Connect with us
Energetska efikasnost

BOSCH – Efikasan sistem grejanja i hla─Ĺenja za dom ili poslovni prostor

Superiorna u svemu!

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda nudi idealno re┼íenje za grejanje, proizvodnju tople vode i hla─Ĺenje, pri tom ─Źuva okolinu, a pravi ozbiljne u┼ítede u potro┼ínji energije.

Moderni sistemi koji obezbe─Ĺuju idealnu temperaturu u na┼íem domu su sve popularniji zbog niza prednosti koje donose u na┼í ┼żivot.

Iako ─çe vam u narednom periodu biti bitno samo kako da rashladite svoj prostor, mi vam nudimo ure─Ĺaj koji ─çe vas, kada leto i sezona vru─çina pro─Ĺe, grejati u jesenjim i zimskim danima. U svakom slu─Źaju isplati se uvek gledati dugoro─Źno i razmi┼íljati prakti─Źno. Tako ─çete za svaku sezonu, u samo jednom ure─Ĺaju, imati saveznika koji ─çe vam omogu─çiti optimalnu temperaturu koja ─çe vam boravak u nekom prostoru u─Źiniti ugodnijim.

Dana┼ínji na─Źin ┼żivota sve vi┼íe ima potrebu za multifunkcionalnim proizvodima, koji bi bili ekolo┼íki prihvatljivi i laki za odr┼żavanje. Sve to imaju toplotne pumpe, prava mala ─Źuda napredne tehnologije u interijerima. Re─Ź je o sistemu grejanja i hla─Ĺenja za dom ili poslovni prostor.

KAKO RADI TOPLOTNA PUMPA

Vrhunska tehnologija ne mora da bude komplikovana. Jednostavno zamislite svoj fri┼żider: izvla─Źi toplotu iz hrane i osloba─Ĺa je preko rebara sa zadnje strane fri┼żidera u prostoriju. Toplotna pumpa u osnovi radi na isti na─Źin: uzima toplotu iz okolnog vazduha i predaje je u obliku toplote i tople vode. Tako dobijena energija je sasvim dovoljna za snabdevanje va┼íeg doma dovoljnom koli─Źinom toplote – grejanje ili za hla─Ĺenje kao i za va┼íe potrebe za toplom vodom, a za rad toplotne pumpe potrebna je samo elektri─Źna energija.

Kako radi toplotna pumpa?

Kako radi toplotna pumpa?

Osim ┼íto su ekolo┼íki prihvatljive jer smanjuju emisiju CO2, toplotne pumpe su i energetski efikasne jer koriste okolni vazduh za zagrevanje odnosno hla─Ĺenje, samim tim tro┼íi znatno manje elektri─Źne energije, ─Źak do ─Źetiri puta, time ┼ítedite novac iz dana u dan. To nije sve: kako bi se pove─çala energetska efikasnost, pumpa ne koristi samo energiju iz vazduha ve─ç i toplotu koju odaju elektri─Źne komponente koje se nalaze u njoj, a koja se ina─Źe baca.

VISOKO ENERGETSKI EFIKASNA, JEDNA OD NAJTIŠIH TOPLOTNIH PUMPI

Boschov model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW privla─Źi pa┼żnju svojim modernim, kompaktnim i atraktivnim dizajnom.

Osim toga, tu su jo┼í brojne tehni─Źke karakteristike koje je ─Źine idealnom za savremeni na─Źin ┼żivota. Pored energetske efikasnosti i ┼ítedljivosti usled reverzibilnosti odnosno mogu─çnosti i grejanja i hla─Ĺenja prostora, toplotna pumpa Compress 6000 AW vazduh /voda priprema i toplu vodu. Efikasna je do spolja┼ínje temperature od ─Źak -20 stepeni, a ugra─Ĺeni elektri─Źni greja─Ź omogu─çava dogrevanje.

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda

Bosch model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW

Sastoji se od spolja┼ínje jedinice koja je cevima za vodu spojena sa unutra┼ínjom jedinicom i vrlo brzo mo┼że da se instalira. Unutra┼ínja jedinica dolazi u nekoliko modela, mo┼że biti samostoje─ça ili za monta┼żu na zid, ┼íto je ─Źini prilagodljivom i za manje prostore. Tako, osim ┼íto ┼ítedi energiju, ┼ítedi i prostor.

Vrlo je lagana i tiha, jednostavna za upravljanje zbog svoga jednostavnog display-a. Njena prednost je mogu─çe povezivanje na internet, ┼íto zna─Źi da prakti─Źno mo┼żete da je kontroli┼íete putem Bosch ku─çne mobilne aplikacije.

Sve ovo ─Źini ih idealnim za nove domove i zgrade, ali i za unapre─Ĺenje postoje─çih sistema za grejanje i hla─Ĺenje.

Bosch Logo

www.bosch-climate.rs