Connect with us
Energetska efikasnost

BOSCH – Efikasan sistem grejanja i hlađenja za dom ili poslovni prostor

Objavljeno

:

Boschov model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW

Superiorna u svemu!

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda nudi idealno rešenje za grejanje, proizvodnju tople vode i hlađenje, pri tom čuva okolinu, a pravi ozbiljne uštede u potrošnji energije.

Moderni sistemi koji obezbeđuju idealnu temperaturu u našem domu su sve popularniji zbog niza prednosti koje donose u naš život.

Iako će vam u narednom periodu biti bitno samo kako da rashladite svoj prostor, mi vam nudimo uređaj koji će vas, kada leto i sezona vrućina prođe, grejati u jesenjim i zimskim danima. U svakom slučaju isplati se uvek gledati dugoročno i razmišljati praktično. Tako ćete za svaku sezonu, u samo jednom uređaju, imati saveznika koji će vam omogućiti optimalnu temperaturu koja će vam boravak u nekom prostoru učiniti ugodnijim.

Današnji način života sve više ima potrebu za multifunkcionalnim proizvodima, koji bi bili ekološki prihvatljivi i laki za održavanje. Sve to imaju toplotne pumpe, prava mala čuda napredne tehnologije u interijerima. Reč je o sistemu grejanja i hlađenja za dom ili poslovni prostor.

KAKO RADI TOPLOTNA PUMPA

Vrhunska tehnologija ne mora da bude komplikovana. Jednostavno zamislite svoj frižider: izvlači toplotu iz hrane i oslobađa je preko rebara sa zadnje strane frižidera u prostoriju. Toplotna pumpa u osnovi radi na isti način: uzima toplotu iz okolnog vazduha i predaje je u obliku toplote i tople vode. Tako dobijena energija je sasvim dovoljna za snabdevanje vašeg doma dovoljnom količinom toplote – grejanje ili za hlađenje kao i za vaše potrebe za toplom vodom, a za rad toplotne pumpe potrebna je samo električna energija.

Kako radi toplotna pumpa?

Kako radi toplotna pumpa?

Osim što su ekološki prihvatljive jer smanjuju emisiju CO2, toplotne pumpe su i energetski efikasne jer koriste okolni vazduh za zagrevanje odnosno hlađenje, samim tim troši znatno manje električne energije, čak do četiri puta, time štedite novac iz dana u dan. To nije sve: kako bi se povećala energetska efikasnost, pumpa ne koristi samo energiju iz vazduha već i toplotu koju odaju električne komponente koje se nalaze u njoj, a koja se inače baca.

VISOKO ENERGETSKI EFIKASNA, JEDNA OD NAJTIŠIH TOPLOTNIH PUMPI

Boschov model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW privlači pažnju svojim modernim, kompaktnim i atraktivnim dizajnom.

Osim toga, tu su još brojne tehničke karakteristike koje je čine idealnom za savremeni način života. Pored energetske efikasnosti i štedljivosti usled reverzibilnosti odnosno mogućnosti i grejanja i hlađenja prostora, toplotna pumpa Compress 6000 AW vazduh /voda priprema i toplu vodu. Efikasna je do spoljašnje temperature od čak -20 stepeni, a ugrađeni električni grejač omogućava dogrevanje.

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda

Bosch model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW

Sastoji se od spoljašnje jedinice koja je cevima za vodu spojena sa unutrašnjom jedinicom i vrlo brzo može da se instalira. Unutrašnja jedinica dolazi u nekoliko modela, može biti samostojeća ili za montažu na zid, što je čini prilagodljivom i za manje prostore. Tako, osim što štedi energiju, štedi i prostor.

Vrlo je lagana i tiha, jednostavna za upravljanje zbog svoga jednostavnog display-a. Njena prednost je moguće povezivanje na internet, što znači da praktično možete da je kontrolišete putem Bosch kućne mobilne aplikacije.

Sve ovo čini ih idealnim za nove domove i zgrade, ali i za unapređenje postojećih sistema za grejanje i hlađenje.

Bosch Logo

www.bosch-climate.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost4 sedmice ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno