Connect with us
Energetska efikasnost

BOSCH – Efikasan sistem grejanja i hlađenja za dom ili poslovni prostor

Superiorna u svemu!

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda nudi idealno rešenje za grejanje, proizvodnju tople vode i hlađenje, pri tom čuva okolinu, a pravi ozbiljne uštede u potrošnji energije.

Moderni sistemi koji obezbeđuju idealnu temperaturu u našem domu su sve popularniji zbog niza prednosti koje donose u naš život.

Iako će vam u narednom periodu biti bitno samo kako da rashladite svoj prostor, mi vam nudimo uređaj koji će vas, kada leto i sezona vrućina prođe, grejati u jesenjim i zimskim danima. U svakom slučaju isplati se uvek gledati dugoročno i razmišljati praktično. Tako ćete za svaku sezonu, u samo jednom uređaju, imati saveznika koji će vam omogućiti optimalnu temperaturu koja će vam boravak u nekom prostoru učiniti ugodnijim.

Današnji način života sve više ima potrebu za multifunkcionalnim proizvodima, koji bi bili ekološki prihvatljivi i laki za održavanje. Sve to imaju toplotne pumpe, prava mala čuda napredne tehnologije u interijerima. Reč je o sistemu grejanja i hlađenja za dom ili poslovni prostor.

KAKO RADI TOPLOTNA PUMPA

Vrhunska tehnologija ne mora da bude komplikovana. Jednostavno zamislite svoj frižider: izvlači toplotu iz hrane i oslobađa je preko rebara sa zadnje strane frižidera u prostoriju. Toplotna pumpa u osnovi radi na isti način: uzima toplotu iz okolnog vazduha i predaje je u obliku toplote i tople vode. Tako dobijena energija je sasvim dovoljna za snabdevanje vašeg doma dovoljnom količinom toplote – grejanje ili za hlađenje kao i za vaše potrebe za toplom vodom, a za rad toplotne pumpe potrebna je samo električna energija.

Kako radi toplotna pumpa?

Kako radi toplotna pumpa?

Osim što su ekološki prihvatljive jer smanjuju emisiju CO2, toplotne pumpe su i energetski efikasne jer koriste okolni vazduh za zagrevanje odnosno hlađenje, samim tim troši znatno manje električne energije, čak do četiri puta, time štedite novac iz dana u dan. To nije sve: kako bi se povećala energetska efikasnost, pumpa ne koristi samo energiju iz vazduha već i toplotu koju odaju električne komponente koje se nalaze u njoj, a koja se inače baca.

VISOKO ENERGETSKI EFIKASNA, JEDNA OD NAJTIŠIH TOPLOTNIH PUMPI

Boschov model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW privlači pažnju svojim modernim, kompaktnim i atraktivnim dizajnom.

Osim toga, tu su još brojne tehničke karakteristike koje je čine idealnom za savremeni način života. Pored energetske efikasnosti i štedljivosti usled reverzibilnosti odnosno mogućnosti i grejanja i hlađenja prostora, toplotna pumpa Compress 6000 AW vazduh /voda priprema i toplu vodu. Efikasna je do spoljašnje temperature od čak -20 stepeni, a ugrađeni električni grejač omogućava dogrevanje.

Bosch toplotna pumpa vazduh/voda

Bosch model TOPLOTNE PUMPE Compress 6000 AW

Sastoji se od spoljašnje jedinice koja je cevima za vodu spojena sa unutrašnjom jedinicom i vrlo brzo može da se instalira. Unutrašnja jedinica dolazi u nekoliko modela, može biti samostojeća ili za montažu na zid, što je čini prilagodljivom i za manje prostore. Tako, osim što štedi energiju, štedi i prostor.

Vrlo je lagana i tiha, jednostavna za upravljanje zbog svoga jednostavnog display-a. Njena prednost je moguće povezivanje na internet, što znači da praktično možete da je kontrolišete putem Bosch kućne mobilne aplikacije.

Sve ovo čini ih idealnim za nove domove i zgrade, ali i za unapređenje postojećih sistema za grejanje i hlađenje.

Bosch Logo

www.bosch-climate.rs