prirodni materijali ove kolekcije odlično su reÅ”enje za enterijer kafića, restorana i barova. Drveni detalji u prostor unose toplinu i odlično se kombinuju sa modernim i minimalističkim stilom. Posebno je tražena za dizajn enterijera koji žele da postignu mediteranski efekat i svojim gostima pruže ugođaj kao da su na moru.

Galis drvena rasveta

Galis drvena rasveta

Takođe, za enterijer u kom preovladavaju različite nijanse i vrste drveta i čiji je akcenat na prirodnim materijalima, ovakav izbor je nepogreÅ”iv.

Projektovati idealno dekorativno osvetljenje u prostoriji je podjednako važno kao i njeno opremanje. Bilo da se koristi kao osnovno osvetljenje, za akcentovanje nekih delova ili je sama po sebi ukras i umetničko delo u enterijeru, njen osnovni cilj je da oplemeni prostor i da specifičan izraz, a mnogo interesantnih modela unutraÅ”nje i spoljaÅ”nje dekorativne rasvete sa pričom, možete pronaći i poručiti na https://ell.rs/

ELL logo

ELECTRO LINE LUPO d.o.o.
P.C: Prhovačka bb, Šimanovci
T. +381 22 850 160
M. +381 69 880 7291
office@ell.rs
www.ell.rs