Connect with us
Energetska efikasnost

ENERGETSKI DAN ARHITEKTONSKOG I GRAĐEVINSKOG FAKULTETA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

U okviru 9. zagreba─Źkog energetskog tjedna u srijedu, 9. svibnja 2018. na Arhitektonskom fakultetu Sveu─Źili┼íta u Zagrebu u suradnji s Gra─Ĺevinskim fakultetom, odr┼żat ─çe se cjelodnevni seminar ÔÇ×Energetski dan Arhitektonsklog i Gra─Ĺevinskog fakultetaÔÇť.

Predvi─Ĺena su predavanja stru─Źnjaka o najnovijim temama u podru─Źju energetski u─Źinkovite i odr┼żive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekata i ostvarenja, novih energetski u─Źinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izlo┼żbe i prezentacije radova me─Ĺunarodnog studentskog natje─Źaja Saint-Gobain, Isover na lokaciji u Dubaiju.

Otvorenje izlo┼żbe je u 14:00 sati na 3. katu AF. Izlo┼żba ostaje otvorena do kraja svibnja.

Odr┼żat ─çe se 5. ECO-SANDWICH dan

Govorit ─çe se o prvoj implementaciji predgotovljenih ventiliranih fasadnih elemenata visoke energetske u─Źinkovitosti za energetski standard pasivne ku─çe („A+“), izra─Ĺenog djelomi─Źno od recikliranog agregata, koji je proveden u okviru programa Eco-innovation EU i o prvim iskustvima.

Predavanja su otvorena, namijenjena stru─Źnjacima, studentima i svim zainteresiranim gra─Ĺanima.

Ove godine se na ┼żalost kao niti pro┼íle, ne─çe odr┼żati tradicionalni program aktivnosti subotom u Tribini Grada na Kaptolu 27.

Podsje─çam na teme koje su se kontinuirano predstavljale nastavno na prethodne godine, a prvotno i na dvodnevnom seminaru ÔÇ×Energetska obnova do ÔÇ×faktora 10ÔÇť i obnovljivi izvori energijeÔÇť odr┼żavanom u subotu i nedjelju.

Teme koje su se prezentirale uz otvorenu diskusiju stru─Źne javnosti:

ÔÇ×Zagreb energetski efikasan gradÔÇť (ZagEE) ÔÇ×Napredna energetska obnova – Faktor 10ÔÇť, ÔÇ×25 godina najbolje prakse pasivne ku─çeÔÇť, ÔÇ×Pasivna ku─ça klasik, plus i premiumÔÇť, ÔÇ×Energetski gotovo nulta gradnja (nZEB)ÔÇť, ÔÇ×Integrirani sustavi obnovljivih izvora energijeÔÇť i ÔÇ×Grad Zagreb – PassREg EU projekt – seminariÔÇť i dr. uz stru─Źne diskusije.

Sve navedene teme obuhva─ça ovogodi┼ínji program Energetskog dana Arhitektonskog i Gra─Ĺevinskog fakulteta.

Za organizatora

Red.prof.art. Ljubomir Mi┼í─Źevi─ç, dipl.ing.arh.